|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 14:39:39   
filipinka
..., da naš Filip, ki je bil v ponedeljek star 5 tednov , tehta 4750 g in je velik 57 cm. Odpustna teža je bila 3010g, dolžina pa 51 cm. :sloncek:
Danes smo namreč bili prvič pri pediatrinji in smo bili vsi kar močno presnečeni. Videla sem, da je zrastel-ampak, da je tako... Zdravnica je rekla, da je preveč, da se ponoči več ne smemo hraniti ( do sedaj smo se samo enkrat) in podnevi pa na tri ure in nič več. Me je kar malo strah!:zmeden2:
Kako ste vaše srčke odvajale od nočnega hranjenja? Zdravnica mi je svetovala naj mu dam čaj ali vodo.
Mislim, da mu bom vseeno tudi ponoči dala moj ziz! Kaj mislite bo preveč debel?
V.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 14:47:20   
limaš
Mislim, da je najbolje da delaš točno tako kot ti misliš, da je prav za tvojega otroka. Zdravniki se itak ravnajo, v glavnem, po statističnih podatkih in individualno ne morejo poznati vsakega malčka.
Zato korajžno naprej po sedanji poti, je pač mal večji
fantek:bravo::bravo:
Sicer bo pa prav kmalu začel veliko migat in bo vse sproti pokuru, pa če zboli, bog ne daj, bo imel rezerve, če mu slučajno ne bo pasal papat, zato kar
nadaljujta:metulj:
To je moje mnjenje !

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 14:48:15   
ZARA
ja prevec,pa premalo...nikol jim ni prov...
Danes sva z Zaro (6 mes) iz posvetovalnice in je takole:
67 cm in 7090 g...tko da v77...lepo napredujete...
Bravo...kmal nas bos ujela,hihi...

papa:rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 15:07:23   
BARBARA R.
Jaz nebi ubogala pedijatrin nasvet.
Kristina je tudi prvi mesec zrasla za 6 cm.Potem pa vedno manj,3 cm in zopet 3,.....

Jaz nebi otroku jemala kar mu je najslajše(mamica)!

:muca:

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 15:07:29   
JASNA D
Tudi jaz bi rekla, da delaj po svojem občutku! Je pa res potegnil v tem kratkem času. Za ilustracijo, moja mala je bila včeraj stara 5 tednov in smo tudi imeli posvetovalnico: Odpustna teža 3020 g, včeraj 3910 g, dolžina ob rojstvu 48 cm, včeraj 52,5 cm, obseg glavice 33 cm, včeraj 37 cm. Pa smo bili pohvaljeni, da lepo napredujemo, pa še na antibiotikih je bila zadnji teden.

Lp, Jasna

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 15:07:50   
Anonimen
A za dolžino 57 cm, da je toliko teže preveč? Ja, jim pa res nikoli ni prav. Saj ni treba točno navodil upoštevat, ti jih kar malo po svoje krikroji.

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 15:17:26   
filipinka
Mate prav punce, se mi zdi, da mu ne bom od ust trgala! Naj papca, če je lačen! Ponoči pa je tudi lažje dat ziz kot pa čaj kuhat!
V.

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 16:02:45   
mehurčica
Tako kot so ti druge rekle: delaj po svojem občutku. Meni sicer ni rekla pediatrinja nič, mi je pa medicinska sestra rekla, naj ga manj dojim in mu dam čaj. Ampak je nisem poslušala in sem ga samo dojila, toliko kolikor je zahteval. Tud če je hotel že čez pol ure sem mu dala.

Za katero pediatrinjo si se pa potem odločila?(se spomnim, da si spraševala na tem forumu)

Lp:miska:

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 16:06:58   
CUKRČEK
A sedaj bo pa treba otroka stradat , če bo lačen!?! :zmeden2: Idiotizem. :grrr:
Me zanima, katera dobra mati ne bi dala jesti otroku, ki je lačen. Jaz bi direkt dohtarju povedala, da svojega otroka pa že ne bom stradala. Se pač vsak drugače razvija in raste.

lp in zdravega, pa čeprav vedno lačnega, otroka!!!:duda:

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 16:28:50   
Tejči
Ojla v77!

