mateja rečnik
|
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs zdravo, Ta teden začnem uvajat gosto hrano. Zanima me naslednje: - kako dolgo naj dajem samo en obrok na dan in kdaj lahko prešaltam na dva? jaz sem pričela z GH pri 6m, zdaj je star dobrih 7m pa ga dojim še zjutraj ob 6, ko se zbudi, nato zaspiva še do nekje 9, ko ga spet dojim. nato je GH, dojenje ob 3 in dojenje zvečer pred spanjem, vmes GH. pri nas gre kar hitro, ker ima zelo rad GH in bi tako ali tako samo GH jedel, samo zaenkrat še ne popije dovolj tekočine, zato ga še kar dojim. - kdaj približno naj dajem obrok (in potem še 2.) - dop. in pop.? verjetno mora biti red. Ali lahko dam GH kot zadnji obrok ali je bolje da se pred spanjem zaenkrat še doji? začneš dopoldan, ker če ga slučajno kaj zvija po GH, da ga ne zvečer. npr jutranje dojenje, naslednji obrok GH. jaz sem hkrati z GH začela tudi zvečer dajati kašico. samo ne prepozno, tam nekje med 7 in 8 uro, potem ga skopam ali umijem in preoblečem v pižamo, se še malo crkljamo in ko si začne manit očke ga dojim-nekje med 8 in 9. večerni obrok praviloma zadnji spustiš, pa ne zato, ker bi bil otrok lačen, temveč zato, da se umiri in počuti varnega. pri nas to zelo lepo funkcionira. - če začnem z zelenjavo - lahko dam zdušen oz. skuhan korenček, grah, cvetačo, brokoli, špinačo, krompirček, fižol, bučko? Sem naštela kakšno stvar, ki na začetku ni priporočljiva? Kaj še lahko dajem? jaz sem začela z zelenjavo, vendar ne fižola. dajem tudi ohrovt, po 7m pa še riž in enkrat na teden puranje meso vmešam v zelenjavno kašico - kako pa je z paradajzom? nikjer nisem videla, da bi kdo to omenjal - ga dajate? pa kako solato? se tega ne daje, ali zato, ker se načeloma ne kuha? paradižnika ne dajem zaradi kislosti, da ga ne bi preveč črvičilo. sicer pa imamo mi zdaj dopoldan sadno kašico (banane, jabolka, hruške, slive,...), začel pa naj bi z zelenjavo, da se navadijo na nesladke stvari. opoldan je zelenjava, potem pa spet kakšno safdje Lp,
|