|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 11:36:00   
Bejba
Moj 3-mesečni miškolin enostavno ne zna spati na trebuščku. Če je še tako zaspan, da komaj gleda in ga dam na trebušček, začne dvigovati glavo in noge ter se dreti. Če mu slučajno rata tako zaspati, potem se zbuja na vsake 15 minut in dviguje glavo ter noge.
Kako to, da mu ta položaj ne odgovarja, saj ponavadi, ko male kaj zvija ali jih napenja, najbolj pomaga spanje na trebuščku.

Prvega sem vedno samo položila na trebušček in je ves blažen zaspal. Pa še ful komot je bilo, ker mu ni bilo treba skoz dudo popravljat, pa še odkrival se ni v tem položaju. In kar je bilo najbolj pomembno, ko sem ga dala na trebušček, je vedel, da je treba zaspat in je zaspal.

Nika pa dam na bok in seveda je po dveh sekundah na hrbtu. Tako celo noč praktično spi na hrbtu. Strah me je ker včasih vmes malo bruhne, da ne bi bilo kaj narobe.

Vaši radi spijo na trebuščku?

LP; Bejba

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 11:40:24   
Jančika_
Taprvi ni v celem lajfu enkrat spal na trebuhu. Tadrugi mi zaspi s trebuhom na mojem trebuhu. Če ga dam na bok, sploh ne zaspi, tako da ga dam pač na hrbet (za spanje na trebuhu se mi zdi še premali, dokler orenk ne dvigne glave).

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 11:42:43   
soncicaT
Nikoli ne primerjaj med seboj otrok.

Moj otrok tudi nikoli ni spal na trebušlčku, PA KAJ POTEM? A bi moral?

Meni tudi ne paše spat na trebuhu, vedno na boku ali hrbtu...

Naj spančka tako kot mu odgovarja!

Lp


(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 11:43:14   
SašaR
Pri nas se je prvič zgodilo pri 3 M da je zaspala na trebuhu, ker nisem mogla takrat skočiti k njej, ko se je jokala (pustila sem jo jokati kakih 5 min) - sama se je obrnila, nazaj pa ji ni uspelo še. Kar naenkrat tišina in jo pogledam in mala spi na trebuhu. Tako čez dan večkrat zaspu na trebuhu, ko se igra na puzlah.

_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 11:45:33   
muha1
Tudi naši ni nikoli pasalo spanje na trebuščku. Tudi iz bolka se mi je takoj popravila na hrbet. Hvala bogu vsaj polivala ni. Če ti zaspi na boku ni strahu glede bruhanja. Pač jo pravilno obložiš, pa je!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 11:46:08   
Bejba
SoncicaT, veš ne rabim takih komentarjev, a prav? Če jaz nimam kaj lepega za napisat, potem raje ne pišem. Tukaj smo zato, da pomagamo, ne obsojamo.

Še enkrat preberi POZORNO moj post. Mene skrbi, ker moj mali velikokrat med spanjem bruhne, da se ne bi zadušil, ker spi na hrbtu.

Se pa opravičujem, ker sem tako nevedna in nisem popolna mama kot TI!!!



_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 12:19:16   
soncicaT
Bejba, zakopljiva bojno sekiro.user posted image

Huh, jaz sem prvič mama, se učim, daleč od popolne mame, vse mi je novo, so bili naporni trenutki, ampak to pač je biti mama...naporno, odgovorno, ampak neskončno lepo..
 
A je polna luna danes mogoče...user posted image , da sem mal nataknjena...user posted image

LP

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 12:22:21   
Pobalami
Moj Luka tudi niti enkrat ni spal na trebuhu.

Kar se bruhanja tiče je spanje na trebuhu najmanj primerno. V Ameriki priporočajo spanje na hrbtu pri nas pa na boku. Da bo spal na boku ga moraš vzadej podložiti s kakšno odejco...


(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 12:39:01   
Mateja82
moja mala ni še nikol spala na trebuščku, ji to enostvanoo ni všeč tud v budnem stanju ne zdrži dolgo tako,
Na začetku je tud bruhla kdaj ponoči zelo redko ampak se je zgodilo. Spala je in še vedno spi na hrbtu, glavo ima vedno obrnjeno na stran tako da je  mleko  kadar je bruhala ven steklo. Tud na bok sem jo poskušala obrnat pa zalagat ampak se je vedno obrnala na hrbet, očitno ji pač tako paše.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 13:53:35   
TVN
Nam so v materinski šoli in v porodnišnici rekli, da mora dojenček vsaj do 3. meseca spati na boku, lahko tudi na hrbtu, nikakor pa ne na trebuhu (bojda je tudi večja možnost smrti med spanjem). Kakor koli, našo smo zalagali na obeh straneh do 4. meseca, potem pa je bila tako močna, da je še vsako oblogo premaknila. Tudi sicer je najraje spala na hrbtu.
Sedaj, ko je že "velika" punca obvezno zaspi na boku, potem pa je ..... v vseh mogočih položajih preko noči.

Če so težave z bruhanjem, jo poskusi založiti na obeh straneh in dati na bok. Sedaj se dobijo vse mogoče stvari za zalaganje dojenčka. Sicer pa mogoče lahko pomaga dosledno podiranje kupčka pred spanjem, mogoče bo manj bruhanja.

Lepo pančkajte!

