|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne vem več kaj bi
11.3.2005 7:40:01   
Pixie
Punce, meni se bo kmalu zmešalo. Moja srčica se je v začeku decembra (pri 5,5 meseca - sedaj je stara 8,5 meseca) odločila, da mora mamica ponoči telovadit. In me je začela zbujati na 1 uro, na 2 uro (v tem primeru sem čisto nora od veselja), včasih pa tudi na manj. Pa smo probali vse - jo nosili po rokah, jo pustili v posteljici in jo tolažili v njej, jo pustili jokati in hodili k njej vsakih 5 minut. Pa nič.

Primer naše noči (današnje):
19.00 - kopanje
19.20 - dojenje dokler ne zaspi
19.50 - spi
21.05 - jok, čisto se razbrca, mami me mora samo pokriti, pa spim naprej
22.00 - jamranje, mami tolaži me (je posteljici in uspe mi jo potolažiti, ne da bi jo dvignila)
23.00 - spet malce jamranja, mami tolaži me (hvala bogu zopet v posteljici)
00.05 - sedaj pa imam dovolj, mami kje si - mami pa jo da na zizo in mala najprej malce pomalica, potem pa se crkla od 00.30 (samo bog ne daj, da mi vzamete zizo) ko se mamici ob neštetem poskusu, da bi ji vzela bradavico, zamegli pred očmi in ji odločno vzame zizo - potem pa en jokec, se obrne stran in spi (seveda pri meni v postelji) - pa jo vzamem v naročje, jo še malo pozibam, pa hop v njeno posteljo
00.45 - kje sem, kdo me je dal v to posteljo, hočem mami, uvaaaa - mami pa je imela neke vzgojne ideje in jo je pustila v posteljici, jo nekaj tolažila, dete pa se je čisto razbudilo in ni hotelo zaspati, nekaj časa je raziskovala posteljico, potem pa se je naveličala in je jokala tako glasno, da je verjetno zbudila vse sosede - mami pa se po 1,5 uri matranja vda in jo vzame iz posteljice, jo zopet priklopi na zizo, mala pa ob potolaženem hlipanju srečna zaspi ob 01.45
03.45 - zopet sem budna, mami pa jo zopet priklopi na zizo in od utrujenosti zaspi do 04.45 - ko se zbudim, mala še vedno nekaj vleče (imam pa jo na sumu, da je tudi ona zaspala vmes, vendar se je predramila pred mano in sedaj zopet uživa na svoji zizi) - sedaj mi uspe prej dobiti nazaj svojo bradavico - mala zaspi, vendar se mi je ne da dajati nazaj v njeno posteljico, tako da spi pri meni
06.30 - budni smo (vmes so seveda malo jamrali, pa me je mami potolažila z božanjem)

Tako in to že 3,5 mesece. Kaj naj naredim? Lahko, da so zobki (vendar ne morejo biti vse te mesece). Lačna ni, želi se samo crkljati. Zvečer jo skušam položiti še budno v posteljo, da zaspi v njej. Včasih mi uspe takoj, drugič pa traja malo več časa. Samo če sem res utrujena, jo pustim, da zaspi na dojki.

Mamice, ki ste imele podobne težave, kaj ste naredile (če se sploh da kaj), da ste vsi bolje spali. Kdaj si lahko obetam boljši spanec?

Pozdravček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ne vem več kaj bi
11.3.2005 7:52:20   
TARA in MAJ
U to je pa :hudicek:težka noč res,da smo mel tud mi kr dost težkih vendar kot pišeš nikoli toliko dolgo.
Nevem kaj bi ti rekla če jo nič ne boli ,je zdrava si jo nahranla probaj jo pustit naj joka vem da je hudo in nekomu drugemu je to lažje reč,vendar drgega ti ne preostane saj kot vidiš si po takih nočeh neprespan,živčen...
Upam da bo kmalu bolje:sloncek:

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ne vem več kaj bi
11.3.2005 7:58:44   
dory
No pr nas je pa tkole...

17:00 kopanje+v banji vecerja,ker drgac ne gre:zmeden:
18:00 spanje za noc ( tud ce ga drzim dalj casa pokonc bo ob isti uri zjutraj zbujen )
23:00 prva budnica obvezno caj+kakav,pol pa kar neki rogovili po pojstli in se hoce igrat
02:00 druga budnica+ponovi vajo iz prve budnice
05:00 vstajanje :(

No zej od 8.meseca vsaj ni kricanja in nocne telovadbe po bajti,da bi ga umirila...prej je pa krical se eno uro,ko se je zbudu in sem bla zjutri ko ozeta cunja..

