|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne vem
18.5.2006 13:19:03   
Anonimen
Drage punce,

Ne vem kam naj prilepim tale post; upam da bo tukaj v redu, saj po imenih vidim, da ste aktivne povsod po malem.

Pravzaprav tudi ne pricakujem vase sodbe in mnenja, predvsem me zanima, ce je katera imela podobne izkusnje in bi mi lahko dala kaksen nasvet,  mogoce me bo to  potolazilo, razvozlati stisko pa vem, da bom pac morala sama.

Gre za to: s fantom sva skupaj skoraj 3 leta, lani jeseni sva se tudi skupaj preselila v stanovanje in ga lepo tudi uredila. Ne vem kako naj razlozim najin odnos in ljubezensko zvezo, ce ne z eno samo preprosto besedo: popolnost!!

Ta precudoviti odnos pa je zacela kalita moja neizmerna zelja po otroku. Vem, da je (bil) moj pristop glede otrok napacen in zgresen…naneslo pa je tako, da sedaj dobre 3 mesece ne uporabljava vec zascite, vendar izgleda,kot da mi on dela uslugo.
Enkrat sva se o tem tudi pogovarjala in dejal je, da se mu zaradi mojega pritiska ne zdi ozracje primerno za otroka. Glede na to, da se neizmerno ljubiva in da imava vse postimano, tega nisem in se vedno ne razumem.

Sedaj pa k problemu: teden dni opazam, da se je spremenil (brez kakrsnega koli razloga). Je manj pozoren do mene, manj se heca in je postal bolj resen. Ko ga vprasam zakaj, pravi da ni res in da me ljubi. Ostaja pa seveda najin problem glede otroka, pravi pa da se problemi ne resijo zdaj in takoj, ampak, da ga bo resil cas. Pac gre za to, da jaz ne bom vec govorila o otrocih in priganjala, pa bomo videli, kako bo potem on to sprejemal.  Ceprav seksava brez zascite, se moram prav brzdati, da tega ne omenjam, lahko pa bi se na to temo skupaj hecala in smejala in pogovarjala o najini prihodnosti.

Skratka zatrjuje, da se ni spremenil in da me ljubi. Ceprav imam jaz v to mocne dvome, pa imam naslednje vprasanje: imam ta strah in paranojo mogoce za to, ker sem noseca? Naj povem, da imam (obicajno) cikle dolge na prib. 40 dni, menstruacijo pa naj bi dobila nekje konec meseca.

Vem, da sem nametala en kup enih podatkov in vprasanj, zato resnicno nisem vedela kam vprasat: med “zelimo si novega clana”, “noseca sem” ali “partnerski odnosi”. Kot se, upam, zna razbrati, se pri meni prepletajo vse 3 moznosti.

Zahvaljujem se vam za vse prijazne besede.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne vem
18.5.2006 13:30:00   
baguSka
Poznam 3 take punce.. Če nisi ena izmed njih, potem jih bom kontaktnla, da ti odgovorijo.

Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.5.2006 13:42:40   
Anonimen

Ce bi moja partnerka zelela otroka.. jaz pa ne.. bi postal ravno taksen kot je postal tvoj partner.. lahko samo se hujsi..

Ne priporocam ti, da karkoli izsilis.. in v primeru, da sta se mlada.. ne bi bilo nic narobe.. malce pocakati, da on to v sebi dobr premelje..
Ker sprmememba, ko prode otrok, ni tko zanemarljiva..

Jaz bi storil tko.. prisel domov in rekel.. Ok.. ko bos pripravljen za otrocka.. pa povej..

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.5.2006 13:52:07   
malicki
Jaz bi ti svetovala, da se pogovorita, povej mu kaj ti leži na duši in kako se počutiš, ker ti dejansko ne veš pri čem trenutno si. In dokler se ne pogovorita ali otrok ja ali ne, uporabljajta zaščito.

Mogoče se tvojemu zdi še prehitro, je mnenja da imata še čas, se je malce ustrašil... v glavnem lepo se zmenita, če bo potrebno oba naredita kompromise. Najbolj važno je pa to, da si oba želita otročička.

