Gina
|
Meni je plodovnica pri zadnjem porodu odtekala v "potockih". To nic ne boli. Obstaja pa moznost, da te zagrabijo popadki takoj ali pa se sploh ne. Meni so pri dveh porodih predrli plodovnico zdravniki (nic ne boli, ne ustrasi se igle). Pri drugem porodu sem takoj nato dobila svoje popadke. Vendar popadki, ko se zacnejo, skoraj nikoli niso tako mocni, da jih ne bi mogla prenasat, so pa toliko mocni, da jih ne mores zamenjat z nicemer drugim. Podobni so bolecinam pri menstruaciji, vendar vsako zensko boli drugace. Mene je prvic in drugic bolel izkljucno trebuh, pravzaprav crevesje, kot pri driski. Tretjic me je bolelo tako spredaj kot zadaj - sploh ne vem kaj tocno. Popadki se pocasi stopnjujejo po jakosti, ppri nekaterih tudi po casu. Jaz sem jih vedno imela na 2 minuti - minuto popadek, minuto ne - ze od zacetka. Ampak pri EA ti itak vstavijo kateter se preden rata res hudo, te vprasajo koliko te boli od 1-10. Sicer je pa meni pomagalo, ker sem ves cas mislila na to, da sem z vsakim popadkom blize porodu in po vsakem popadku sem v mislih pobozala otroka. Ne vem, ce velikost poroda vpliva na lazji porod. Kadar je otrok relativno majhen in lahek, ti je iztiskanje otroka v olajsanje in nic kaj ne boli (kot bi sel kakat), kadar pa je otrok vecji, se moras mnogo bolj potruditi. Jaz sem imela zmeraj ogrooomen trebuh, zredila sem se 20 kg, pa prvi otrok se 3 kg ni imel, tretji pa je bil tezek 4 kg - tako da to ni merilo. Cep se je meni vedno luscil cel teden, pa potem, ko sem imela ze stanjsan MV, je minilo se kak teden, ko sem bila 2 prsta odprta, da se je zacelo. Na splosno se pa meni zdi, da se ravnaj po svojem obcutku. Nekatere rade predihajo prve popadke doma, da potem v porodnisnici hitro mine, pa da lahko hodijo okrog ipd.Mene je bilo zmeraj groza, da bi se mocni popadki se okrepili, mene pa bi s tistimi popadki vred klistirali. To je popolnoma neosnovan strah, ampak bilo mi je lazje, da sem sla v porodnisnico prej in mi ni bilo nikoli zal. Ne boj se, porod hitro mine in potem si poplacan z najlepso kepico na svetu.:)
|