Gina
|
Ma ne vem, tako različni smo, tako različno funkcioniramo...moški...ženske...eh...meni se tudi zdi tale tvoj zelo tipičen moški. IN post se da prebrat na različne načine, veš. Pišeš da se malo pogovarja, a veš, veliko moških poznam, ki radi probleme in vse ostalo rešujejo sami, vsekakor pa se vsi posvečajo zgolj rešitvam problemov, četudi veliko govorijo, vedno govorijo o stvareh, ne vem če se ravno poglabljajo v odnose. Moj ful govori, vendar vedno o rečeh, s katerimi se ali bi se ukvarjal ter o možnih rešitvah. Torej ne vem, če se bo kateri ravno vse življenje pogovarjal v glavnem o problemih vezanih na čustva, odnose. Praviš da je hiperaktiven. Vsi, čisto vsi moški imajo hobije, ki so jim enako mnogo pomembni kot družina, pa naj bo to služba do poznih ur, nabiranje denarcev,, šport, prijatelji, gostilne, tv, pc, spanje, zbiranje kaj vem česa, šraufanje.... Oni nimajo družine daleč spredaj kot ženske, oni hočejo oboje. Če ne morejo oboje, gredo raje narazen in poiščejo tako žensko, ki njihov hobi razume. Zato si moraš vedno najti moškega, čigar hobi komot prenašaš. Njegov hobi tebe moti, a ne? To ni fajn. Kateri hobi bi pa komot prenašala? Imaš občutek, da ni rad s tabo. Vidiš tukaj mi ni jasno, ali ne dobivaš od njega nobenih sporočil, v kakršnikoli obliki, da te ima rad, da je rad s tabo? Kaj pa tebi pomeni, dokazuje, da te ima rad, zaradi česa si ti z njim, kaj ti daje, nekaj ti gotovo daje? ali je mogoče tvoja vrednota čas, ki ga preživi s tabo in ti je tega premalo? V tem primeru, ko imata različne vrednote, če jih seveda imata, imata pa res problem. Vendar ne zato, ker bi bil on zanič, ampak ker imata različne vrednote. Vprašaj ga tudi, kaj njemu veliko pomeni, ali dobiva tisto, kar mu je pomembno? Mogoče je pa njemu strašno pomembno priznanje s strani partnerke, pa mu s tem, ko mu govoriš, da je grozen, ker ti česa ne nudi, ravno tega, kar je njemu najbolj pomembno (spoštovanje, potrditve) ne daješ, zbijaš cel sistem, ga odbijaš - potem ni čudno, da ti v navalu totalnega brezupa reče, da nista za skupaj - moški hitro to pomislijo, drugače so narejeni. Gensko je to. Pojma nimam no, samo ugibam od daleč, tak vtis sem dobila, pa to ni zagovor njemu, je zgolj iskanje rešitve. Po moje je boljši sistem ta, da se vključiš v njegov hobi in uživaš z njim, pa da mu ti daješ tisto, kar on rabi in s tem bo on rajši preživljal čas s tabo. Dokler se bo počutil ogroženega, bo bežal. Saj vidiš, da on ne reagira na besede, ni take sorte, saj si že sama pogruntala, njemu so besede bla bla, on razume dejanja. Če hočeš da je rad s tabo, naredi tako, da bo rad s tabo. Če tega ne moreš, potem imata pa problem. Zelo dvomim, da bo tvoj zmogel sam premakniti to kolesje, če ga ne boš ti prva porinila v drugo smer.
|