Veliko sreče in kar pogumno user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.5.2006 14:04:03   
soncece24
Hm...stvar je po mojem enostavna: malopreveč si pritiskala na njega glede user posted image po moje. Moški se pod pritiskom obnašajo kot plašne živali: pobegnejo. Poskusi za en čas to temo malo črtat iz vajinih pogovorov, boš vidla da bo boljše. Pa odkrit pogovor tudi pomaga.

zavedaj se, da večina moških ne razume, da pač ženskam notranji glas "pove", kdaj je pravi čas za user posted image ,oni si to bolj praktično "izračunajo". Vsaj moj je takšen. Da pa tvoj na nek način čuti, če si mogoče že noseča, pa ne verjamem.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.5.2006 18:24:51   
CatJa
Sploh ne vidim v čem je tak problem. Če se fant zaveda, da seksata brez zaščite, potem lahko predvideva, da boš tudi zanosila. Torej, če ne bi želel otroka, bi se vsaj on zaščitil oz. ne seksal.
Ga pa čist razumem, da mu preseda, če nonstop siliš z otrokom, in če pravi, da se bo problem (kakršenkoli je že) sčasoma rešil, mogoče meni, da ko bo ratalo, pač bo. Brez vsakodnevnih razpravljanj o tvoji goreči želji. 

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.5.2006 19:48:55   
bobek05
Draga anonimna, predlagam ti, da še 1x prebereš svoj post, ker včasih potem lažje "ugotoviš" v čem je problem. Kolikor sem jaz razumela, nimata vidva s fantom problem glede otroka ampak TI. Prosim ne razumi tega kot kritiko. S tem hočem le povedat, da imaš ti v sebi OGROMNO željo po otroku, tvoj fant pa ne oz. ne tako veliko ko ti. Si mogoče pomislila, da še ni pripravljen na otroka? Da ga je mogoče strah očetovstva? Da mu je zdajšnje stanje "popolne idile" všeč? Ne vem - samo ugibam.
Sklepam, da ti fant noče priznati spremembe obnašanja, ker sluti, da si ti tega ne želiš slišat, npr. da še ne bi zdaj imel otroka ali pa da ga je vse skupaj prignalo tako daleč, da se je oddaljil od tebe, ker se mu mogoče tvoja želja po dojenčku zdi "obsedenost"... Spet samo ugibam. Ti sama ga najbolje poznaš.
Mogoče ne boš verjela, ampak tudi sama sem bila "obsedena" z željo po otroku 4 cela leta. Moj mož (takrat še fant) me je vedno znova postavljal na realna tla, ker je bilo treba še fax končat itd. Ko zdaj gledam nazaj, priznam, da je imel prav. Tudi zato, ker nisva bila še pripravljena imeti otrok. Bila je le ogromna želja z moje strani in malo manjša želja z njegove. Hvala bogu je mojo "obsedenost" razumel...

Otrok potrebuje oba starša in (ni nujno) lahko pa se zgodi, da se bo tvoj fant oddaljil od tebe, ker te več ne bo razumel, ker se mu več ne boš zdela podobna osebi v katero se je zaljubil. Če boš zanosila brez da bi vidva prej o tem "problemu" podebatirala lahko med vama nastane še večji prepad, ker ti lahko zameri...

Kaj ti svetujem? Vsekakor pogovor. Ne omenjaj teme otrok nekaj časa, posvečaj se samo VAMA, pelji ga na romantično večerjo, ki se po možnosti naj ne konča v postelji (da ne bo po pomoti razmišljal, da si ga zaradi "delanja na otroku" peljala na večerjo)... pojdita na sprehod, cartajta se in POGOVARJAJTA, vendar NE o otrocih razen če sam ne načne teme... Kot si sama rekla, se ti zdi, da ti dela uslugo - oba si morata otroka želeti. Vem, da je težko, ampak daj mu čas, daj sebi čas... Boš videla, ko boš nehala premišljevati o tem, boš hitro zanosila, ker se že preveč obremenjuješ s tem...

