Infinity1
|
Ok punce, predvsem tiste, ki ste že mamice boste verjetno bolj znale odgovort. Imam vprašanje glede joka. Naš (star je 8 tednov) sploh ne joka veliko, včasih malo potečnari ker je zaspan, pa ko je lačen in za standardne stvari, ki sem jih že vajena. Sem pa danes drugič opazila nenaden, silovit jok. Takole se je zgodilo danes: leži v posteljici, počiva po flaški mleka, po tem ko je že podrl kupčka. Opazuje svoje živalice na vrtiljaku, ki so prav lepo žive barve in se mi zdi, da se kar pogovarja z njimi, hitro diha - kot ponavadi, ko gleda kaj zanimivega, ali pa, ko se kdo z njim pogovarja. Kar na enkrat silovit jok, pogledam v posteljico, rokice ima stegnjene stran od telesa, čisto pri miru, prstke zakrčene, čisto rdeč v obraz in tak jok, da se sploh ni dalo vzpostavit kontakta z njim, ga takoj dvignem, jok se še kar nadaljuje, komaj sem ga pomirila, je pa trajalo kakšne tri minute in je bilo vse OK, kot prej. Prvič se mi je zgodilo pred kakšnim tednom na previjalni v kopalnici, pred kopanjem. Kopalnica je bila lepo segreta, tako da sem malega slekla, da je mal užival nagi, okoli previjalne pa oba z možem sva se nekaj pogovarjala in pripravljala banjico za kopanje, kar naenkrat spet ta krčevit nenaden jok, položaj rokic in prstkov isti, spet ga takoj dvignem in komaj vzpostavim stik z njim, a se le pomiri. Zanima me kaj se mu dogaja, ali ima še katera podobne izkušnje, se mogoče česa ustraši... Zanima me tudi glede tega hitrega dihanja, hitro začne dihati takoj ko se zbudi in večino časa ko je zbujen diha zelo hitro, še posebaj, ko ga vzamem v naročje, ko se kdo z njim pogovarja, ko je lačen, dihanje je tudi precej glasno, diha s frekvenco več kot 60/min, ali je to normalno?
|