|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne maram te!
1.12.2008 22:40:10   
taška30
To je zdaj moderno pri naši 3,5 letnici. Za vsak spor in sporček mi začne tulit na ves glas: 'Ne maram te! Poredna si, ne maram te!' Včasih še pribije zraven: Samo atka imam rada!user posted image user posted image
Prvič sem bila čist v šoku in sem prav užaljeno odreagirala, drugič in tretjič sem probala z: Joj, žalostno. Jaz te imam pa tako rada, tudi kadar si malo poredna. Ampak jo je to le še bolj podžgalo, da ona pa mene nima.
Zdaj že nekaj časa ignoriram, grem stran, začnem prepevat (v avtu npr.) ali se ukvarjat s tamalo.

Itak jo slej ko prej mine in tudi čez pol ure mi pove, da me ima rada in sploh ne delam slona iz muhe, ampak vseeno me zanima kako reagirate: ignorirate ali vsakič na lep način poveste, da to ni lepo slišat itd...

Aja, danes mi je prvič zraven pribila še, da sem butasta (ne vem od kje ji to, iz vrtca najbrž). To je v bistvu njena prva 'kletvica'. Zato je ostala brez risankeuser posted image , ker je to res grdo govorjenje. In seveda da je tisti, ki mu to rečeš žalosten itd itd....

Saj ne vem kako naj reagiram?!?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne maram te!
1.12.2008 23:43:25   
tinatona
Hej!

Mene bi po moje kap, če bi mi kaj takšnega rekel. Je pa verjetno to samo faza.

Hmm sem se ravno spomnila da je to dans mojemu bratu rekel. Potem pa bil seveda užaljen, ko je brat rekel da nista več prijatelja in da ne sme več v njegovo sobo.

Kako pa ste sicer? Daj se kaj na aprilkah javi. Te prav pogrešamo. Se je kar precej zgodilo zdaj. Dve čakata že na tretjega user posted image .

LP

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2008 0:13:12   
Majuska
To me je spomnilo na naju s sestro (ona je starejša), ko sva bili mali ... ona je rekla "jest te pa ne maram" in ko sem jokavo vprašala, zakaj, je rekla "ker te imam rada" user posted image

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.12.2008 7:32:13   
bskrle
Mi  imamo tudi eno tako doma.user posted image

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2008 8:04:05   
Naja31

Meni je to Marko rekel, takrat ko je bil najbolj ljubosumen zaradi Aleksandra. Pa sem vedela, da je to njegova reakcija na dojenčka,ampak me je vseeno prizadelo in sem se kar zjokala. No,ampak to je rekel samo enkrat. Ne vem kaj bi naredila če bi se ponavljalo.

Jaz bi ga verjetno vseeno opomnila, daje to zelo grdo in če bi to skoz počel,bi ga kaznovala.Meni pa že ne bo govoril,da me ne mara.  

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2008 8:52:49   
nanč
Pri nas isto,celo,atija mam bolj rada kot tebeuser posted image ,kot da to še no dovolj čaka ne reakcijo in potem še 1x ponovi isto!

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2008 8:59:05   
nuala
Jaz enostavno rečem:
Ja tudi prav, kaj čem zdaj
in takoj dobim odgovor
Ne. ne, saj te mram, ampak...

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2008 9:13:05   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Jaz enostavno rečem:
in takoj dobim odgovor

Enako oz.: Ja, prav, kaj naj zdaj, jaz pa tebe maram....ni dve sekundi, kar si premisli. Ma to otroci kar nekaj balbnijo, saj sploh ne vedo, kaj govorijo. Oz. vedo, samo ne mislijo na to, da besede lahko koga prizadenejo. za to se je BV sekirat.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.12.2008 10:39:17   
diva 4

Jaz enostavno rečem:
in takoj dobim odgovor

Jaz sem se tudi tega poslužila parkrat, zdaj pa noben več ne reče da koga nima rad user posted image

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.12.2008 12:00:36   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Jaz enostavno rečem:
in takoj dobim odgovor

Enako oz.: Ja, prav, kaj naj zdaj, jaz pa tebe maram....ni dve sekundi, kar si premisli. Ma to otroci kar nekaj balbnijo, saj sploh ne vedo, kaj govorijo. Oz. vedo, samo ne mislijo na to, da besede lahko koga prizadenejo. za to se je BV sekirat.

