|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne zmorem več...
3.9.2008 10:02:50   
SRCCEK
...tako živeti. S svojo družinico živim pri starših, v zgornjem nadstropju. Dve leta si delamo hiško in močno upamo, da se drugo leto preselimo. Zakaj? Ker se moja mami zelo vtika v vzgojo mojega sina in je prišlo tako daleč, da mali noče več hodit v vrtec. Moja starša sta doma v penziji na kmetiji in seveda obožujeta mojega sina-vse lepo in prav, vendar se naj ne vtika v moje življenje in naj mojega sina ne zagovarja v pričo njega. Že dva meseca se vsako jutro z njim pregovarjam na lep in malo manj lep način, da je treba jit v vrtec, ampak mi je do sedaj to uspelo ene 5krat. Eden od problemov je tudi, da med našimi stanovanji ni nobenih vrat, da bi se lahko zaklenila v svoj stanovanje, ko pa sem fotru izrazila željo, da bi rada stopnišče zaprla s knaufom in vrati, mi je odgovoril, da to pa ne, da jaz bom odšla v svojo hišo, onadva bosta mogla pa to gledat user posted image  user posted image
Karkoli jima rečem okrog njunega crklanja mojega sina, mi nazaj zabrustita, kako sem hladna in brezčutna hčerka..user posted image  user posted image  user posted image
Moj mož sina ne more voziti v vrtec (to bi mi bilo zelo v pomoč), ker hodi vsako jutro ob 4:30 v službo v čist drug kraj, kot pa jaz.
Sin je star 3,5 leta, jaz sem v 3 mesecu nosečnosti in ne zmorem več tega. Na silo ga ne mislim vlečt v avto, ker je preveč močan in ker v tem stanju k sem, nočem, da me brcne v trebuh. Mali je že tok pameten, da ve, da sta moja starša doma in da ima s kom biti doma. Tut to smo že probal, da sem mu rekla, da staršev ni doma, da sta mogla nekam jit.....pa nekajkrat je vžgalo, potem jih je pa zaslišal pred hišo in je bilo vsega konec.
Nimam več idej kako sina motivirat, da bi šel raje v vrtec, zato vas prosim, če mi poveste vaše izkušnje, oz. če imate kak pameten predlog.

Hvala

28.1.2005 MUCEK 1
31.03.2009 MUCEK 2
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne zmorem več...
3.9.2008 10:06:41   
Mišni
Zakaj pa ne bi bil res kar doma?

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu SRCCEK)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.9.2008 10:16:39   
metkica1
Jaz bi ga pustila tisti dan, ko bi želel doma.
Pri nas ni nikoli takšne možnosti pa bi je bila včasih full vesela. Kar bodi vesela, da ti ga hočejo počuvatuser posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.9.2008 10:23:42   
SRCCEK
Saj je doma!
Sem mišljenja da otrok rabi red in to v vrtcu ima, doma pa glih ne, ker mojo mamo ovije okrog prsta oz. se mu ona prilagaja, SAMO DA JE MIR PRI HIŠI. Ko ji pa on kaj nagaja, mi pa to ona govori, ko pridem iz službe. To ima posledice od crklanja. Če ne bosta onadva udarla po mizi in malemu dopovedala, da ga ne bosta mirkala in da MORA it v vrtec, jaz ne morem nič, ker sem probala že vse...........oz.nimam ideje......

28.1.2005 MUCEK 1
31.03.2009 MUCEK 2

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.9.2008 10:26:12   
Shuka
Verjetno zato ker otrok rabi družbo svojih vrstnikov zaradi prilagajanja in navajanja na druge ljudi in ker je to skrajni čas, da gre v vrtec, ker če se druži samo s starimi starši in starši, bohvedi kako se bo prilagodil, ko bo moral v šolo čez 3 leta. In zakaj bi morali plačevati polno ceno vrtca, če otroka ni v njem? Ali ga izpisati in pustiti doma ali pa ga z zvijačami odpeljati tja. Če je pa otrok prvič stopil v vrtec šele sedaj, je pa malce razumljivo zakaj noče iti, ker ni še navajen drugega okolja.