_____________________________

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 13:53:56   
lenika
Naš pa spi samo na trebuhu in nikakor drugače.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 14:52:37   
fici
naš se je na trebuh obrnil šele v devetem mesecu

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 15:03:57   
Darči76
Naš nikoli ni bruhal med spanjem, me je p abilo noro strah, da bo slučajno enkrat bruhnil in se zadušil. Zato sem ga vedno polagala spat na bok in ga podložila za ritko. Seveda je v tem položaju ostal do nekje 3,5 mesecev, potem pa se je veselo obrnil na hrbet. Še sedaj ga polagam na bok, včasih se obrne na hrbet, včasih ostane na boku ali pa se prevali na drugi bok (star je 5,5 mesecev).
Na trebuščku ni spal nikoli. Oz. prvič danes, ko je zaspal kar na tleh na igralni podlogi. Je bil utrujen in ni hotel zaspat v posteljici, pa sem ga dala nazaj na igralno podlogo in opazovala kaj bo naredil. Se je najprej igral, potem pa položil glavico na roke in zadremal user posted image .

(odgovor članu fici)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 15:13:17   
barbaram
Draga Bejba,

res je, da smo tu na forumu zato, da pomagamo, samo včasih pa sorry, ne gre drugače, kakor da človek malo bolj ostro odreagira! Ti povem, da sem si rekla "ma ne me basat", ko sem prebrala tvoje besedilce. Ja, tvoje prvo dete te je tako "razvadilo", da bi rada, da je tudi drugi takšen... Vem, da veš, da ne gre. Pa sej, razumem te v bistvu.
Evo eno kratko izkušnjo matere enega otroka:
moja mala ni šans, da bi spala na trebuhu!! včasih sem jo podpirala, da je spala na boku, večinoma pa je bila na hrbtu. če daš pod zgornji del jogija kak telefonski imenik, boš malo dvignila zgornje ležišče (to ne škoduje hrbtenici) in morda ne bo bljuval, ker ne bo čisto vodoravno ležal.
uspavanje: pri naši sem pogruntala, da se je hitro navadila na enakomerno guganje/nošenje, ki jo je potem držalo "tik pred spancem", zato probaj "prekinit in zamenjat" ritem po nekaj minutah, in to samo za par sekund. naši je večinoma pasalo intenzivno gibanje (kot bi hodila, hodim pa jaz ko slon!!), potem pa vedno bolj izi.
si sigurna, da nima krčev? sej veš, takrat še bolj jokajo.
pa vročina ... je nemiren predvsem zdaj, v tem vročinskem obdobju?!

aja, jst sem ji tud dajala dudo in morm rečt, da je tisti čas, ko je imela krče, dosti lažje "preživela". ne vem, kot da sesalni gibi omilijo zvijanje ... (zdaj je pa 10 M in je nima že več kot pol leta.)

vse dobro!

barbara

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 20:59:50   
Bejba
Podlagam ga iz vseh strani, pa ne pomaga, da ne bi bil čez par minut že na hrbtu. Je zelo živ in ima zelo nemiren spanec. Cel čas med spanjem se nekaj premika, tako da je skoraj nemogoče, da bi ostal na boku.

Sicer pa res ne vem kaj sem kaj takega napisala. Kot primerjavo sem pač dala svojega prvega otroka, ki je rad spal na trebuhu. Ker je imel prvi zelo velike težave z bruhanjem (bila sva tudi v bolnici zaradi tega) je bila lega na trebuščku vsekakor boljša kot na hrbtu.
Tudi drugi veliko poliva (vendar ne v takih količinah kot prvi) zato me je logično strah, da se ne bi zadušil.

In mislim, da vsaka mama, ki ima dva ali več otrok nevede in nehote primerja enega z drugim, kar se mi ne zdi nič spornega. Pač, si od prvega navajen drugače, sedaj pa se znova učiš. In če jih imaš deset, te bo kljub vsem znanju in praksi, deseti še vedno s čim presenetil.



_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu barbaram)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 21:01:24   
Bejba
Še to, krčev že nekaj časa nimamo več. Vem kakšen grozovit jok je, ko otroka zvija, zato sem sigurna, da to niso krči.

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 22:28:57   
bobek05
Anej ni hotel spati na trebuhu dokler ni dopolnil 1 leta, zdaj pa pogosto spi v tem položaju.

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 22:34:04   
soncicaT
Bejba...naš se ponoči premika, ko ga napenja..ker ga ne zvija toliko, da bi se zbudil, pač pa rito premika in potem včasih slišim ko prdkne..vse v spanju.

Je pa res, da 3-mesečnik ti ne bo več na boku obstal..

Naš tudi ni...jaz sem mu dvignila ležišče in zdaj veselo spi na hrbtu.

Zjutraj ga pa itak najdem celega razbrcanega.
user posted image

Lp

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ne zna spati na trebuščku
25.7.2006 23:06:56   
soncek&luna
bejba, ce se bojis, ker se tvoj mali prevali na hrbet, res podlozi lezisce, da bo pod kotom 30'stopinj...

moj user posted image  je spal kar dolgo na boku, potem na hrbtu, sele okrog 6 meseca se je prevalil na trebuscek in od zacetka, ene 14 dni, sem morala vstajat in ga nazaj na bok dajat ali pa na hrbet, ker je jokal k zmesan - v bistvu je revcek v sanjah kravce pasel user posted image ... pol sem pa mu za foro dala vzglavnik (tak cist tenek, za dojencke pac) in od takrat ni vec problemov s spanjem na trebuscku

poskusi in opazuj ga kako mu bo najbolj pasal zaspat pa ga potem pusti v tem polozaju ... tut na trebuscek se bo dal, brez skrbi

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ne zna spati na trebuščku
26.7.2006 22:12:21   
Anonimen
moja prva ni nikol spala na trebuhu, zelo kratek čas na boku, pol pa skos na hrbtu in isto se dogaja pri drugi, k je zdej 3 mesce stara. večino časa spi na hrbtu

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?