Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Nega kodrastih las - otroci 9.5.2007 14:36:58
|
|
|
|
Annny
|
Naša punčka ima tako kodrasto frizuro a la Ajnštajn Zdaj je stara 2,5 let, ima nekako srednje dolge lase, močno nakodrane/nasvedrane, zelo zelo težko jih je negovati in razčesavati. Ostriči se noče, pa tudi mislim, da je s takimi lasmi lažje, če so daljši, ker jih spneš v čop in je mir. Tiste, ki imate skodrane otroke/ki ste same skodrane; kako negujete lase, da so gladki, voljni, da jih ne 'cufate' s česanjem, da se ne vozljajo. OK, vem, da obstaja morje različnih preparatov- ampak česa agresivnega otroku ne bi rada dajala na glavo. Vesela bom vaših predlogov!
|
|
|
|
RE: Nega kodrastih las - otroci 9.5.2007 14:39:35
|
|
|
|
Magi*
|
naša ima tudi "mad professor" firzuro. meni je to neskončno všeč. ji ne češem, ne strižem in ne težim z nobeno nego, kar mi sicer tudi pod razno ne bi dovolila. laski se bodo slej kot prej zrihtali sami. mi je pa noro všeč njena razkuštrana frizura.
|
|
RE: Nega kodrastih las - otroci 9.5.2007 15:46:53
|
|
|
|
Annny
|
Magi, kako pa ji potem take lase umivaš? A niso po umivanju nič zvozljani, jih ne razčešeš?
|
|
|
|
RE: Nega kodrastih las - otroci 9.5.2007 15:53:39
|
|
|
|
Magi*
|
ja, hm, v bistvu res ne razčešem. čeprav ima po umivanju take, kar mehke, pa kodrčki niso glih zvozlani. ji pa lase umivan z L'occitanovim gelom za tuširanje - med - sem poskusila po nasvetu prodajalke in je res super. mogoče ima pa tvoja pupa še bolj svedraste kodrčke čeprav naši se včasih skoraj dreadi nardijo aja, moja pupa tudi nima ravno dolgih las, ker ji počasi rastejo. smo jo šele enkrat do zdaj strigli in šele zdaj so ji lasje zares začeli rasti. mogoče ti poročam čez kak mesec. trenutno je stanje še obvladljivo.
|
|
RE: Nega kodrastih las - otroci 9.5.2007 17:41:39
|
|
|
|
Marogica
|
Naš BOr je imel do pred pol leta (torej starosti 5,5 let) dolge in kodraste lase, takšne oz. podobne, kot jih vidite na BAGI-jevi slikici. Je bilo kar dela z lasmi, priznam. Glavo sva vedno umivala še z balzamom, ki sem mu ga pustila sigurno pet minut na laseh. To je trajalo nekako tako, da sem ga najprej skopala/stuširala, mu glavo s šamponom umila, nato pa dala balzam gor. V tem času, ko je "deloval" balzam je bil čas za igranje v banji/tušu. Še prej pa sem mu lase počesala(torej mokre z balzamom), ker ga je drugače preveč cukalo in lasje so se zavozlali. Tako pa ni bilo problema tudi, ko sva sprala balzam, počesati se ga je dalo brez problema. Drugače pa smo se česali kar nekajkrat na dan, obvezno tudi pred spanjem.... Ja, res očitno, da sem si preveč želela punčko
|
|
RE: Nega kodrastih las - otroci 9.5.2007 19:21:17
|
|
|
|
Putka
|
Naša sicer nima takih lask (kot očka ), se pa vseeno težko razčešejo in vozlajo. Naredim isto kot Marogica, z balzamom se potem še ene par dni ok češe.
|
|
|
|
RE: Nega kodrastih las - otroci 9.5.2007 19:59:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Pomembna je krtača. Najlaže razčeše tista, ki ima kovinske špice. In to suhe lase. Mokri se ne dajo česat.
|
|
|
|
RE: Nega kodrastih las - otroci 9.5.2007 21:19:59
|
|
|
|
Magi*
|
pa kaj res edino jaz mojega otroka ne češem saj ne, da ne bi poskusila, ampak se tamala ne da. meni pa, po pravici povedano, se mi tudi ne da z njo bost. in tako ima pač "mad professor" frizurco. pa tako navihano pogleda izpod tistih kodrčkov
|
|
RE: Nega kodrastih las - otroci 9.5.2007 21:54:42
|
|
|
|
lelaval
|
Moja starejša ima tudi skodrane lase in dolge do pasu. Včasih se ni pustila razčesati, čeprav je imela dobesedno že kepe v laseh. In sem ji rekla, da jo razčešem ali pa postrižem (postrižt pa se nikakor ni želela). Od takrat pa nimava težav. Naredim isto, kot Marogica (najprej pranje glave, sledi ogromno subrine, ki ji ga pustim na laseh ves čas, ko se umiva in igra). Potem pa jo razčešem z leseno krtačo (sva ugotovile, da najmanj cuka in se najlepše razčeše). Lase si pere 1x tedensko (razen poleti, ko še v "lase zašvica" ), razčešem jo tako tudi le 1x tedensko (to je temeljito razčesavanje), sicer pa se dnevno (seveda, če se spomni) razčeše sama.
|
|
RE: Nega kodrastih las - otroci 9.5.2007 22:01:06
|
|
|
|
Magi*
|
se pravi, tam do devetega jo bom že navadila krtače da ne govorim kako imamo pri pranju glave. auuuuu, kot bi kopala 3 hkrati.
|
|
RE: Nega kodrastih las - otroci 9.5.2007 22:13:41
|
|
|
|
lelaval
|
da ne govorim kako imamo pri pranju glave. auuuuu, kot bi kopala 3 hkrati. Mi je poznano. Kriki, kot bi jih najmanj 10 "odiral" Že od začetka si ni marala prat glave. Kupila sva celo tisti obroč za pranje las, pa so vseeno bili kriki. Sčasoma pa spoznajo, da dretje ne pomaga - če je treba lase oprat, jih je pač treba. Uspelo vama bo kar nekaj let prej, kot bo dopolnila 9 let - da te potolažim.
|
|
[Brisano sporočilo] 10.5.2007 22:20:13
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.