Srccek  - nimam sicer pravega nasveta za tvojo situacijo, ker v njej nisem, iz tvojih besed pa je moč razbrati, da te tvoja dva starša ne ušpoštevata in ne spoštujeta tvojih želja. In to je po 3 letih melce težko presekati. Vsekakor upam, da bo bolje, ko se preselite, do takrat pa ali se na smrt skregat z družino in jim na ta način dopovedati, da sta presegla mejo dobrega okusa, ali pa potrpeti dokler se ne preselite v svojo hišo, ki pa iskreno upam ni čisto zraven tvojih staršev, ker s tem nista potem nič naredila.
Včasih pravijo - bolje prva zamera kot zadnja, ampak enkrat zavoljo miru bo treba se vsest za mizo in razložiti od A-Ž kako pa kaj naj se dela in ne. To je vendar tvoj otrok in vmešavanje v vzgojo samo mede otroka in ga razdvaja. Ko bo šel v šolo ne bo poslušal ne vaju ne dedka in babice, otroci pa so kot spužva in pri teh letih je važno le to kdo mu dovoli početi kar si želi, kar je slabo za njegov karakter, ker lahko začne izsiljevati, kar očitno že počne, če noče v vrtec.
Ne pravim, da se skregaj s starši saj navsezadnje živite v njihovi hiši, a treba je določiti meje tudi njim in jim dopovedati, da zdaj imaš svojo družino in da želiš da spoštujejo tvoje želje kar se otroka tiče, povej jima, da na tak način kot ga imata otroku slabo delata, ker mu dajeta potuho in ne disciplino.

Tebi pa polagam roko na srce, pazi nase.

Se bo že uredilo kot se mora, le pogovorite se.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.9.2008 10:50:40   
mala maja
jaz pa se strinjam s teboj. Bodi tečna, vztrajna in čeprav boš od A do Ž ozmerjana.
Če ne sedaj boš imela kasneje težave s sinom in resno se pogovorite da tako ne gre več naprej. Če ne bo šlo drugače pridem s starejšim sinom na kavo, k njima.user posted image  Pa če  še ne bosta kapirala kaj delata jima ga še na počitnicah pustimuser posted image

Moja tašča je tudi starejšega na svoje prste uvijala in sedaj je user posted image user posted image user posted image  Nič ne uboga, kadar mu kaj rečem leti čez dvorišče k tašči v naročje jokat.....
In začelo se je rav tako. Pa ga pusti doma, kaj ga na silo vlečeš v vrtec, pa daj mu juho za kosilo če jo hoče. Ob 11h zvečer mu je jačka na oko pekla, bila sem prav tako noseča par mesecev za drugega. Enkrat sem dobila konkretno brco v trebuh in začela krvaveti,.  Takra mi je pa počil fim. Sva se vsedle dol, sem ji svoje povedala in imam mir. Pa ne nisva skregani, prav dobro se razumeva. Bolje kot takrat.  Ampak vse je sinu "pustilo posledice" in še danes je tašča prva potlej pa sem jaz. Pri drugih dveh sinovih nisem pustila enake napake in pač vseta da je ona njuna babica, da sta lahko pri njej ampak izsiljevala pa ne bosta in to jima da tudi ona vedeti. Pa tudi ne pusti jima da jo vrtita okoli prsta.

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.9.2008 10:56:02   
MAŠKA
Vztrajaj. če boš popustila 3-letniku, kaj šele bo, ko bo star, 16, 20 let? Res mu lahko kakšen dan privoščiš pri starih starših, ampak, da 3-letnika več ne obvladaš, je malo prehudo.
Imam sodelavko, ki ima brata, kateremu so starši popuščali celo otroštvo. Zdaj je star 22 let. Vsi se ga bojijo, finančno lupi celo družino, vsi pred njim trepetajo.

Kaj pa mož - kaj pa če ga on pelje?

