ronja
|
smrka, ne vem, mogoče je res večinoma tako, da ljudem ni nikoli prav, vendar se kar se naše družinice tiče, ne morem strinjat: - Ljubim poletja in nikoli mi ni prevroče, hitro pa premraz. - Ljubim svobodo in nič mi ni hudega na svojem. Tudi ko rodim, si ne bom želela vtikanja v moji dve punčki od drugih kot od lubija (isto sem si želela pri prvi, nisem hlepela po nobeni pomoči). Babice in dedki so seveda dobrodošli, vendar v določeni meri. Ni mi problem zrihtat naše družinice, saj nisem sama... - Eno je, da imaš vnuka rad, drugo pa, da ga razvajaš tako, da zraste tebi in ostalim preko glave... To ni ljubezen, vsaj zame ne. Ljubezen je tudi to, da otroku postaviš meje, ker jih rabijo. In ljubezen je to, da daješ otroku to, kar rabi, ne to, kar si želi, ker ni nujno vedno isto... - Zato ker nekateri ne pogledajo svojih vnukov, drugim ni treba tolerirat pretiranega vtikanja starih staršev v vzgojo otroka. - Zame je večje bogastvo kot lep odnos med vnukom in babico to, da imata starša lepe odnose in sta srečna (dokazano bolj vpliva na otroka kot pa dedki in babice). In tudi babica, ki te super razvaja, pa s tem spravlja tvoje starše ob živce ni nekaj, kar bi tako zelo koristilo otroku... Torej, srccek: - pogovori se z mamo, razloži ji, zakaj bi bil mali v vrtcu in jo prosi, da ti ga zjutraj pomaga spokat v avto. Tako bo mali vedel, da tudi babi hoče, da gre in ne bo imel potuhe. Če želi, ga ima lahko 1 dan v tednu na pazenju in mu ni treba v vrtec, naj bo pa vedno isti dan, tako se lahko zmeniš tudi v vrtcu, da za ta dan ne boš plačevala hrane. - Glede drugih stvari za vsako stvar utemeljeno razloži, zakaj nečesa ne dovoliš oz. zakaj mora biti tako. To boš morala ponovit vsaj 100x, da se bo babice kaj prijelo. Vedno lepo umirjeno razloži, čeprav se boš sama sebi zdela čisto blesava že 10tič, če si zelo potrpežljiv karakter, sicer pa še prej. Ampak verjemi mi, da se splača! - Naredi kompromise: stvari, ki niso življenjsko pomembne, pa jih imaš ti rada tako, oni pa drugače, naj bodo različne - lahko otroka crkjlata v svojem stanovanju, v vašem pa veljajo vaša pravila. - ko daješ otroka spat, se zadnjo uro igrajta v njegovi sobi, v katero namontiraj kljuučavnico, da ne bo mogel steči po stopnicah k babici in dediju. Ko se bo navadil ti bo lažje, se ti pa splača ga navadit enega reda predno pride nov k hiši, sicer boš res težko folgala. Nisem nek ekspert, vem, da bi znorela, če bi morala živet s komerkoli od starih staršev, ampak nekateri problemi so podobni (čeprav omiljeni), tudi če ne živiš skupaj in upam, da ti bo kaj prišlo prav.
|