nananaja
|
Eh, nasvet in pol In čez kakšen mesec jo bomo brali, kako naj se znebi jeze nad lastnim otrokom, ki jo na žive in mrtve izčrpava in kako je slaba mama, ker ne zmore in ne sfolga dojit svoje zlato dete vsako uro.Če svetovalke za dojenje dajejo take nasvete, jaz avtorici močno svetujem , da jih ne kliče. Ne morem mim tega, da ne bi pokomentirala, za odgovor avtorici je že malo pozno. Svetovalke v vseh objavah svetujejo, da je za vspostavitev dojenja, povečanje količine potrebno pogosto pristavljati, tudi na eno uro, če je treba. Če njihove nasvete na forumu, pa povedo jasno, da to traja dan, dva ali tri, potem pa se količina že tako poveča, da je čas med dojenjem tudi daljša. Sicer pa tudi povedo, da ne jedo vsi dojenčki po urniku na dve do tri ure, temveč je značilno lahko tudi, da nekaj podojev zahtevajo na uro, uro in pol, potem pa naredijo en daljši premor, lahko tudi 4 do 5urni. Pa da ne bo kak očitek, da imam povedati zadosti teorije. Trenutno dojim tretjo hčerko. Prvi nisem dovolila, da je bolj pogosto kot na dve uri, imela sem hude poškodbe bradavic. Ampak je kljub temu zadosti napredovala, vmes popila še malo čaja, dude ni marala. Druga je jedla po urniku na 2,5 do 3 ure, tudi ponoči, pa precej spala - enostavna dojenčica, ni kaj, še uspavala se je sama z dudo, nikoli pri dojenju. Sedaj tretja me je pa postavila pred dejstvo, da se nekaj dni dojiva neprestano, ali pa prešaltava na AM. Po odpustu iz porodnišnice je veliko spala, sicer jedla na dve uri, potem zadovoljno zaspala, a v naslednjih 10 dneh napredovala nič. Še vedno je bila odpustni teži, to pa je bilo le 2,5kg. Sem se zavestno odločila, da bom tri dni le poležavala z njo. V dveh dneh sva uspeli priti do normalnega hranjenja, s katerim je začela napredovat. Se pa prav zanimivo hrani: tri do štiri dojenja bolj pogosto - tudi na eno uro, potem eno daljše spanje, pa spet nov cikel. Zvečer od devete, desete ure prespi od 5 do 7 ur skupaj, kar meni odtehta vse tisto, kar nadoknadi zjutraj. Ob tem je sedaj v treh tednih že pridobila okoli pol kilograma, kjub začetnim težavam. Nikakor pa ne bi dojila 24ur skupaj 7 dni v tednu na eno uro - to pa bi bil jasen znak, da z dojenjem nekaj ni vredu in to bi tudi svetovalke pritrdile.
|