< Sporočilo je popravil MAŠKA -- 3.9.2008 11:05:41 >

(odgovor članu SRCCEK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.9.2008 10:59:21   
muki1
Jaz bi se pa vprašala, zakaj mu je taka muka hodit v vrtec. Morda pa tam kaj ne štima user posted image

Če je vse okej, pa le bodi dosledna. Morda se zmenita, da mora iti v ponedeljek, torek, sredo in četrtek v vrtec in za vsak dan, ko bo lepo pridno šel nalepita eno nalepko na koledarček, petek pa imata označen kot nagrado, da bo lahko ostal doma, če bo pridno hodil vse 4 dni v tednu. Recimo, no....

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.9.2008 11:15:19   
smrka
Ljudje nismo nikoli zadovoljni. Ce je poleti prevec vroce, hrepenimo po malo hladnejsem vremenu, ko pride hladno vreme, nas zebe..... NIKOLI NAM NI PRAV.

Tudi ti zdaj zivis pri starsih, zidata si hiso. Drugo leto se bos preselila mogoce v svojo bajto in tudi rodila bos. Kako bos lahko krotila sina ki bo mogoce ljubosumen na dojencka, ti pa se zmatrana od poroda in neprespana? A bos takrat zelela da ti mama stoji ob strani in poskrbi za starejsega otroka, in ti pomaga mogoce pri kakem kuhinjskem opravilu medtem ko bo tvoj v sluzbi? Kot pravim nikoli nismo zadovoljni.

Nisi napisala kako se vtikata tvoja dva v vzgojo tvojega otroka, vendar sklepam da ne NEGATIVNO. Dedi in babi ga imasta rada, v penziji sta in a ni to nekaj najlepse slisat da imata vnuka rada. A ves koliko je takih, ki so tudi na tem forumu, ko babice svoje vnuke niti pogledajo ne.. niti jih zanima kaj se z otrokom dogaja?

Tudi moja tamala je zdaj stara 3,2 leta in mi vcasih tuli od doma do vrtca da noce it, sploh zdaj ko so jo premestili na drug oddelek. Vsako jutro, ampak res VSAKO jutro mi joka ko pridemo, ceprav ko jo pridem iskat je vsa nasmejana in pravi da ji je blo ful lepo v vrtcu, samo zakaj potem joka zjutraj??? Otroci so taki, da pac nas preizkusajo in skusajo doseci to, da bi ostali doma, da bi bilo po NJIHOVO. Itak da nesmemo popustit njihovim preizkusnjam da nas hitr okol prnesejo.

Jest ti svetujem da bodi vstrajna in tamalega pelji v vrtec. Ce bi bil rad z babico pa naj bo en dan v tednu,mogoce cetrtek ali bilo ker drug dan ko bo pri babici, pa naj ga babi cuvala. Ni vecjega bogastva kot je ta, da babica ljubi svojega vnuka in sploh da si vnuk zeli biti z njo. Ce te pa kaj moti pri starsih jima to direkt povej. Glede tistega kar si mislila da bi stopnisce zparla, se strinjam s tvojim ocetom. Glupost. Kaj bi dosegla s tem?? A mislis da ti mama nebi mogla priti po stopniscu na drugi strani v stanovanje? Mislis da ti nebi mogla "tezit" ce bi ble stopnice zaprte? Hvala bogu da lahko zivita pri njih in da ste v dobrih odnosih. Ko se clovek odseli od domacih, takrat zacne cenit tisto kar je nekdaj imel.

