|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nega kože pri AD
28.9.2006 7:42:48   
Taja Nagaja
Pozdravljene!

Včeraj sva bile z user posted image ponovno na testiranju za alergijo na Pediatrični kliniki. Ker je naša user posted image kar precej pikasta ji kožnih testov niso mogli narediti. Pokazali so nama nego. Tu pa se pojavi problem. Ko je bila naša stara tri mesece sva bili prvič na pregledu in so nama pokazali nego, vendar drugače, zato me zanima kako so pokazali vam oz. kako ve delate.

1. način:  otroka kopaš v vodi in čez čas, ko se pore odprejo, dodaš dve žlici  olivnega olja zmešanega z vodo; nato otroka celega na mokro kožo namažeš z negovalno kremo, Advatan (10%) samo po močnejših pikicah in ne več 1/3 kože naeenkrat.

2. način: otroka kopaš v vodi in čez čas, ko se pore odprejo, dodaš dve žlici  olivnega olja zmešanega z vodo; nato otroka dobro obrišeš in namažeš z negovalno kremo največ 1/8 kože.

3.način: ?

Nego sta mi kazali dve različni sestri in mi ni več čisto nič jasno. Kako so pa vam pokazali?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nega kože pri AD
28.9.2006 8:12:36   
darjatimci
Žal ti ne morem svetovat,ker mi nismo imeli tako hudih težav s kožo.Nam je pomagala že dieta in nega kože z olivnim oljem v belobazi.Poskusi najprej z najbolj enostavno varianto,pa boš videla kako in kaj.Veš res je največ na dieti,če jo upoštevaš se problemi sigurno zmanjšajo.Ne gre pa na žalost tako hitro je potrebna vztrajnost.Želim vama,da se stanje čimprej normalizira.

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.9.2006 9:41:47   
Taja Nagaja
Saj sva na dieti, dodatno pa dobiva, ko dobiva rezultate. Nega kože pa vseeno ostaja, da se ohranja vlažnost kože. Baje smo tipični primer AD. Hvala za lepe želje. Se borimo z AD že več kotpol leta in poskušamo različne diete (brez jajc, mleka, krompirja, banan, breskev, ... in vsakič še kaj ukinemouser posted image ) pa ni bistvene razlike.

< Sporočilo je popravil bino -- 28.9.2006 9:46:59 >

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.9.2006 9:59:22   
darjatimci
Midva sva na dieti že skoraj dve leti,začela sva s strogo urtiko III.Jajce nam je izzvenelo že po manj kot enem letu,ostalo se približuje normali,tudi  mleko je samo še malenkost kritično.Zato sem res optimit,kar se tiče diete.Ne vem iz katerega kraja sta, ampak mnenja zdravnikov so tako različna,da se moraš res sam čim več informirati in se znajti.Pa srečno.

Neposredna povezava do sporočila: 4
28.9.2006 14:34:23   
alexandra10
V lekarni se doni kopel AVENE TIXERA in AVENE TRIXERA kopel, ki je prav za atopični dermatitis.

Mi smo ta malega kopali s to kopeljo vsak dan in se mu je stanje zelo popravilo. S kremo ga pa treba vsaj v začetku mazat 3x na dan po celem telesu, ker ni nič škodljivo kot tiste kreme, ki jih dobiš na recept, ki ti baje tanjšajo kožo.

Zdej ga rabim namazat samo še enkrat na dan, če ma res suho kožo

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.9.2006 20:07:05   
Taja Nagaja
Hvala za odgovore. Malo  sem še vedno zmedena.

Ena m. sestra: na mokro kožo s kremo po celem telesuuser posted image

Druga m. sestra: obrisat, na suho kožo le 1/8 telesa s kremouser posted image

A je kateri kaj bolj jasno?

(odgovor članu alexandra10)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.10.2006 13:51:56   
tlb
HOJLA!
Naša mala B ima AD in spremembe po obrazu, po hrbtu je imela le enkrat pikice.  Koža je ne srbi.

Alergologinja in pediatrinja sta rekli, da ADVANTAN mažemo zelo zelo redko (gre za kortikosteroid), zelo na tanko, samo zvečer (ne podnevi, ker ne sme otrok na sonce!), 3 do 5 dni, nato pa več tednov NE! Pa še to v primeru, da so spremembe res hude (kar naj bi pomenilo, da je koža zelo zelo vneta, rdeča in se kar lušči).

Trixera je baje odlična zadeva; mi imamo sicer Evcerin: oljno kopel, šampon in kremico-3% ureaza obraz in ph5 kremo za telo, ko je najhujše pa "v lekarni narejeno/zmešano" kremo z linolo. Malecke NE kopam vsak dan, kožo vedno popivnam in ne brišem, namažem jo z omenjeno kremo (Evcerinova 3%urea po obrazu, vlažilna ph5 po telesu, ali pa linola-odvisno, kako izražene so spremembe) dvakrat dnevno (včasih tudi samo zvečer). Advantanu pa se izogibam (čeprav user posted image  pomaga....)
Nekje pa sem prečitala, da naj ne bi mazal otročka po celem telesu, da koža vsaj nekje diha (no, nekak v tem smislu je pisalo). Tako, da našo malecko mažem samo tam, kjer ima spremembe.

Lep pozdrav!

Neposredna povezava do sporočila: 7
3.10.2006 20:25:03   
Taja Nagaja
Hvala za odgovore. Vsak nasvet je dobrodošel.user posted image

Sem danes brala en članek, kjer piše, da se pri negi kože z AD maže s kremo vedno na mokro kožo, da ostane vlažna, prožna. Kože po kopanju se ne briše. Bi bilo fino, če bi se vsaj osebje na kliniki držalo istih priporočil. Se vam ne zdi?

Kar pa se Advatana tiče - ga imamo zelo razredčenega in jo mažem vedno le tam, kjer je najhuje, drugače pa se ga  izogibam.

Pozdravček vsem alergikom in  potrpežljivim staršem

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?