|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nekaj vprašanj
25.10.2004 22:50:37   
Annny
Drage mamice,

zanima me nekaj stvari v zvezi s previjanjem...
Naša 2 tedna stara Naja je dobila po ritki malo rdečih pikic- najbrž plenični izpuščaj, čeprav jo previjam na 2-3 ure ali pa še pogosteje, če slišim, da se je pokakala..
No, kupila sem praško pasto in pikice počasi izginjajo.
Tiste, ki ste uporabljale praško pasto: kolikokrat na dan ste namazale otročka z njo? Jaz kombiniram hladilno mazilo po 'zdravi koži' in praško pasto po izpuščaju.
Na koliko časa dojenčke previjate? Ali jih ponoči zbudite, da jih previjete, ali spijo do jutra (jih samo nahranite)? Jaz previjem okrog polnoči - 1h zjutraj in potem se trudim, da še okrog 4h...potem pa spet ob 7h zjutraj..
V porodnišnici so mi sestre rekle, naj ne previjam ponoči, drugače se bo otrok navadil in ne bom imela niti ene mirne noči.. Jaz pa imam občutek, da se je izpuščaj pojavil zato, ker Naje nekajkrat nisem previla sredi noči.
Mi lahko katera svetuje, kako in kaj?

Hvala lepa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nekaj vprašanj
25.10.2004 23:02:03   
mala Zala
Jaz Zale nikoli nisem previjala ponoči, razen, če se je pokakala. Nikoli nisva imeli vnete ritke. Je pa verjetno odvisno od občutljivosti kože. Redno pa uporabljam mazilo Bebival, se mi zdi zelo vredu.

Upam, da bosta pikice kmalu odpravili.

Lepo in mirno noč!

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nekaj vprašanj
25.10.2004 23:09:23   
NinaŠ
Anžeta ponoči nikdar nisem previjala; vneto ritko pa sva dobila od čiščenja z robčki Lumpi in še enimi odišavljenimi nevemkaterimi, tako da od takrat naprej klasika - vata in voda, le na poti uporabljam robčke Pampers sensitive; pozdravila sva jo z umivanjem v čaju iz hrastovega lubja in mazilom Bepanthen (s tem ga namažem vedno ko se previjeva strogo že 7,5 meseca). LP

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nekaj vprašanj
26.10.2004 0:07:01   
Anja167
Jaz pa delam tako kot ti, Annny. Mi imamo vsake toliko časa tudi take pikice. S praško pasto jih na tanko namažemo. Torej praško pasto v glavnem po sredini ritke, hladilno mazilo pa okrog tega in po gubicah. S praško pasto pa mažem kar pri vsakem previjanju, če je treba, ker tako na pokrovčku piše 3-5x na dan. No, pa če je 6x, najbrž tudi ni nič hudega. (Čeprav sem ravno zadnjič nekje brala, da preveč tudi ni dobro, samo ne vem, zakaj. :zmeden: ) Ponoči se pa tudi mi, če se le da, ne previjamo. Ker največkrat, ko smo se odločili, da bi se lahko previjali na 3, 4 ure, sploh nič ni bilo v plenicah, razen malo lulanije. Če začne stokati in ugotovimo, da je preveč moker, ali pa, če se pokaka, samo to je redko, pa se previjemo. Mene je tudi skrbelo, da so izpuščaji zaradi tega neprevijanja, pa se niso pojavljali po takih nočeh, ampak kar tako. Zato: Naredi tako, kot se tebi zdi. Mogoče malo preizkušaj, ali res pikice nastanejo ob neprevijanju. LP.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nekaj vprašanj
26.10.2004 7:20:33   
VITA74
Živjo,

nikoli se nismo previjali ponoči, razen če se je pokakal....
Mogoče pa Naji ne ustrezajo pleničke, si jih mogoče poskusila zamenjat??? Katera pa uporabljate? Pa tista ideja z robčki tudi pride v upoštev. Mogoče da še poskusiš Najo umivat z vodo in krpicami, vato.... Aja mi smo vedno uporabljali bepanthen mazilo, ali hladilno mazilo, nikoli praške paste.
Hitro jo pocajtate :)

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Nekaj vprašanj
26.10.2004 7:29:02   
dory
Tudi mi se ponoci nismo previjali,ker sem s tem malega lepo zbudila in s spancem potem se dolgo ni bilo nic. Previla sem ga le v izrednih primerih,ko je bla res kriza...tudi nas je na zacetku dobil pikice po ritki...nakar smo ugotovili,da mu ne pasejo niti robcki, niti hladilno mazilo,kar smo potem zamenjali in vse je bilo spet ok :)

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Nekaj vprašanj
26.10.2004 8:05:38   
romy23
Mi se tudi ne previjamo ponoči, razen če je pokakan...pa še to ne, če ga ne moti (se pravi, da nemoteno spi).
Uprabljamo pa Bepanthen mazilo.

