|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nekaj, kar ni v zvezi z zanositvijo
6.1.2005 12:57:41   
Neža81
Moj dragi mi namerava za roj. dan kupiti mladega bernskega planšarja, pa nikjer ne najdeva nobenga, ki bi jih prodajal. A mi lahko katera pomaga? Iščeva čistikrvnega samca, brez rodovnika.

Mimogrede, spet me je skuhalo, tak da spet počivam. Doma se vsaj lahko prijavim na RR, tako da je nekaj narobe z mojim službenim računalnikom.

Lp, Neža:kuza:
Neposredna povezava do sporočila: 1
6.1.2005 13:05:10   
_Arwen_
Samo za intermezzo; toplo ti polagam na srce, kupita psa z rodovnikom. Zakaj? Prišparala si bosta marsikateri tolar in pa živce ob zdravstvenih težavah psa, ki nima rodovnika. Obstajajo namreč razlogi, zakaj samec in samica ne dobita vzrejnega dovoljenja in s tem producirajo lastniki mladiče brez rodovnikov...

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.1.2005 13:07:21   
Neža81
Nika hvala, to sem že slišala ja. Bova upoštevala tvoj nasvet.

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.1.2005 13:09:54   
saba
veste kaj, tudi psi z rodovnikom imajo zdravstvene težave, torej mislim da ni razlike ali ga kupiš z ali brez, seveda razlika bo le v debelini denarnice.

lp
saba

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.1.2005 13:11:34   
_Arwen_
No, mogoče še to...nikar ne kupujta psa preko Bolhe, Oglasnika ali kaj takega in nikar ne hitita. Vzamita si čas, pojdita pogledat legla, mladiče, starše mladičev, navsezadnje pa tudi lastnike staršev...Seveda je važno, v kakšnih pogojih bivajo odrasli psi (torej mama) in pa tudi mladiči. Mogoče bo res trajalo dalj časa, da bosta našla nekaj, kar vama bo odgovarjalo, ampak na koncu je vredno in se splača...ne samo finančno, tudi glede sekiranja...
Če te še kaj zanima, pa se mi oglasi na privat da ne bom dolgovezila po forumu...

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2005 13:13:56   
_Arwen_
Saba, če kupiš psa z rodovnikom, imaš rodovnik - torej potrdilo, da sta bila prednika in predniki zdravi torej tudi neko zdravstveno garancijo. In pa kupoprodajno pogodbo, kjer so določene obveznosti tako vzreditelja kot kupca. Dobri in poštevni vzreditelji ki vedo kaj delajo, dajejo na določene stvari tudi "garancijo", recimo pri berncih kolčna in komolčna displazija, ki sta hudi zdravstveni hibi in na žalost precej pogosti. Ja, seveda, plačaš za rodovnik, ampak v končnem primeru se ti splača oz.imaš kakorkoli obrneš vedno za sabo vzreditelja ki ti lahko pomaga in pa navsezadnje tudi odgovarja za določene stvari.

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2005 13:15:06   
Anonimen
Samo ne ga kupiti v Celju pri tistem Matuši ali nekaj takega. Pa mladičke pojdita večkrat pogledat, ko so še v leglu, kako se obnašajo in kako ravnjo z njimi.

Drugače pa imajo bernija tudi Beštrovi, ki se ukvarjajo z oddajo 4 tačke in tudi z istoimensko rubriko v Gorenjskem glasu. To sta dve punci, mamica in hčerka Nataša in Ana, zelo prijazni. Piši jima na meil: agencija.dino@siol.net. Če bo kdo vedel, kje dobiti bernija, potem bodo oni.

(odgovor članu Neža81)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2005 13:17:22   
_Arwen_
ZOO Ara, znani g.Matoša ja...izogibejte se ga po dolgem in počez!
Točno ja, Beštrovi...tam vprašajta.

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.1.2005 13:18:03   
saba
jaz samo pravim, da je lahko pes čisto vredu tudi brez rodovnika

jaz imam shar-peia z rodovnikom in imam same zdravstvene probleme, sklepam, da če bi ga vzela brez lahko bi jih imela manj ali pa tudi več.

Čem povedat da je loterija, ali psa vzameš z rodovnikom ali ne, nihče ti ne more garantirat da bo ta pes zdrav, pa četudi ima starše prvake.

rodovnik ti samo pomaga, če si želiš psa za na razstave in za razmnoževanje. Za človeško družbo in za prijatelja ti rodovnik ne rabi.

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2005 13:22:38   
klarisa
http://www.homestead.com/skbpp/index1.html

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.1.2005 13:23:32   
Neža81
Hvala za vse podatke punce. Z tistim iz Celja pa že mam slabe izkzšnje. Kupila sem labradorca in ko je imel prva dva mladička, nista mogla shodit, ker sta mela podedovano bolezen - uničene kolke. Hvala vam!

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.1.2005 13:25:12   
Anonimen
O, groza Neža, ta človek je res pošast.