Nasvet...baje prerastejo...mene pediatrinja tolazi,da nekje do drugega leta bi moglo bit:zmeden:...in pol nej bi mela se enga mulca...hehe:)-

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ne vem več kaj bi
11.3.2005 8:15:48   
BUČKO
S čim jo pa hraniš.Jaz sem mu enkrat dala banano pa mi dve noči ni spal ker je imel težo v želočku ko pa je vse pokakal je pa tretjo noč spal.:bravo:

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ne vem več kaj bi
11.3.2005 8:19:03   
Katyj
Tako je pa pri nas ...

Star je 13 mesecev.
Ob 19.00 kopanje
19.30 večerja
20.00 spanje (zaspi sam)
6.00 - 6.30 vstajanje

Imeli pa smo tudi borbe.:hudicek: Pri 6 mesecih sem ga pustila jokati:((, ker nisem mogla več živet. Tretji dan je spal celo noč in od takrat imamo mir.
Tudi če se sedaj ponoči kdaj zbudi zaspi sam nazaj, ga ne dvignem. Mogoče se sliši kruto. Vendar smo tudi mi pred tem hodili okrog ko mesečniki (duda, čaj, zibanje, crkljanje pri mamici, nazadnje spanje pri mamici, da je bil mir - mami pa totalno neprespana in tečna ko :hudicek:
Mi smo tako rešili stvar ne-spanja.
Vsak se pa sam odloči kaj je zanj in za otroka najbolje.

LP K

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ne vem več kaj bi
11.3.2005 8:28:51   
maja_
Mogoče pa jo daš prehitro spat- ali je že tako zaspana? Veliko dojenčkov zaspi kar precej pozno in se potem ta ura z odraščanjem prestavlja vedno bolj na "normalno". Če smo mi poskušali dat našega kakorkoli spat pred 21.uro, je bilo tudi vse narobe. Poskusi kasneje, ko bo res zaspana.Prej pa čimbolj potelovadit:sloncek:,migat,da se utrudi. Upam, da vam uspe.

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ne vem več kaj bi
11.3.2005 9:20:20   
Lunca1
Teja, maj je pa frajer, da ima rimsko kopališče - kopanje in hrana:).

Pina je ponavadi zaspala ob 22h, zdaj je pa začela nekaj nazaj prestavljat. Mi je že 2x zaspala med 20 in 21. uro. Zjutraj je spala že med 7 in 8, zdaj pa seposledično spet zbuja med 5. in 6.

Ne vem kaj je razlog da eni spijo celo noč, drugi pa ne. Mogoče pri nas pomaga to, da dodajamo. A je mogoče lačna? Ker mi našo zvečer "nafilamo do roba", pa tudi toliko je že zmatrana,da samo dol pade. je pa res da čez dan ne spi veliko.

Lp Lunca

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ne vem več kaj bi
11.3.2005 9:23:32   
Pixie
Koliko časa pa je jokal? Jaz sem jo že tudi pustila jokati 1,5 ure, pa ni bilo nič bolje (ni hotela zaspati sama), samo še bolj razjezila se je in je potem pomagala samo še ziza. Tudi jaz jo med polnočjo in 4 oz. 5 uro zjutraj ne dvigujem iz posteljice, ampak ji pojem in jo božam dokler ne zaspi. Včasih je to že po 10 minutah, drugič pa nam tudi po uri in pol ne rata. Torej nobenega pravila.

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ne vem več kaj bi
11.3.2005 9:35:16   
Janeja
Pixie,

pa ji daš kdaj dudo? Moj Jan je imel že od rojstva tako močan sesalni refleks da sem ga imela 24 ur priklopljenga drugače je bil pa vik in krik. Pol so mi pa u bolnici rekli, da naj poskusim z dudo in res je pomagalo. Se je lepo najedel, pol pa če je ponoči začel stokat in še ni bil čas za naslednji obrok, sam dudo u usta pa je bil cel blažen. Tolk da je zaspal pol jo je pa itak sam ven dal.

Probaj, pri nas je bila to rešitev.

Janeja



(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ne vem več kaj bi
11.3.2005 9:42:10   
Mojca P.
Pixie,
pri nas imamo podobno situacijo in se tud s prenehanjem dojenja ni koncala. Zdaj joka tolk dolgo, da mu v usta ne pade flaska. Groza, ampak poskusli smo ze vse. Tisto, da ga pustis pa pri nas ne deluje. Ne vem, kolk casa naj bi ga pustili:((, ampak se je sposoben do nezavesti dret (2 uri mu je ze uspelo, seveda smo ga vmes tolazili), nauci se pa nic.
Vsak nov nasvet ki ga bos dobila bomo tud mi z veseljem poskusli:bravo:.
Duda pa pri nas prevec hitro ven pade in potem je spet jok, jok, jok...