Drugače pa praško pasto namaži na tanko, lahko tudi po celi ritki.

lp romana

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Nekaj vprašanj
26.10.2004 8:09:31   
Miša7
Hojla,:sloncek:
mi smo dobili pred dnevi tudi pikice po ritki, čeprav full previjamo, pa vse plenice smo že sprobali, umivamo pa samo z kamilcami.:((
Ritko ji mažem z lekarniško otroško kremo, pa se mi zdi, da ji tako mastna krema ne paše na vneto ritko!

Kaj mi priporočate, ali je ta otroška kremica tud za te pikice mazat, ali bi morala tam probat s čem drugim?:zmeden:

Aja, kakamo sigurno 5-8x na dan, ker toliko papa na ziziki, hihi:)-

Lep dan, MIša&Hana:angel:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Nekaj vprašanj
26.10.2004 8:23:57   
filipinka
Tudi naš Filip ma malo rdečo rito-pikice. Babica ni je naročila kupit Daktarin, smo mazali dva dni ni zginilo. Mislim, da je pikice dobil od od oljnih robčkov, ker mi je tašča non-stop govorila :hudicek:, da čiščenje z vodo že ni vredu:hudicek:! Zdaj ga pogosto previjam, ritko mažem z Bebival kremo, pa tudi pleničke smo že trikrat zamenjali, zdaj uporabljamo Pampers sensitive (so fajn).
Kaj mislite, da izpuščaj res mora izginiti v dveh do treh dneh? To sem nekje prebrala, v nasprotnem primeru je treba k zdravniku. Je res?
Lep dan, V. in mali Filip:sloncek:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Nekaj vprašanj
26.10.2004 8:49:53   
SILVA
Jaz sem ga do 2meseca previjala tudi ponoči,sploh če se je pokakal in to takrat kadar se je zbudil za papat:).Jaz ga nisem mogla pustit pokakanega,pa so nam tudi v porodnišnici rekli da naj ga ne previjam ponoči,pa se ga tud že tam:).
Pri treh mesecih mi je prvič prespal celo noč,do takrat dokler niso zobki začeli ven kukat,zdaj se pa zbudi okoli 5h in potem spimo še do 8h:).
Star je pa 7 mesecev,tako da lahko vidiš,da se ni nič navadil in tudi veliko mirnih noči sem imela:).
lp:metulj:

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Nekaj vprašanj
26.10.2004 10:14:23   
Anonimen
Jaz nisem previjala ponoči, tudi če je bil pokakan. Ga ni nič motilo, pa tudi patronažna mi je tako svetovala. Vneto ritko je imel samo od hrane. Takrat sem ga mazala s Praško pasto, pri vsakem previjanju, čisto na tanko in je ful pomagalo. Sicer pa sem ga mazala s kremo nekega privatnika menda z Bleda ali Radovljice, reče se ji Makra ali Akra ali nekaj podobnega. Imajo jo tudi v Šparu in Mercatorju. Je bila super. Pozneje smo prebekslali na Niveo za ritke, ker je ful cenejša. Ko je bil še majhen, sem ga umivala s krpico in vodo, če pa je bil pokakan, pa sem drekec odstranila z mokrimi robčki (vedno Pampers), nato pa umila še s krpico in blagim dojenčkastim milom.

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Nekaj vprašanj
26.10.2004 10:48:41   
Dadi
No jaz imam tudi eno vprašanje na to temo. Ali katera uporablja Bubschen kremo za ritko? Kakšna je? Ali pa od dm-a kremo za ritko?

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Nekaj vprašanj
26.10.2004 11:22:13   
Anonimen
Jaz Bubchna nisem uporabljala, ker mi je kolegica rekla, da je eno ogromno škatlo te kreme dobila za darilo in da komaj čaka, da jo porabi, ker menda ni dobra.