< Sporočilo je popravil smrka -- 3.9.2008 11:17:42 >

(odgovor članu SRCCEK)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.9.2008 11:38:17   
ribica.
Mislim da sta tvoj največji problem starša. Njima moraš najprej dopovedati katere stvari so zate spejemljive pri vzgoji TVOJEGA otroka. Saj onadva sta odrasla in si bosta menda dala dopovedat bolj kot otrok. Ko si boste s tem na jasnem, kaj onadva lahko in kaj ne, potem ni problema niti če je mali doma. Vsaj jaz ga ne vidim. Sploh pa, če bi mali videl, da ju ne more vrteti okrog prsta, in da ne ustrežeta vsaki njegovi želji, potem bi mogoče želel v vrtec. Ali pa tudi ne. Glede njegove socializacije mislim da ni takega problema, saj otroci se hitro prilagodijo, vrtcu in šoli, tako da te naj ne skrbi, če bo želel biti doma. Samo prej moraš vzgojiti starše, če ti njuno vtikanje ni všeč.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.9.2008 11:45:45   
SRCCEK
Hvala vam za pomoč

Vse leto je lepo hodil v vrtec....res sva mela pozimi glih take probleme, vendar sem ga nekak spravla in je bilo vsako jutro skoraj samoumevno, da je treba jit. Vse dokler ni prišlo poletje in je nečak (ki je ossed) celo poletje doma, ker je njegova mami tudi (učiteljica) in ko je naš to skopčal, ni hotel jit v vrtec.......pa tudi zato ne, ker imajo poleti drugačen režim v vrtcu kot med letom in ni njegove učiteljice po cel mesec...... no in sem ga pustila, da je imel svoje počitnice. Vendar so se počitnice končale, tudi nečak pridno hodi v vrtec (zadnje leto), le naš noče jit.
Zakaj bi rada zaprla stopnišče? Zato ker nimamo nobene zasebnosti...mali samo zasliši ropotanje spodaj, takoj leti dol k mami in atu,pa je lahko ura več kot devet zvečer. Če bi imela vrata, bi jih lahko zaklenila, ko je čas, da se umaknemo na svoje, da mali ugotovi, da je treba jit počasi spat in tut če bi hotel, ne bi mogel jit dol. Zdaj lahko pa samo gledam in upijem za njim ko leti po stopnicah dol. IN NA KONCU SEM SAMO JAZ GRDA, vsi ostali so pa bogovi za njega, in kaj imam od tega??
Oči ga ne more peljat v vrtec, ker gre že ob 4:30 v službo v LJ.
Če ne bi bil tako velik, težak in močan kot je, bi ga spravila na silo v avto, vendar ne morem in bojim se, da me brcne.
Mislim, da je prišlo tako daleč, da če hočem, da bo ugotovil, da mora jit v vrtec, da ga ata in mama popokata zjutraj v avto in ga peljeta v vrtec. Da vidi, da ne bo nobene potuhe okoli tega več. To je zame edina varianta. Ne najdem drugega izhoda!!

28.1.2005 MUCEK 1
31.03.2009 MUCEK 2

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.9.2008 11:54:44   
SRCCEK
Problem je, ker moja lastna starša name ne gledata kot na žensko, ki ima moža in otroka, ampak sem v njunih očeh še vedno "pnčara," ki ni sposobna skrbet sama zase. HALOOOO? Sem pa edina od njunih otrok, ki si sama gradi svojo hišo, njuna sinova pa živita v njunih hišah, ki sta jih onadva sezidala.

28.1.2005 MUCEK 1
31.03.2009 MUCEK 2

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.9.2008 12:07:20   
LEJLA

IZVIRNO SPOROČILO: SRCCEK

Zakaj bi rada zaprla stopnišče? Zato ker nimamo nobene zasebnosti...mali samo zasliši ropotanje spodaj, takoj leti dol k mami in atu,pa je lahko ura več kot devet zvečer. Če bi imela vrata, bi jih lahko zaklenila, ko je čas, da se umaknemo na svoje, da mali ugotovi, da je treba jit počasi spat in tut če bi hotel, ne bi mogel jit dol. Zdaj lahko pa samo gledam in upijem za njim ko leti po stopnicah dol. IN NA KONCU SEM SAMO JAZ GRDA, vsi ostali so pa bogovi za njega, in kaj imam od tega??

Mi smo tako postavili steno in je sedaj zivljenje 200% lazje.
Pa tudi ne planiramo tu zivet vec kot 5 let ampak se izplaca.