:angel:

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ne vem več kaj bi
11.3.2005 9:46:23   
mamsi
Jest mislim, da vam manjka red, enkrat tko drugič drgač. En red mora bit, in vztrajat pr tem (oprosti, če sm preveč direktna). Največji kaos je tam, kjer se ne ve, kaj sledi, to velja tut za odrasle. Predlagam ti trdno rutino pri obredu pred spanjem in enako ravnanje pri večernem uspavanju in nočni prebujanjih, vsak dan enako. Ve pa se, kakor bo zaspala zvečer, bo tut ponoč. Če je to enkrat ziza drugič sam v posteljici, potem bo hotela to, kar ji je na voljo in ji je bolj všeč. Če bo pa vedela, da mora sama zaspat, pa bo čez nekaj časa pogruntala, da se nima smisla tolk bunit, ker itak ne bo drugač.:)

Sej človek se itak skos uči, sej ne moreš vsega vedet. Mislim tudi, da niso ne zobki ne hrana, ker tolko dolgo trja. Važno pa je res, da je čez dan dovolj jedla in pila in da je imela dovolj pozornosti in svežega zraka.

Vso srečo.;)


(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Ne vem več kaj bi
11.3.2005 10:16:25   
hipolinka
draga pixie,
točno vem kaj prestajaš, ker sem vse to dala skozi. Moj sin (10 mesecev)je imel dolgih 5 mesecev krče (in to po cele noči), ko pa so ti prenehali, je bil tako navajen nočnega zbujanja da je bilo isto. To je trajalo do nekje pred enim mesecem, ko sem se odločila da ne gre več. Kmalu bom morala nazaj v službo, on pa tudi podnevi ni zaspal brez dojenja. Ko sem začela z uvajanjem, sem ga položila v posteljico, prižgala uspavanke in sedela zraven, ga božala in mu govorila. Najprej je trajalo tudi po dve uri, pa je jokal in se mi je trgalo srce in je na koncu obupal in zaspal. Vedeti moraš da otroci točno vejo do kam gredo lahko.
Trajalo je 14 dni, danes pa se zbudi samo še cca. 1x. Res pa je, da sem ga prenehala dojiti pred 14 dnevi in je tudi to pomagalo.
Super knjiga je Sladko spanje, brez joka v sanje.
Najbolj pomembno je, da si vztrajna. Ko boš enkrat popustila, boš morala začeti spet od začetka.
Upam, da ti bo uspelo.

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Ne vem več kaj bi
11.3.2005 13:58:58   
ribica.
oj

Tole tvoje mi zveni zelo znano. Tudi pri nas je blo tako. S tem da je naša hodila spat ob polnoči, v starosti treh mesecev pa tudi okrog enih, dveh. Ampak ni imelo smisla vztrajat prej, ker enostavno ni zaspala. Tudi mi smo poskusili vztrajat pri tem da je lepo v svoji postelji in da je ne dvigamo takoj, pa ni zažgalo. Mala se je tako drla, da se je začela davit.Sem jo morala potem k sebi spravljat, da je spet do sape prišla. Takrat Si sploh nisem mogla predstavljat,da bom še imela kdaj zizo zase. Pa jo imam.
Ampak zdaj so nastopile nove fore. Še bolj zagonetne. Verjetno ima veliko pri tem tudi karakter otroka.Nasa Vita je zdaj stara leto in pol.Ura spanja se je vse bolj pomikala navzdol, tako da zdaj nekje do devetih zaspi. Še vedno jo je treba guncat. Zdaj imamo težave predvsem z njeno jezo. Velikokrat zgleda kot v zverinjaku. Mala se dere kot žival. Zbudi se sredi noči jezna na cel svet. Nič ji ne paše, nič ne smeš rečt, ne smeš se je dotaknit.....kot da imamo doma adolescenta in ne malega otroka. Če jo dvigneš brca kot nora, če te pa doseže bi ti pa itak najraje zmečkala obraz in ti populila lase. Njena naljubša beseda pa je "ne boš".Jo vprašaš če bo dudo, ne boš, če bo pila, ne boš, če je treba rito previt, ne boš, če gre spat k mami, ne boš......
Včasih me tako razžalosti, da bi se še sama drla. Treba se je zelo razhudit,da vidi da bi bil že čas da neha. POtem popije malo soka in potem lahko zaspi, ampak ne v svoji postelji.

Ampak vseeno zdaj veliko več spimo kot prve mesece. Saj boš videla, še sama ne boš vedela, kako je naenkrat postalo malo bolj znosno. POtem pa spet kak mesec malo slabše, da ne pozabiš čisto kako je bilo.

(odgovor članu Pixie)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?