(odgovor članu Neža81)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
6.1.2005 13:33:15   
_Arwen_
Ne vem, se ne strinjam s tabo saba. Shar-peiev brez rodovnika mislim da pri nas niti ne moreš dobit, sicer pa...jaz sem "na vezi" s terierji...bolj kot z ostalimi pasmami. No, meni rodovnik pomeni še marsikaj drugega kot le to, da so starši prvaki...Pa dobro, ne bomo razpravljali. Neža81, tebi pa želim da najdete dobro in zdravo leglo in simpatično kepo.
lp

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.1.2005 13:39:28   
saba
shar-peiji brez rodovnika so...in jih tudi poznam.

pa saj nima veze...samo ne podpiram ljudi ki služijo na račun rodovnikov. Sem videla grozne ljudi in grozne vzreditevlje ki jim gre le za denar. Pa ne pravim za mojega psa, njega sem dobila od zelo fejst vzrediteljice, katera nas še vedno obišče in čekira življenje svojih 'tamalih'

no pa sej nima veze, itak da samo malo zašli

Neža81 jaz ti tudi želim, da boš dobila lepo kepico, katera ti bo delala družbo. Sej tako in tako te ob iskanju pravega psa, pes najde sam. Saj tako kot mi njih zbiramo, tako oni nas. Ko boš prišla do legla, boš takoj vidla katera kepica se ti bo dobrikala
:love:

srečno:kuza:

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.1.2005 13:52:27   
Anonimen
Ja, to je res. Ne bom nkoli pozabila, kako je moja Miša mene takoj začela lizati po vratu, ko sem jo objela, una druga psička se je pa ful preč porivala. Joj, kako so fletni pasji mladički. Pa vsi mladički.

(odgovor članu Neža81)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
6.1.2005 14:04:01   
nežka71
Jaz sem imela dva nemska ovcarja z rodovnikom pa skozi bolana. Zdaj imam aljaskega malamuta brez rodovnika je pa alergicen na bolsji pik. Tako je pac zivljenje.Eni so bolj zdravi drugi manj. Ga ni zagotovila da bodo zdravi.
Samo malo sem radovedna in sicer glede Matosa.Zakaj ga toliko kritizirate?

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.1.2005 14:15:00   
mia-1
Hoj punce!

Tudi meni se zdi, da rodovnik ni tako pomemben,Imamo namrec zlatega prinasalca;z rodovnikom kolke ima sicer super ima pa celiakijo in zelo pogoste epilepti
ne napade( ti naj bi se pri njih pojavili sele v pozni starosti)od 2 leta starosti.

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.1.2005 14:18:02   
Anonimen
Manca, a nisi še nikjer ničesar prebrala ali pa po televiziji gledala o tem človeku, kaj dela, če drugega ne? Jaz poznam kar nekaj ljudi, ki so pri tem pošastniku kupili živalice, ki so jim potem po groznih bolečinah poginile. Ko sem jaz, ko nisem še nič vedela o njem, po oglasu klicala, če ima kakšnega višavčka, me je kar na rit vrglo, ker je rekel, da mora iti pogledat... Menda jih ima prešvercane (sicer seveda z vsemi papirji - rodovniki...) čez mejo in potem zaprte v nekih boksih, vse pobruhane in izmučene...

(odgovor članu Neža81)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
6.1.2005 14:28:16   
saba
joj kako grozno

bogi mali miški:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.1.2005 14:40:02   
nežka71
ne nisem nic zasledila zato pa sem vprasala. Pa tudi zaradi tega, ker je moja znanka pri njem kupila aljaskega malamuta brez rodovnika. njen kuza je zdrav in tudi drugace ok. Ga pa hvali tega mozakarja.

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.1.2005 14:51:23   
KATY&TIMMY
ciao! na tej strani boš našla marsikaj o :kuza: .bi samo nekaj dodala,ČE IMAŠ TI ŽIVAL RAD,TI NI VAŽEN RODOVNIK.in NI res da mešani psi obolevajo,prej rasni,ker so mešančki trdoživi in živijo dlje!!!:kuza:in določene pasme imajo prirojene bolezni,zaradi prevečkratnega mešanja sorodnikov med sabo.:(

http://www.mojpes.net

lp,Katja:morje::racka::morje:

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.1.2005 14:52:05   
Anonimen
Da se še jaz vmešam. Ali si že kdaj imela psa?
Sicer vem, da je mnogo ljudi, ki imajo doma kuže in male otroce pa nimajo težav. Ampak z majhnim kužkom je ravno tako veliko dela, kot z malim otrokom.
Zato je moj nasvet, da z nakupom počakajta vsaj toliko, da boš enkrat pri sebi imela svojo štručko in dala skozi vsaj prve mesece.

(odgovor članu Neža81)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
6.1.2005 15:25:46   
simonas
Jaz bom pa vprašala sestrično kje ga je kupila, pa ti javim.

Simona

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.1.2005 15:25:49   
saba
se strinjam z aljo

volja mora bit veliiiiika. Mali kuža rabi veliko časa, ljubezni in našega potrpljenja.

Je pa res, da je njihova družba neprecenljiva.

dobro je treba premisliti in če si se že odločila za pasmo, upam da si jo preučila, vse prednosti in slabosti.

Človek si mora izbrati takega psa, ki mu je nekoliko podoben. Ker jaz nisem nevem kako aktivna in nisem športnica - torej sem bolj lene narave, sem si zato vzela shar-peija. Moram pa priznat da je še bolj len od mene.

no ko je bil pa mladiček, pa je bil doma cirkus....no sej veste, tiste ki pse imate.

lp
saba

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.1.2005 16:03:20   
cuma
Tudi jaz ti svetujem, da si vzameš še malo časa in najprej preučiš vse + in - o nakupu psa pred:duda:!
Kuža bo vsaj prvo leto zahteval veliko prilagajanja in vzgajanja... Sicer se vzgoja in ukvarjanje tudi potem ne bosta končala a je običajno potem malo lažje.
Jaz imam doma 1,5 let starega angleškega buldoga, ki je še sedaj (puberteta) včasih kar zahteven. Ko je imel dva meseca se pa mi je vzel 80% časa in energije!
Pomisli še na to, da buldog ne sodi med zahtevne pasme..kužiji so potem včasih bolani, včasih težavni...skratka sama najboljše veš, kaj si želiš in kaj si zato pripravljena narediti!
Samo v razmislek :miska:
Lp cuma

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?