(odgovor članu SRCCEK)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.9.2008 12:34:10   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: SRCCEK
Eden od problemov je tudi, da med našimi stanovanji ni nobenih vrat, da bi se lahko zaklenila v svoj stanovanje, ko pa sem fotru izrazila željo, da bi rada stopnišče zaprla s knaufom in vrati, mi je odgovoril, da to pa ne, da jaz bom odšla v svojo hišo, onadva bosta mogla pa to gledat user posted image  user posted image

pol pa kar povej (ne pradlagat) da boste steno zaprl s knaufom, preden se boste odselil boste pa knauf s sabo vzel in jim ne bo treba tega gledat. itak bojo najdl sto razlogov zakaj tega ne narest, samo zato da majo še zmeri neko kontrolo nad vami. 

(odgovor članu SRCCEK)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.9.2008 13:27:39   
onka
Koliko imata sezidano hišo? Je že pod streho?

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.9.2008 13:35:04   
SRCCEK
V soboto pridejo tlake delat. Danes je tam bagerist, da bo mal okolico splaniral. In potem kupiva letos še vhodna vrata in garažna vrata, da bo hiša zaprta. V letu pa pol sva veliko naredila, glede na to, da smo omete delali ročno sami in sedaj smo toplotno izolacijo tudi sami polagali. U glavn- cele vikende sva skoz na hiši, skoz delava samo zato, da gremo čimprej na svoje. In vedno ko greva na hišo, sina vzameva s sabo-da ne bo kdo mislil, da ga pustiva pri mojih starših!!!
Upava, da se bomo naslednje leto takle čas že lahko preselili.

28.1.2005 MUCEK 1
31.03.2009 MUCEK 2

(odgovor članu onka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.9.2008 13:43:54   
onka
Glede na to, da bosta delala tlake, imata verjetno tudi elektriko in vodo. Poslušaj, a ne bi mogla za silo zrihtati eno sobo in oditi od tam? Kaj bosta vlagala v knauf, opremita sobo v novi hiši! Pa čeprav samo eno, pa čeprav bosta zaradi stroškov, ki jih bosta imela, pozneje drugo dokončala. Sem pa sigurna, ko bosta enkrat na svojem, da boste imeli drugačne odnose. Saj sin lahko še vedno gre k dedku in babici, samo vidva bosta imela pa mir. Pa upam, da je hiša vsaj toliko daleč, da mama ne more priti k vam "v copatah". Naj omenim, da so tako živeli moji strici in tete, ko so zidali hiše, niso pa imeli kje drugje bit. LP

< Sporočilo je popravil onka -- 3.9.2008 13:45:21 >

(odgovor članu SRCCEK)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.9.2008 14:30:27   
Naja30
Oprosti, ampak jaz bi naredila po svoje v vsakem primeru. Težje je, ker si noseča, to res, ampak poskusi se zmenit z možem, da otroka pelje v vrtec. Ker tole je manipuliranje najprej s strani tvojih staršev (kot berem ne samo kar se otroka tiče) in tudi mali doseže svoje, kar ni prav. Če ti rečeš, da mora v vrtec, mora tako biti.

(odgovor članu onka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.9.2008 16:00:37   
ronja
ko vzgajaš otroka, moraš zraven vzgajat še vse stare starše, se mi zdi...

Eni so pretirano nezaskrbljeni: otrok pade, pa rečejo, "Saj ni nič, saj se je samo spotaknil, ustrašil..." ja, saj vem, da si ni nič polomila, ampak če jo boli, jo pač potolažim, kaj me pa to stane, stisnem jo k sebi za tiste pol minute, pa je v redi. Tem je treba razložit, da tudi če se je otrok samo ustrašil, ga je treba pač malo pomirit, ne pa da ga pustiš, da se dere.

