|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne vem kaj je z menoj...
29.10.2009 15:47:46   
pablica
živijo

po dolgem času premišljevanja, sem se odločila, da poskusim na tem forumu malo potožit, kaj me muči.
Boli me, da za osebni razvoj in kariero nisem naredila kaj veliko.
Po končanem faksu sem delala za določen čas v komerciali (končala sem EF), a zaradi prenizke plače, neporavnanih potnih stroškov oz. neperspektive v tem podjetju, sem se odločila, da ne podpišem pogodbe za nedoločen čas. Bila sem tudi noseča, zato sem nameravala par mesecev prejemat še nadomestilo in potem na porodniško. Tako sem tudi naredila. Rodila in proti koncu porodniške začela aktivno iskat zaposlitev. Nobenega pozitivnega odgovora nisem dobila, zato sem začela razmišljat o samozaposlitvi. Prvo leto samozaposlitve sem poslovala z izgubo, no naslednja niti ne več, ampak še vedno zaslužim ravno toliko, da je za eno še ne minimalno plačo in to mislim na bruto. V tem času sem ponovno rodila, polno opravkov imam okrog otrok letanja gor in dol, sama skrbim za gospodinjstvo, a še vedno bi se našlo, da bi kaj naredila iz sebe oz. da bi vsaj enkrat prinesla k hiši eno normalno povprečno plačo.
Ko sem s prijatlejicami, ki so poslovno uspešne ali imajo dobre službe, sem žalostna, ker iz mene ni nič. Ponosna sem na njih in jih imam rada, ampak sebe...pa niti malo. Razočarana sem nad sabo in se ne znam pobrat iz tega brezna.
Pojma nimam kaj bi začela delat, oz. nimam tiste iskrice, da bi dobila voljo in premagala strah. Se mi zdi, da bi včasih rabila kako konkretno brco, da se zbudim iz tega životarenja, da dobim pogum in začnem kaj migat. Če ne zase, vsaj za otroke, da bodo ponosni na mamo. Ampak ne dobim poguma.
Ne vem kaj je to, ali je depresija al kaj.
Je imela katera od vas tako izkušnjo v življenju in kaj ste ukrenile?
Prosim za nasvete, kako naj se poberem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
29.10.2009 16:40:27   
HuAnita
kot prvo - zame si uspešna, ker imaš 2 otroka, za katera skrbiš!!!!
kot drugo - si lahko ponosna nase, da aktivno iščeš službo, se trudiš - tudi sama sem sp, jih je več kot gnoja takih, pa mi nekako laufa - ja, lahko pa bi sedela doma in jamrala (čeprav me zadnje čase tudi to fesjt mikauser posted image ) --- kaj pa počneš, če ni skrivnost? Ker poslovati za bruto minimum res ni haska, dobiš več, če si doma...
- si ramišljala o polovočnem delavniku' to je zdaj možno tudi za SP - ti država plačuje pol prispevekov _ torej prihraniš tu že nekje cca 120-130 eur na mesec (pa bi lahko delal z istim obsegom naprej)... - so zandjič punce vse tule gor napisale...

Je kriza, ampak vztrajaj, če si želiš. Četudi boš pa zaprla SP, pa nekaj časa doma, ti tudi ne bo hudega, verjemi, boš pa več z otroki...
Za kolegice se pa ne sekiraj - tudi jaz vse, ki jih poznam in so v mojem biznisu, zaslužijo nemarno več, ker se znajo 'prodati', ampak meni je to dovolj, da lahko kolikor toliko normalno živimo...

(odgovor članu pablica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
29.10.2009 18:32:04   
noranate
Pablica, se kar podpišem pod Huanitino mnenje.
Velik uspeh je biti mama in potem imeti čas in voljo še za iskanje zaposlitve...
Moja zgodba je dokaj podobna tvoji. Sem mama 3 otrok brez službe. So pa moji otroci sedaj že malo zrasli in me zelo mika iti kam vsaj za 4 ure, pa se trenutno nič ne pokaže. Že tisočkrat sem pojamrala, ko bi vsaj bila kje bližje Ljubljani, kjer je nekaj več možnosti, tako pa je kot je. Pa pustimo jamranje, otroci so zdravi, mi smo zdrave, ostalo pa še pride. Vsake toliko časa malo pojamramo, pa je lažjeuser posted image . Srečno!

