kimica86
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravljene, Moj G me že od nekdaj želi dat na bolniško, ker pač delam v malo bolj stresni službi, čeprav se zelo dobro počutim in mi čisto nič ne manjka. Sem tretjič noseča. Ker pa v podjetju šparajo, so mi namignili, da bi bili veseli, če grem prej na bolniško (čeprav so se malo pozno to spomnili ). Razmišljam o zadnjih dveh mesecih (še prej dopust) in me zanima naslednje: G mi bo verjetno to takoj odobril, ampak kaj pa komisija? A ne rabim razloga za odhod na bolniško? Res sem imela AC (dvomim da je to razlog), pa malo sem krvavela nekje v 7-8. tednu (dobila dabroston, hodila normalno dalje v službo) - a se lahko obesi na to? Pojma nimam kako je s temi komisijami (kdaj je sploh prva komisija?), podaljševanjem, kontrolami (moram bit doma??) - prosim za kakšno informacijo. Malo sem že prebrala in vidim, da so kontrole bolj redke, sploh če ti jih za vrat ne pošlje delodajalec - kar jih v mojem primeru ne bo. Hvala in lp Če te G želi poslat na bolniško, je to z razlogom, tako, da nikakor ne oklevaj.. Še posebno, ko vidim, da si krvavela!!! Jaz sem krvavela v 5 tednu nosečnosti in sem od takrat dalje skozi na bolniški, vmes sem bila 2x v bolnici.. 1x zaradi bruhanja in dehidracije, 1x pa zaradi bolečin v spodnjem levem delu, ker se vse širi.. In itak si prvi mesec na bolniški v breme svojega podjetja tako, da tukaj ne bi nič prišparali.. Za komisijo pa se ne obremenjevat, ker ti s tem nimaš nič.. Tvoj G izpolni list, ki ga ti daš svoji osebni zdravnici, ona pa to pošlje na komisijo.. Večinoma komisija vsem odobri pa čeprav samo za 14 dni.. Ti dejansko s komisijo nimaš nič.. Domov dobiš (v roku 5-6 dni) od komisije do kdaj si na bolniški in potem ene 3-4 dni pred iztekom bolniške greš ponovno k zdravnici, da pošlje naprej za podaljšanje.. V katerem tednu si sploh??
|