Drugi so pa ravno obratni: vse mora bit tak, kot gospod/gospa otrok hočejo. Če se hočejo nosit, ga/jo bojo dvignili, če hočejo jest sladkarije, bojo to dobili za kosilo,...  Se mi zdi, da je teh starih staršev več. In seveda začnejo to otroci izkoriščat. Treba je na začetku bit zelo odločen in s trdno zastavljenimi stališči, ki jih prej uskladiš s partnerjem, da ni kakih dvojnih navodil in jih potem dosledno zagovarjat pred svojimi/njegovimi starši. Saj ko jim razložiš, se navadno strinjajo s tabo, sploh če znaš lepo razložit, zakaj je to najboljše za otroka... In potem težje neupoštevajo. Samo je pa res treba stat zraven, pa jih opominjat na začetku, ni druge. Ko se navadijo na red, ni problem, na začetku pa bi seveda vse poturili otroku, samo da bi jih imel rad in nič ne pomislijo na to, kaj s tem dejansko delajo temu ljubljenemu bitju...

(odgovor članu SRCCEK)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.9.2008 16:33:23   
ronja
smrka, ne vem, mogoče je res večinoma tako, da ljudem ni nikoli prav, vendar se kar se naše družinice tiče, ne morem strinjat:
- Ljubim poletja in nikoli mi ni prevroče, hitro pa premraz.
- Ljubim svobodo in nič mi ni hudega na svojem. Tudi ko rodim, si ne bom želela vtikanja v moji dve punčki od drugih kot od lubija (isto sem si želela pri prvi, nisem hlepela po nobeni pomoči). Babice in dedki so seveda dobrodošli, vendar v določeni meri. Ni mi problem zrihtat naše družinice, saj nisem sama...
- Eno je, da imaš vnuka rad, drugo pa, da ga razvajaš tako, da zraste tebi in ostalim preko glave... To ni ljubezen, vsaj zame ne. Ljubezen je tudi to, da otroku postaviš meje, ker jih rabijo. In ljubezen je to, da daješ otroku to, kar rabi, ne to, kar si želi, ker ni nujno vedno isto...
- Zato ker nekateri ne pogledajo svojih vnukov, drugim ni treba tolerirat pretiranega vtikanja starih staršev v vzgojo otroka.
- Zame je večje bogastvo kot lep odnos med vnukom in babico to, da imata starša lepe odnose in sta srečna (dokazano bolj vpliva na otroka kot pa dedki in babice). In tudi babica, ki te super razvaja, pa s tem spravlja tvoje starše ob živce ni nekaj, kar bi tako zelo koristilo otroku...

Torej, srccek:
- pogovori se z mamo, razloži ji, zakaj bi bil mali v vrtcu in jo prosi, da ti ga zjutraj pomaga spokat v avto. Tako bo mali vedel, da tudi babi hoče, da gre in ne bo imel potuhe. Če želi, ga ima lahko 1 dan v tednu na pazenju in mu ni treba v vrtec, naj bo pa vedno isti dan, tako se lahko zmeniš tudi v vrtcu, da za ta dan ne boš plačevala hrane.
- Glede drugih stvari za vsako stvar utemeljeno razloži, zakaj nečesa ne dovoliš oz. zakaj mora biti tako. To boš morala ponovit vsaj 100x, da se bo babice kaj prijelo. Vedno lepo umirjeno razloži, čeprav se boš sama sebi zdela čisto blesava že 10tič, če si zelo potrpežljiv karakter, sicer pa še prej. Ampak verjemi mi, da se splača!
- Naredi kompromise: stvari, ki niso življenjsko pomembne, pa jih imaš ti rada tako, oni pa drugače, naj bodo različne - lahko otroka crkjlata v svojem stanovanju, v vašem pa veljajo vaša pravila.
- ko daješ otroka spat, se zadnjo uro igrajta v njegovi sobi, v katero namontiraj kljuučavnico, da ne bo mogel steči po stopnicah k babici in dediju. Ko se bo navadil ti bo lažje, se ti pa splača ga navadit enega reda predno pride nov user posted image k hiši, sicer boš res težko folgala.