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
29.10.2009 19:38:00   
Gina
Pablica, v današnjem svetu je težko usklajevat vse, kar bi človek rad. Imeti svoj s.p. je posebne vrste obveza in napor. NI glih izi se prebijat, sploh če nisi našel neke ekstra tržne niše. To ne pomeni, da si neuspešna, pomeni samo, da je lajf naporen. Res je naporen. Glavo gor, včasih malo traja, človek se vmes spotika in pada, pa vstaja, pa gre, potem pa enkrat zalaufa.... prepričana sem, da ti bo uspelo tudi v biznisu. Ne obupat.  

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
29.10.2009 20:08:03   
Šarki
ne razmišljaj o tem kaj imajo drugi.... jaz imam tudi le ekonomsko šolo, imam namen iti študirat arhitekturo, vendar vem da bo trajalo še nekaj let da to realiziram. če pogledam druge, smo res na nuli, zadnič sem na FB mal poste gledala, slike iz grčije, bivša sošolka študira medicino, bo zdravnica... ko pogledam mene... nič še nisem naredila iz sebe... ko pa pogledam, kje sva bila z mojim sedem let nazaj.... sva kralja!!! spala sva v avtu, denarja sva imela komaj!! za sproti, ni nama bilo treba plačevati najemnine, pa sva komaj shajala... sedaj imava vsak svoj avto, dve čudoviti punčki, in stanovanje v najem, oprema je naša, imava računalnik, pralni stroj, internet, o tem sva včasih le sanjala... (večino tega je zraslo na plečih mojega moža!! za kar sem mu zelo hvaležna) vendar moramo iti lepo po vrsti. najprej vlagamo v to kar se trenutno najbolj obrestuje - možev posel, ko bo čas za to pa še v moje sanje in želje

tko da je uspeh relativenuser posted image   mogoče so drugi uspešni v službi, pa niso uspešni drugje.. družina.. hvaležna bodi za to kar imaš in delaj na tem da ti bo prihodnost prinesla to kar si še želišuser posted image

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
29.10.2009 20:20:52   
Anonimen
Joj tako nekako sem se jaz prejšnji petek počutila na 7. obletnici mature ... eni so že doktorji znanosti, pa pilot, politiki, pa ena je prepotovala že pol sveta ... jaz pa še kar diplomo pacam ... no samo je pa res, da sem jaz na svojem in imam najlepšo punčko pod soncem ... tak da se malo izravna in tut jaz računam na to, da bom sčasoma tut sama kaj dosegla na poklicnem področju ... saj bo ... glavo gor!

(odgovor članu Šarki)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
29.10.2009 20:55:00   
Pikec
Srce ne se sekirat... imaš pač samo sindrom diplomantov EF... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
29.10.2009 20:58:20   
Šarki
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec RR

Srce ne se sekirat... imaš pač samo sindrom diplomantov EF... 



a si ga ti tud od blizu spoznala??user posted image

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
29.10.2009 21:03:25   
Pikec
Preveč od blizu...user posted image ... tko da sem že čist motno videla user posted image

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
29.10.2009 21:06:13   
Šarki
no vidš, ti ji iz  prve roke lah poveš da se vse uredi ob svojem času. ponavad takrat ko se nehaš obremenjevat s temi stvarmi.

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
29.10.2009 22:03:05   
Pikec
IZVIRNO SPOROČILO: Šarki

no vidš, ti ji iz  prve roke lah poveš da se vse uredi ob svojem času. ponavad takrat ko se nehaš obremenjevat s temi stvarmi.


Predvsem pa z ultra uspešnimi sošolci s faksa user posted image

PS. Šarki mi bomo zibali user posted image

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
30.10.2009 8:24:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
30.10.2009 8:39:47   
pablica
Hvala vsem za vaše odgovore. Niti enega negativnega odgovora v smeri, kaka nesposobna diplomantka EF sem, he he... tale sindrom je tudi pri meni prisoten, sploh ko smo skupaj s sošolci (eni so tajkuni, eni hudi privatniki, eni profesorji, eni zelo uspešni v podjetjih, borzniki)...tako, da se spoznam na ta sindrom...amapk ko me prime in sem zraven njih...ja, vedno pomislim, saj imam tri otroke, kaj bi še rada. Na enem takem srečanju je nanesla s kolegico debata o tem in se mi je ona kot uspešna ženska zasmilila, ker je še vedno sama.
Zaradi uspešnih kolegic se jaz ne sekiram, sem zanje vesela, sekiram se zaradi sebe, ker na sebi nisem naredila veliko.