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Nekaj vprašanj
26.10.2004 17:48:36   
Annny
Oj,
no, končno sem spet na forumu:)

Jaz sem nekako prve 3 dni uporabljala kremo Bubchen, ampak sem potem prenehala, saj se je vedno nekako 'prijela' kože (ostali so beli, zasušeni madeži, ki se jih sploh ni dalo odstraniti:zmeden:..

Potem sem (še zdaj) uporabljala lekarniško hladilno mazilo in je še najbolj OK.

Naji so se pikice pojavile predvsem spredaj (malo po stegenčkih, malo po spolovilu).. Občasno sem uporabila Nivea čistilne robčke (nekaj časa jih je v redu prenašala, tako da res ne vem, ali bi to lahko bilo od tega- sem pa potem, ko sem očistila z robčki, vedno še z vato in vodo).
Pleničke imam pa Babylove in se mi zdijo fajn.
Zdaj bo začela nosit številko večje in sem kupila pamperske- bomo videli, kaj bo.

Pri pikicah pa kombiniram Bepanthen in praško pasto.
Danes mi je patronažna rekla, da te pikice niso nič takega...naj kupim hrastovo lubje (kot mi je priporočila že ena izmed vas- najlepša hvala:rozica:.

Skratka...najbrž preveč paničarim, ampak teh čudnih pikic ni nič lepo gledati (si predstavljam, da pikico najbrž srbijo, bolijo ali kaj takega:zmeden:..

Hvala lepa za odgovore...se priporočam tudi za vnaprej, ker mi že zdaj roji po glavi kup raznih vprašanj:)-

Pa-pa

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Nekaj vprašanj
26.10.2004 21:22:30   
Anja167
Jaz sem tudi kupila ta veliko pakungo Bubchen kreme in mi je silno žal (če bi jo katera rada, samo malo je manjka ...). Težko je mazati in težko odstranjevati, pa tudi našemu ne paše prav zelo, je imel pikice kar pogosteje kot sicer. Uporabljamo raje kar lekarniško hladilno mazilo, čeprav je precej dražje.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Nekaj vprašanj
26.10.2004 21:45:18   
Annny
Anja167, hvala enako. Jaz sem začela uporabljati Bubchen kremico- tisto, ki se dobi za darilo v porodnišnici. Doma pa imam še eno novo, zapakirano- tako da...če jo katera rabi, jo z veseljem dam:) Drugače bo pa za kakšno darilo ali kaj takega- mogoče bo pa komu odgovarjala.
Lp

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Nekaj vprašanj
27.10.2004 0:30:04   
Nika G.
Od začetka sem Natana mazala samo s hladilnim mazilom, brez previjanja čez ponoči in je bilo do 3m vse ok.

Do zdaj (6m) je imel 2x hudo vneto ritko, pa smo poleg rednega previjanja, umivanja z vodo, temeljitega sušenja zdravili s Canestenom in hladilnim mazilom, pa ni pomagal, potem Elocom in se je pozdravilo po dveh dneh, potem je bil pa drugič cepljen in se mu je izpuščaj spet spustil, klicala sem pediatra, kaj naj, pa so mi svetovali elocom (5 dni pol k zdravniku če ne bi bilo bolje), sem pa proti hormonskim kremam če res ni sila, zato sem ga mazala z riboderminom in se je že skor pozdravilo.

Poskusi jo večkrat imeti po 10 min brez pleničk, da se prezrači.

Lp

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Nekaj vprašanj
27.10.2004 0:39:05   
Moyca_
Splišni
OPROSTI da se vtikujem in brez zamere že takoj, ampak da otroka ne previješ ko je pokakan ponoči????
To se mi zdi grozno (vsaj če veš da je pokakan)

lepo noč

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Nekaj vprašanj
27.10.2004 21:01:31   
Jančika_
Moyca, tudi jaz ga zelo redko previjem ponoči če se pokaka. Če sem ga previjala, je bil vsakič strašno slabe volje, se drl, ni zaspal nazaj... po dolgem premisleku sem ugotovila, da ga ne moti, da je pokakan, da pa ga ZELO moti, če ga zbudim. Še nikoli ni imel na ritki niti ene same pikice, niti se ni pritoževal zaradi polnih hlač. Zdaj se pa tak al tak skoraj nikoli ne pokaka več ponoči.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?