|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nekaj vprašanj o G pregledih
19.10.2005 12:25:35   
Lorena
LP!

Danes grem ponovno na pregled, pa vas prosim za nekaj odgovorov;
user posted image 1. koliko stane 3. (kao samoplačniški UZ)
user posted image 2. kakšne vrste je ponavadi pregled v 17.tednu? vem, da verjetno odvisno od G, ampak tako, po vaših izkušnjah?
user posted image 3. je treba na Uz s polnim al praznim mehurjem? Kdaj se lepše vidi?

Hvala in lep dan vsemuser posted image  in tistim, ki to še boste!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nekaj vprašanj o G pregledih
19.10.2005 12:30:47   
GATA
1. žal tega ne vem
2. prav v 17 tednu ne vem da bi kaj bilo, se pa kasneje dela morfologija
3. vsekakor prazen mehur user posted image

upam da se ti kaj pomagala pa lep pozdrav user posted image

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2005 12:40:13   
ursa_p
1. O 3D UZ imas ze odprto temo .. celo na zadnji strani ... tudi cene sem napisala ze tja!
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=521465

2. V 17 tednu ... meni se ni zdelo nic posebnega (imela sem ga v 16-em) ... tako kot vsak UZ pregled! V 12-em je NS, v 20-em pa morfologija - takrat enkrat!

3. Se strinjam z Gato ... prazen mehur ... naj povem en pasji primer ... hehe
So peljali psico na UZ pogledat koliko mladickov ima, ker je bila parjena, pa pravi veterinar, da sta vsaj dva ... da dva zagotovo vidi ... hehe ... pa peljejo psico vmes na veliko potrebo in pridejo nazaj pa veterinar ne najde nobenega mladica vec ... user posted image user posted image user posted image user posted image
Vsekakor je bolje, da gres tja s praznim mehurjem! user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2005 13:13:11   
Anonimen
Ker sprašuješ o navadnem in ne 3D UZ, je cena veliko nižja. Opraviš pa ga lahko kar pri svojem G. Stane okoli 6.000 SIT, pač po tarifah ZD.

Pa če se odločiš za ta UZ zaradi preverjanja stanja (in ne zaradi filmčkov, slikic), ga je dobro opravit nekje pri 30-32t. To je UZ, ki je bil včasih rutinski, pokaže pa stanje posteljice, plodovnice, rast in lego otročka,... Meni ni žal, da sem ga delala, čeprav sam otrok ni več viden v celoti in je že precej stisnjen. G. pa lahko vidi marsikaj drugega. Saj pravim, odvisno je od tega, s kakim namenom se odločaš za UZ.

< Sporočilo je popravil someone -- 19.10.2005 13:15:53 >

(odgovor članu Lorena)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2005 13:21:27   
ursa_p
Aha ... tisti 3. je misljeno tretji in ni napaka za 3D UZ ... se opravicujem!

Jaz sem imela do sedaj ze 6 UZ, pa se nobenega nisem placala, tako da je vse odvisno od tvoje ginekologinje! Lahko da bo tudi zastonj? Ce si imela do sedaj ze 2, potem bos imela vsaj se enega za morfologijo v 20. tednu, pa mislim da se enega nekaj pred porodom (za tega nisem sigurna).

Drugace pa nekatere naredijo tudi tako, da grejo malo pojamrat na urgenco .. no, za brezveze res ne mores jamrat, ampak ce te kaj boli ... pa ti tam naredijo UZ. Vsaj tako so mi povedali!

Lp, Ursa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.10.2005 13:35:00   
Anonimen
Za ceno ne vem, pri meni so bili pregledi pri G vedno vaginalni, na UZ pa me je vedno naročil s polnim mehurjem.

(odgovor članu ursa_p)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.10.2005 13:38:56   
radovednica_
ojla

jst se lohk pohvalim de imam super G mi naredi vsakič UZ in pa kakšno slikco. res je vse odvisno od G. sicer pa sedaj ko ga čutim mi ni niti več tako pomembno de ga vidim na UZ, ampak če pa imam priložnost je pa vseeno super in komaj čakam naslednji teden ko imam kontrolo.

definitivno prazen mehur če ne se ne vidi vse lepo..jst sem morala med UZ ko smo delali meritve za NS it umes na wc pa preden sem šla not, šla lulat pa se mi je mehur ponovno napolnil.

lep dan vsem

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.10.2005 13:40:00   
Anonimen
Jaz sem se morala pa v čakalnici nacejat z vodo ...

(odgovor članu radovednica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
19.10.2005 13:44:46   
radovednica_
splišni zelo zanimivo a mogoče veš zakaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.10.2005 19:14:21   
Petra P.
Tudi mene so vedno naročili s polnim mehurjem. Če je bilo premalo vode, me je poslala kar domov. Baje je vse preveč natlačeno v trebuhu in se ne toliko dobro vidi kaj je od pikeca in kaj od mame ??? (ali pa ne, nisem iz foha, ampak jaz sem morala tako počet). Ampak to še ni veljalo čisto na začetku, ampak mislim da komaj pol, nekje na polovici nosečnosti. Za vaginalne preglede mislim, da ni bilo tako strogo.

Kar se pa tiče cene - koliko UZ si že imela in zakaj? Zrdavstvo ti predvidoma plača 2 - enega v cca 12 tednu in enega okoli 20. tedna. Če so ti jih že prej naredili več, je to odločitev G, ki je pač ocenil, da je potrebno več. Pol to tudi plača zdravstvo! PA NE SE DAT NASRAT! Ker znanki so zaračunali UZ, medtem ko je pošteno krvavela! Ne moreš verjet. Če greš pa privat, je pa odvisno od tarife, ki jo ima ambulanta (odvisno od kraja do kraja).

Dosti sreče,
Petra

(odgovor članu radovednica_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

sveče
Lelly28 RR

ali namesto klasičnih sveč zaradi varovanja okolja na grobove odneset_e lesene sveče, doma porisane kamne in podobno?

da (18%)

ne (53%)

ne, bom pa to spremenil/a v prihodnje (29%)

Število vseh glasov: 17

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!