barbaram
|
Draga Bejba, res je, da smo tu na forumu zato, da pomagamo, samo včasih pa sorry, ne gre drugače, kakor da človek malo bolj ostro odreagira! Ti povem, da sem si rekla "ma ne me basat", ko sem prebrala tvoje besedilce. Ja, tvoje prvo dete te je tako "razvadilo", da bi rada, da je tudi drugi takšen... Vem, da veš, da ne gre. Pa sej, razumem te v bistvu. Evo eno kratko izkušnjo matere enega otroka: moja mala ni šans, da bi spala na trebuhu!! včasih sem jo podpirala, da je spala na boku, večinoma pa je bila na hrbtu. če daš pod zgornji del jogija kak telefonski imenik, boš malo dvignila zgornje ležišče (to ne škoduje hrbtenici) in morda ne bo bljuval, ker ne bo čisto vodoravno ležal. uspavanje: pri naši sem pogruntala, da se je hitro navadila na enakomerno guganje/nošenje, ki jo je potem držalo "tik pred spancem", zato probaj "prekinit in zamenjat" ritem po nekaj minutah, in to samo za par sekund. naši je večinoma pasalo intenzivno gibanje (kot bi hodila, hodim pa jaz ko slon!!), potem pa vedno bolj izi. si sigurna, da nima krčev? sej veš, takrat še bolj jokajo. pa vročina ... je nemiren predvsem zdaj, v tem vročinskem obdobju?! aja, jst sem ji tud dajala dudo in morm rečt, da je tisti čas, ko je imela krče, dosti lažje "preživela". ne vem, kot da sesalni gibi omilijo zvijanje ... (zdaj je pa 10 M in je nima že več kot pol leta.) vse dobro! barbara
|