Vso srečo, pa javi, ko boš srečka user posted image

LP

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.5.2006 22:37:16   
Pigy
Zdravo anonimna, naj ti povem da sem tudi jaz obsedena z otrokom in tudi midva sva skupaj tri leta, vendar vsakič ko samo omenim otroka fant začne da sem premlada in da on noče še kr neki let sploh o tem razmišljat, zaradi tega sva se celo večkrat kar fajn sprla, tako da sem se sprijaznila s tem in ga sploh ne omenjam. Malo sem tudi   razmislila o vsem skupaj,  zato sem se odločila pustila bom času čas in enkrat bom že zanosila in takrat bo tudi on pripravljen na starševstvo, tako kot jaz. Zato tudi tebi svetujem, ne vsiljuj mu otroka in razmisli o vsem skupaj, boš že zanosila.  

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.5.2006 22:57:02   
benika
Meni se zdi, da ni dovolj, da je želja po otroku prisotna le pri tebi, draga anonimna. Fanta dobesedno posiljuješ s svojo željo in ga s tem verjetno odvračaš od sebe. Očitno še ni pripravljen na otroka in bolje bi bilo, da počakata. Brez skrbi, saj bo prišel čas tudi za malo bitje, ampak očitno to ni v tem trenutku.

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.5.2006 8:24:11   
rinnaa
Ne morem razumet tega zakaj se moški tako spremeni do svoje partnerke, npr. če si nečesa ne želi!Ali je to mogoče? Če na otroka še ni pripravljen, zakaj tega enostavno ne pove na glas, ne pa da se zapre vase in s tem ubija svoja čustva???Res čudno!

Moški, moški......

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.5.2006 9:14:41   
daddy
ženske, ženske ......

materinski nagon je huda reč, ja. in če veš, da si imela napačen pristop, spremeni torej pristop. če ne, bo čez kako leto ali malo več spet debata, v kateri boš začudeno pisala, kako ti nič ne pomaga pri otroku itd... itd... itd..., da je bil na nek način prisiljen, boš pa seveda zamolčala.

ljubezni se ne da izsilit. želje po otroku tudi ne. malo popusti prijem, boš videla, če bo kaj bolje.

(odgovor članu rinnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.5.2006 10:09:32   
Anonimen
Hvala vsem za vase misli, super ste! user posted image

Sama sem ze pred dobrim letom ugotovila, da je bolje, da o tem ne govorim, je pa tako, da mi je uspevalo, tedne, mesece, to se je nabiralo v meni, potem pa ko nisem vec zdrzala, je prislo vse na plan. In to se je ponavljalo, enostavno, ker sem vse tiscala v sebi, potem pa sem izgubila kontrolo. Ni lahko, vem pa da je edina resitev. Okrog sebe imam same mlade mamice ali pa nosecnice,  veckrat dobim vprasanja in pridige o otrocih, ces stara sem (ze) 31 let, poleg EMSA pa me bega tudi to, da bom verjetno tudi imela probleme z zanositvijo (dolgi menstrualni cikli, pa tudi enkrat mi je ginekologinja sama dejala, da verjetno bom rabila dalj casa).
No, bom porocala o razvoju dogodkov, ko ne bom vec morala zadrzevati v sebi, pridem gnjavit vas! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
19.5.2006 17:48:18   
k1
po moje si ga gnjavila tako fejst, da mu je minilo do vsega. po s*x* so verjetno vse tvoje misli usmerjene samo v to, ali se bo prijelo ali ne. malo se postavi v njegovo kožo in boš razumela njegovo spremembo v vedenju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.5.2006 19:55:39   
Anonimen
Anonimna, ne slili v partnerja... In ne delaj scenarijev kaj on razmišlja in kaj bo naredil, če ni trenutno tako hudo navdušen nad otrokom. Daj mu čas, pogovorita se. Otrok je skupna odločitev, ne glede na EMŠO, noseče prijateljice in tvoj materinski nagon.

(odgovor članu k1)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?