Huanit
a, ja jaz sem že na polovičnem delavniku, tako da plačujem le pol prispevkov. Ukvarjam pa se s trgovino na debelo, sama delam vse kar spada v poslovanje. Imam pa doma, tako da vmes počnem še vse živo za gospodinjstvo. Perem, sušim, ...tako, kar se drugače dela čez vikende.

noranate, kako pa shajaš brez službe. Jaz sem se naveličala doma delat, mi postaja dolgčas. Imam premalo samokontrole. Nimam nobenega, da bi me brcal in preganjal. Poleg tega pa imam še probleme s zdravjem, amapak tega ne bi tu pisala.

Gina, ja točno to, jaz čakam na dobro poslovno idejo, da se mi odpre in da mi končno zalaufa. Išem po netu že dolgo ideje, ki bi jih z veseljem realizirala, upam, da se mi bo kmalu posvetilo.

Šarki, saj jaz imam končano fakulteto, se ne sekiram, kaj imajo drugi, sekiram se, ker nimam tistega, kar si jaz želim. Naj poudarim, da so moje želje v normali. Si zrihtat do konca stanovanje, en povprečen dohodek in eno stabilnost. Ja in pri meni je res problem, da moram začet malo bolj delat na tem, da mi bo prihodnost prinesla tisto, kar si želim in potem bo zame to uspeh.

Otika, ja tudi meni je bilo malo nerodno na obletnici mature, ker kot uspešna srednješolka sem bila tam med najmanj uspešnimi.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
30.10.2009 8:40:05   
pablica

IZVIRNO SPOROČILO: Pikec RR

IZVIRNO SPOROČILO: Šarki

no vidš, ti ji iz  prve roke lah poveš da se vse uredi ob svojem času. ponavad takrat ko se nehaš obremenjevat s temi stvarmi.


Predvsem pa z ultra uspešnimi sošolci s faksa user posted image

PS. Šarki mi bomo zibali user posted image

user posted image user posted image

čestike za zibanje user posted image

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
30.10.2009 8:45:46   
pablica
Lisička dada, imaš službo, si zadovoljna sama s seboj in si lahko srečna. Imaš tisto, kar si želiš in zate je to uspeh. Na tvojem mestu, bi tudi sama šla srečna in zadovoljna s srečanja.
Jaz moram do tega še prit.
Naziv meni ne pomeni veliko, ampak to, kar v življenju narediš, da si zadovoljen in srečen.

(odgovor članu pablica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
30.10.2009 8:49:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pablica)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
30.10.2009 8:51:04   
uškinamama
Na tole imam pa en komentar...
Mi smo imeli pred kratkim SŠ srečanje in zadeva je bila prav zanimiva. Zame, seveda. Stara sem 31 let, imam 2 otroka, samo OŠ izobrazbo, nimam ne vozniškega izpita, ne lastnega stanovanja, ločena sem in nimam službe (sicer prostovoljno, ampak vseeno). Okrog mene so se znašli ljudje, ki imajo svoje (odplačane) hiše, doktorate in magisterije, državne službe za nedoločen čas na ministrstvih, uspešni samostojni podjetniki, ljudje, ki so prepotovali pol sveta (in nekateri na drugem koncu tudi živijo) in podobno. Situacija, kakor jo opisuješ ti, pravzaprav.
Ampak bolj, ko se je večer prevešal v noč in več, kot smo spili, bolj sem ugotavljala, da mi popolnoma nič ne manjka. Tisti z odplačani hišami so sicer na svojem, a dajajo pol plače za stroške, vzdrževanje in popravila, kar jim pošteno pije živce (in ni ravno za odmisliti to, da polovico svojega prostega časa vložijo v hišo). Tisti z doktorati in magisteriji so ugotavljali, da so načeloma najlepših 10 let svojega življenja (med 20-im in 30-im letom) vrgli v knjige in izobrazbo (kot investicija v samega sebe), izpustili pa so Življenje (z veliko začetnico). Tisti z državnimi službami so ugotovili, da zaslužijo točno toliko (ali pa še manj), kolikor sem zaslužila jaz z OŠ pri zasebniku (dokler sem še delala). Samostojni podjetniki delajo 24/7, od česar sicer imajo materialno korist, zasebnega življenja pa nobenega. Popotniki so resda videli pol sveta, a pogrešajo tisto pravo vez z ljudmi iz domovine (sorodniki, prijatelji itd. - vsi so samo še virtualni) - nikjer se ne morejo ustaliti.


