puncica
|
Mogoče je že bilo gor ampak na prvi strani ni : Neki revež brez dela se je prijavil za delo v Microsoftu kot èistilec WC školjk. Kadrovski direktor ga je sprejel na razgovor in po kratkem testu mu reèe: "Sprejeti ste. Pustite mi Vaš e-mail, tako da Vam lahko pošljem pogodbo in spisek Vaših dolžnosti. " Ta revež, zmeden odgovori, da nima raèunalnika in s tem tudi ne e-mail-a. Direktor reèe na to: "Èe je pa tako, mi je þal; èe nimate e-mail-a, virtualno ne obstajate, tako da Vas jaz ne morem sprejeti..." Siromak, ob upan, odide iz sedeža Microsofta, brez ideje kaj bi lahko delal in s samo 10 $ v ž epu. Napoti se proti supermarketu in tam kupi gajbico z 10 kg jagod. V kratkem èasu, proda od vrat do vrat vse jagode do zadnje in do poldneva podvoji zaèetni kapital. Preseneèen in z entuzijazmom, ponovi isto stvar še trikrat in se vrne domov z 60 $. Takrat je dojel, da bi mu ta sistem omogoèil, da preživi, zato ga je zaèel udejanjati kontinuirano, vsako jutro je zgodaj odðel od doma in se pozno zveèer vraèal domov. Tako je vsak dan potrojil ali poèetveril kapital. V kratkem èasu kupi roèno cizo, da bi lahko poveèal obseg dela, kasneje jo zamenja z majhnim kamionèkom. Tako v roku enega leta postane lastnik male flote lastnih motornih vozil. V 5 letih je postal lastnik ene od najveèjih mrež za distribucijo živil v ZDA. Takrat je razmišljal o bodoènosti družine in se odloèi, da zavaruje svoje življenje. Poklical je agenta, da bi podpisal polico zavarovanja. Ob koncu razgovora ga agent vpraša za njegov e-mail, da bi mu poslal prospekt zavarovanja. Ta èlovek pa mu odgovori, da nima email-a. Res èudno - pokomentira agent - Nimate e-mail-a, pa ste uspeli napraviti imperij. Pomislite, kje bi bili, èe bi ga imeli! Èlovek se zamisli in odgovori: "... v Microsoftu bi èis til wc školjke!!!" Moralno sporoèilo št.1: Internet ne reši vseh problemov v življenju. Moralna sporoèilo š.2: Èe nimaš e-mail-a, a veliko delaš, lahko vseeno postaneš milijonar. Moralna sporoèilo š t.3: Èe si prejel to sporoèilo preko e-maila... si bliže èišèenju WC školjk, kot temu, da postaneš milijonar. V vsakem primeru te pozdravljam in prosim, da mi ne odgovoriš na to sporoèilo...šel sem namreè ven kupit jagode !###########################################