jana-2
|
ojla, še ena taka kot jaz, na žalost nisem edina. Imam dva ortročka, oba za moje pojme alergika, za alergologe pa oač ne. Prvi je star 3 leta. Ko sva pričela uvajati hrano je dobil hrapava in zelo rdeča lička, sčasoma pa še suho kožo po rokah in nogah. AD. V redu, kremca, a stanje se je spreminjalo iz dneva v dan. Ker smo imela sorodnica hčerko alergično na mleko sem še jaz povzela dieto pa se mi je zdelo da to ni to. Pri enem letu je bil otrok vse bolj pikast in rdeč, včasih je kar žarel, kot bi imel vročino. Zdravnik mi je dejal, naj preneham jesti čokolado in dal osnovna navodila za dieto - ni bilo spremembe. Ker sva z dojenjem prenehal sem mu pripravljala hrano s pregominom. Po drugi škatli se je pojavila driska ki ni ponehala (17 dni), dokler nisem slučajno prenehala z njim. Nato sem se odločila za bioresonanco. Ugotovili so, da je alergičen skoraj na vse. Jedel je le polento, rozine, riž, suhe slive, kolerabo, cvetačo... Stanje se je izboljšalo z dieto, zravn pa se ponoči ni več zbujal. Na bioresonanci so ga "ozdravili", ostalo je mleko in soja. Sčasoma so se zopet začeli kazati znaki alergije, zopet smo bili na začetku, otrok pa še v vrtcu. Druga bioresonanca v Podčetrtku - zopet alergija na vse. Med drujim ni kazalo alergije nakozje mleko. Super- skuham mlečni riž - mali ga z užitkom je, saj je nov okus, popoldne in zvečer. Gre spat, se zbudi hrope in kašlja. Joka , ga tresem, se umiri in spi naprej , malce še hrope a ni hudega. Zjutraj k zdravniku (prehlad) - ne gospa, alergična reakccija, imeli ste srečo, da se ni zadušil. Nato smo poskusili še v "planet zdravja" tam so mu svetovali žličko lešnikovega olja pred jedjo in deci posebne vode. Otroku se je stanje izboljšalo, reakcije niso bile tako močne. Za foro preverimo stanje na bioresonanci v Ljubljani - alergičen le še na mleko in živalske dlake - super. Danes zopet suha koža in suhi fleki....Še bioresonanca v Rogaški - alergija na meso in začimbe - ok. to bo že šlo, pa bo zdravljenje pomagalo? Drugi otrok je star 8 mesecev. Dojen. Pri 6 mesecih okusi jabolko. Kri na blatu - pediatrična - diagnoza - najverjetneje alergija. Pri 7 mesecih pričneva z dodajanjem. Previdno, da bom opazila spremembe. Suha rdeča koža po obrazu. Enkrat ja, drugič ne. Iz prehrane odstranim mleko, jajca sojo in znane alergene. Živim od kruha. Otrok izmenično rdeč. Pojavi se driska, ki noče ponehati, blato je kot zelen žele. Po 14 dneh preneha.Konec. Rdečica po obrazu ostaja. Še njega odpeljem v rogaško - alergija na žita, začimbe, koncentrat jabolka. Saj gre, a kaj bomo jedli. Pa če bi bila sama z otrokoma bi zmogla. A tu so še sestre in babice in ati in.. ki pravijo da sem že malo nora in naj otrok je vsega po malem, zraven pa me grdo gledajo, ker otroku ne smejo dati čokolade. Res se mi že meša in sprašujem se ali kaj pomaga in ali delam prav. Čisto sem že obupana. Po eni strani nočem videti da otrokoma sploh kaj je, po drugi me grize. Odločila sem se za zdravljenje. Upam, da bo uspešno... Boj z mlinom na veter... Lp in veliko volje
|