Že ko si lisička user posted image , enkrat je bila Ezopova lisička , ki je bila strašanskooo lačna, ob poti zagleda slastno grozdje..hop , skoči in ga ne doseže, stegne tačke in ga ne doseže. Gre na drugo stran se steguje ...a-a ga ne doseže. Potem odide rekoč: ah, saj ga ne maram. Kislo je.

Glede tistega "popotniki so resda videli pol sveta..." kaj se ne ravno ti odpravljaš čez lužo?

Ostalo pa je itak eno samo posploševanje .

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu pablica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
30.10.2009 8:54:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
30.10.2009 9:03:42   
HuAnita
Pablica, ne vem, kaj prodajaš, ampak lahko ti zaupam mojo

(odgovor članu pablica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
30.10.2009 9:09:55   
HuAnita
...eh, nekako sme prehitro kliklinila...
Skratka, že več let s frendico - ona je tudi dipl. EFuser posted image  - razmišljava o (spletni???) trgovini - mene zanimajo eko zadeve - plenice, hrana, oblačila za dojenčke... Sicer se zdaj to že pri nas pojavlja, ampak ni še trgovine, ki bi prodajala vsa oblačila, postlejnino eko, temu pravijo 'fair trade' - pomeni, da konkretno mi2 ne bi ne vem koliko 'pokasirali', ampak gotovo dovolj za preživetje. Če seveda ne računava preveč na zavest ljudi. Ok, nama je jasno, kakšne so razmere, da družina, v kateri nobene nima zaposlitve, ne bo kupovala oblačil, ki so 3x dražje od običajnih, ampak marsikdo pa bi verjetno lahko... in se tudi zaveda, kaj se dogaja z naravo, na ta način se da pomagati tako 3. svetu, kot vsaj minimalno ohranjati naravo...
Evo, če tebi kaj koristi iz tega narediti, ti prepustim idejo, saj midve bova prej v pokoju, kot pa bi to realiziraliuser posted image

Če bi ti to uspelo, si zapreš sp, pa odpreš novega, napišeš dober poslovni načrt in dobiš še cca 5 tisoč eur državne pomoči...

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
30.10.2009 9:31:03   
kasso
jaz se malo tudi vidim v tebi pablica

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
30.10.2009 9:44:30   
pablica
Huanita, si pa res zlata oseba, da kar meni prepuščaš tvojo idejo. No pri meni je ta stvar, da si ne želim imeti več trgovine. začet moram s kako storitvijo. S trgovino je preveč dela in stroškov, sploh če si sam. V moji glavi se je v trenutku naredila kalkulacija, da z vajino poslovno idejo, bo za to malo tržno nišo (Slo je zelo majhna, psoledično je premalo ljudi pripravljenih kupiti take izdelke), premalo za dve plači.
Ponavadi imajo tovrstne trgovine otroci bogatih staršev. Ti jim vse financijajo, da lahko sploh gre naprej, samo da otrok nekaj vsaj minimalno miga. V prejšnji moji službi, je bila ena taka hčerkica, ki je imela "svojo" firmo in trgovino svetovne priznane high class blagovne znamke...iz leta v leto izgube, ampak saj ni bilo važno, itak jo je ati vzdrževal. Samo jaz si tega ne morem privoščit.

Še nekrat ti hvala, ker si povedala za tvojo idejo in si jo pripravljena delit z drugimi.
Jaz upam, da se boste zmigale in mogoče še s kakšno drugo dejavnostjo zraven uspele.

Glede tistih 5 tisoč pa dobiš, če se samozaposliš in si prej na zavodu, kakor je meni znano.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ne vem kaj je z menoj...
30.10.2009 18:21:13   
Anonimen
tale sindrom je tudi pri meni prisoten, sploh ko smo skupaj s sošolci (eni so tajkuni, eni hudi privatniki, eni profesorji, eni zelo uspešni v podjetjih, borzniki)...


Ma saj je vseeno, kaj si.
Imam sreco, da se druzim z zelo razlicnimi ljudmi, od tistih, s sestimi razredi OS, do tistih, z dvema doktoratoma in milijoni na racunih.

Ampak vsi mi pravijo isto-blagor tebi, ko si vedno vesela in pokas od zdravja.

(odgovor članu pablica)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?