Nisem nek ekspert, vem, da bi znorela, če bi morala živet s komerkoli od starih staršev, ampak nekateri problemi so podobni (čeprav omiljeni), tudi če ne živiš skupaj in upam, da ti bo kaj prišlo prav.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.9.2008 17:43:01   
Teya*D.
pozdravljena!
glej jaz bi ti tako svetovala. Pusti ga doma pri starših in če ga tako hočejo naj ga imajo. Se ga bodo navolili. Na vztrajaj naj gre v vrtec če noče. verjamem da je težko povej pa mu da se imajo v vrtcu lepo.

(odgovor članu SRCCEK)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.9.2008 17:49:21   
Anonimen
Meni se zdis pretirano obcutljiva in kolericna, verjetno tudi zaradi hormonov v nosecnosti.

Vsako skupno zivljenje je naporno in je na trenutke stresno. V perspektivi bliznje selitve se mi zdi tvoje zivciranje bv, sploh ker si se noseca. Cez eno leto bos ze na svojem in bos lahko VSAKO minuto dihala tocno tako, kot pase tebi. Zdaj pa nisi na svojem in tega ne mores, ker ljudje vsaj v vecini nismo 100% kompatibilni.

Da mama razvaja otroka je normalno, saj vsak stari stars vnuka razvaja vsaj za malenkost bolj kot ga razvajas ti. Kdaj malenkost preraste v tezavo, je stvar tvoje precepcije in nacel vzgoje. Pri stvareh, ki so v tvoji in vajini vzgoji pomembne, vztrajajta, pri tistih, ki niso, jih pustita. Skakati si v lase zaradi vsakega napacnega dejanja je potrata casa. Tako da razmisli pri sebi in ce je stvar pomembna povej, da tako ne gre.

(odgovor članu SRCCEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
3.9.2008 18:04:29   
Mišni
Jaz bi ga pustila doma. Pa naj ga imajo še eno leto, saj bo za oboje dobro. Potem se boste odselili in se bodo itak zelo malo videli.
Kar se ostalega tiče (no, saj tole z vrtec tudi spada zraven), bi morali že davno razčistiti. Če je pripeljalo tako daleč, da se sedaj s 3inpolletnikom boriš, kdo je močnejši, tukaj definitivno nekaj ni v redu. Otrok najbrž čuti, da ti nimaš avtoritete in da je  na koncu tako, kot rečeta babi in deda. Oziroma ne čuti, ampak ve.
Tako da če se ti zdajle da za eno leto kregat in knauf postavljat in po treh in pol letih postavljat meje, ki bi jih morala takoj, ko se je otrok orodil, če jih nisi prej, potem daj. Če pa ti nosečnost pobere preveč energije in si čustveno že itak labilna, potem bi jaz popustila pač še za to leto. Ker bi vedela, da gre res samo še za leto dni, mi to ne bi bilo tako težko.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.9.2008 19:06:35   
ronja
Jaz sem razumela, kot da se babica ne strinja, da bi ga čisto izpisala iz vrtca in ima probleme z vnučkom, ker tudi nje ne uboga...

Sicer se pa podpišem pod mič in mišni.

Mislim pa, da lahko stari starši začnejo rušit avtoriteto staršev, če živijo oboji skupaj in se mali vedno zateče k njim, ko ga starša ne ubogata. Vendar to ni dobro zanj. Verjetno bi se res morali že prej zmenit, ampak zdaj je, kar je.

Meni se je obneslo, da sem pač 100x povedala, kaj in zakaj mislim, da je prav. Za ne tako zelo pomembne stvari pa ne kompliciram in naj jih vsak dela po svoje, saj otrok ve, da je pri babici tako, doma pa drugače (dokler ni doma= pri babici)...

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.9.2008 19:08:43   
Anonimen
Za ne tako zelo pomembne stvari pa ne kompliciram in naj jih vsak dela po svoje, saj otrok ve, da je pri babici tako, doma pa drugače (dokler ni doma= pri babici)...

Enako.
Pa ne vprasaj, kako hiter in jedrnat jezik imam, kadar je treba user posted image .

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?