Ne vem zakaj bi se morala nehat hranit ponoči..se mi zdi to malo noro, da ti je tak svetovala!
Naša Mia je bila v nedeljo stara 5 tednov in sma včeraj imeli posvetovalnico: tehta 4935 g in je velika 56 cm. Odpustna teža je bila 3200 g, dolžina pa 50 cm. Zdravnica je rekla, da lepo napreduje in da je vse OK! Ponoči mi lepo papca na 3, 4 ure (redkokdaj na 2), podnevi pa zahteva tudi na 1 uro. Pa ji zmeraj dam, ker tudi če zmes spije 100 ml čajeka, ji nič ne zaleže..joka, dokler ne dobi zizike.
v77 ne skrbi, da bi bil predebel, važno da je zdrav in lepo napreduje..bo pač dol debeluškast:)-

Pa LP, Tea

Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 18:52:34   
niki5
Vauu, koliko kil imajo vaši otročki, če pomislim, da je moj ob rojstvu pri velikosti 55 cm, tehtal 3.700 g.

Drugače si pa sploh ne predstavljam kako zgleda, da tako majhnega otroka odvajaš od nočnega dojenja.. A niso včasih rekli, da dojeni otrok ne more biti predebel :zmeden:

Mi imamo prvi pregled naslednji teden in bom videla kako je kaj napredoval.. samo moj je bolj suhec..

Neposredna povezava do sporočila: 11
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 19:36:17   
Tipi
Jaz ti toplo priporočam, da se ravnaš zgolj po svojem otroku, ker jaz sem počela ravno to. Tudi mene je skrbelo kako bo s težo, pa mi je patronažna rekla, da dojeni otroci ne morejo biti predebeli. Jaz svoji princesi do 5. meseca nisem dala ničesar razen dojke. Dojili sva se na 2-3 ure včasih pa tudi na 10-15 minut. Kadarkoli je želela dojko jo je dobila in jo še vedno, čeprav postopoma uvajam tudi drugo hrano.

Seven, ti se nič ne sekiraj in malega doji kadar se hoče, ker mu ne bo nič manjkalo. Včasih je ob poplavi nasvetov potrebno poslušati svoj notranji glas in ga upoštevati. Tega sem se jaz v teh šestih mesecih in pol naučila, poleg vsega ostalega.

Želim vama čimveč crkljanja in uspešnega dojenja. Vedi, da imaš sedaj najlepše ime na svetu - MAMA in pozabi na 'čudno' zdravnico.

lp mateja:sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 12
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 20:06:27   
Pikca
Jaz ga tudi ne bi stradala; si ne predstavljam, da moji mali Živi ne bi dala jesti, že tako je čisto histerična, če ne dobi takoj... sta izgleda malo podoben karakter, ko sta na isti dan rojena ;)
Sicer naša zaenkrat napreduje "po standardih" , sva bili tudi danes na pregledu, težka je 4138 g (odpustna teža 3100 g) in velika 53 cm (zrasla za 3 cm).
Pozdravček, Pikca

Neposredna povezava do sporočila: 13
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 20:08:29   
puncica
Ja vaš je pa res pravi velikan, naša je imela pri 4 mescih 58,5 cm, no je bolj drobžkasta. Ti sam deli tako kot misliš da je prav, po moje ne bo predebel, sej otrok že ve kolk je lačen in kdaj bo jedel, vsaj po moje:zmeden2: Je pa res, da dohterjem nikol ni prav.:zmeden:

Neposredna povezava do sporočila: 14
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 20:53:44   
Anja167
Hja, ne vem zakaj v knjigi Vse o nosečnosti in otrokovem prvem letu piše, da tako majhni otroci sploh niso sposobni prespati noči, torej ponoči nič jesti. Piše, da so to sposobni šele pri 4 mesecih. Jaz tej knjigi nekako bolj verjamem kot tvoji pediatrinji, saj je nastala na podlagi izkušenj pediatrov in sester v celi specializirani kliniki in tudi staršev. OK, res se je vaš kar dobro poredil, samo: hvala bogu, da je tako. Saj je istočasno tudi močno zrastel! Že čez 3 mesece te bo pa sekirala, da ste se pa premalo zredili (kolk greš stavt?). Meni se zdi, da ga hrani, kolikor ga hočeš oz. on hoče. Oh, mi grejo že kar malo na živce vsa ta prepričevanja starih mam, da je treba otroku dajati čaj. Če bi bili v naravi brez vsega, kaj bi mama dajala svojemu otroku? Čaj po flaški? :zmeden:

Neposredna povezava do sporočila: 15
   Ne morem verjeti...
10.11.2004 23:32:37   
Anonimen
V77, nikar ne poslušaj teh nasvetov! Meni so tudi na začetku rekli, da se mi je preveč zredil, pa da ga moram dojit na vsake 3 ure, ampak kaj, ko je mali vmes hotel umret od lakote. O čaju ni bilo in še vedno ni govora z njegove strani. Če bi zmogel, bi mi verjetno stekleničko kar v glavo vrgel, ko mu jo ponudim!

Otroka doji, kakor ti misliš, da je najboljše! Saj pravijo, da dojeni otroci niso nikoli debeli!

Neposredna povezava do sporočila: 16
   Ne morem verjeti...
11.11.2004 0:01:55   
mami Lea
No pri nas je bilo pa kontra.Jaz sem mela tok mleka da se je napil kot sodček in sploh ni vsega do konca popil. Pa je hotu čez dve uri spet in me je šla zdravnica prepričevat, da nimam dovolj mleka in da mora materino m,leko zdržat 3-4 ure. No je bil takrat že star 4 mesece in sem mu pričela drugo hrano dajat pa je bil ful zadovoljen ampak tudi ta je zdržala le 2 uri. Nato sem mu zvečer dala prilagojeno mleko zelo močno dozo, sem še nal kašice noter dala pa se je spet čez dve ure zbudil in hotel jest. Pol mi je šele kapnilo, da moj otrok neprestano miga kot nor in jer verjetno vse zelo hitro pokuril.
No sedaj je star 6 mesecev in je bil težak 8560g in velik 71 cm. Pravi dolgin. Podkožnega maščevja ali po domače mišlen šlaufkov ima pa toliko kot kakšna manekenka. Praktično nič. Kaj čmo še en suhec v naši familiji.

Neposredna povezava do sporočila: 17
   Ne morem verjeti...
11.11.2004 7:44:19   
kattja
Tudi naš je na začetku od samega dojenja ful hitro pridobival na teži ( en mesec se je zredil celo za 3 kg ) in je prekoračil vse tabele po teži in višini ( menda so te tabele iz ZDA, tam pa so itak manjši od nas Slovanov ), pri 7 mesecih pa se je to naglo pridobivanje umirilo in je potem pridobival po par 100 g/mesec. Jaz bi na tvojem mestu nadaljevala tako kot si do sedaj, 100% ne bo predebel, bo pa zdrav, lep in vesel fant. Z razvojem so potem razne prelomnice, za katere je bolje, da ima malo zaloge, npr. zobki, uvajanje goste hrane ( boš že tam kontrolirala vnos, če bo še potrebno),razne virozice (driske,bruhanje,...), vrtec...

:muca:

Neposredna povezava do sporočila: 18
   Ne morem verjeti...
11.11.2004 9:11:12   
Anonimen
V77, delaj tako, kot ti misliš, da je prav. Naš Filip je imel pri 6 tednih 5100g in 57 cm. Odpustna teža 3400 in 54cm. Pa je pediatrinja rekla, da je priden, da lepo pridobiva na teži...
To je čist odvisno. Jaz sem tudi mnenja, da dojeni otroci ne morjo bit predebeli.

Neposredna povezava do sporočila: 19
   Ne morem verjeti...
11.11.2004 14:25:24   
filipinka
Sem že sam ugotovila, da to sploh ni izvedljivo kaj je ona ženska ukazala! Sama težko "hujšam", ne da otroku ne bi dala jesti! Vsak otrok je poglavje zase!9nebesa Hvala vsem, ki ste z mano delile svoje mišljenje!:rozica:
V.

Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?