Popolnoma isto tudi pri nas. Ko je jezen in slabe volje, se brani na ta način, da nobenega ne mara. Vedno pali, da mu rečem; ja kul, jest mam pa tebe rada in te bom vedno imela.
Pa jo mali vragec pricvirna h meni, me objame in hiti pripvoedovat, kako sem najboljša mami in da ma ima on tako zelo raduser posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.12.2008 12:50:42   
zita
Jaz imam 3 letnika in če mu kaj nočem dati ali ga okaram, mi vedno reče: ti nisi moja prijateljica, samo oči je moj prijatelj... To je prinesel iz vrtca.
Pa tudi: ti čarovnica nesramna je že rekel... Sicer sem bila huda, ampak sem potem to obrnila na smeh in pravljico o janku in metki.

Včasih mi pa reče: ti moja sneguljčica
Se pa zadnje čase dogaja, da gre od ata (dedka) in reče adijo ata smrk in se prav smeji... kaj naj, sem ga že opozorila da ni lepo.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.12.2008 13:14:00   
čipka
da gre od ata (dedka) in reče adijo ata smrk in se prav smeji...

user posted image

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.12.2008 20:55:17   
tweed
user posted image  Moja reakcija je bila točno taka: z nasmeškom sem ji rekel, da jaz jo imam tudi zelo rad. Pa je po 2. poskusu nehala...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.12.2008 21:04:43   
Jančika_
Jaz mu rečem, da je vseeno, če me ima rad ali ne - tisto, kar mora naredit, mora v vsakem primeru (ker ga ljubezen seveda mine ravno takrat, ko je treba pospravit sobo recimo, ali pa ko zaradi štaliranja odpade risanka). Vedno mu tudi rečem, da ga imam pa jaz v vsakem primeru zelo rada. Ne tega preveč resno jemat; kot je napisala Volga, to kar nekaj čebulijo.

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.12.2008 10:44:31   
VITA74
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Jaz mu rečem, da je vseeno, če me ima rad ali ne - tisto, kar mora naredit, mora v vsakem primeru (ker ga ljubezen seveda mine ravno takrat, ko je treba pospravit sobo recimo, ali pa ko zaradi štaliranja odpade risanka). Vedno mu tudi rečem, da ga imam pa jaz v vsakem primeru zelo rada. Ne tega preveč resno jemat; kot je napisala Volga, to kar nekaj čebulijo.

Tudi jaz se trudim reagirat na tak način - vedno ponovim, da jaz ga imam vedno rada, ne maram pa cepetanja, metanja ob tleh.....itd.

srečna

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.12.2008 12:58:08   
BarbaraE
Ja, to je očitno faza pri tej starosi. Tudi mi dajemo skozi to fazo že nekaj časa - pri nas izjavlja, da koga nima rada, da koga ne mara, da ni več prijateljica, ipd. Ponavadi pa to izjavi takrat, ko ji česa ne pustimo ali pa če mora kaj narest, pa ji ni ravno v interesu to nares. Torej, nekako smo postali že imuni na to, ker vemo, da je faza. Pa tudi to, da ima včasih le enega ali drugega rada - tudi to je modno.

Ni kaj, saj bo bolje. user posted image

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.12.2008 13:32:38   
zinkazi
očitno je nekje slišala in pobrala besede "ne maram te", ker je opazila reakcijo jo je vse več uporabljala, sedaj spoznava njen pomen, pa ji je zanimivo. ne reagirajte, sami pa ji čim večkrat povejte, da jo imate radi. naj spozna pomen besed, nekoga "imeti rad". pogosto začnejo otroci uporabljati besede, katerih pomen jim ni poznan. take besede so tudi kletvice. če bi pogosto poslušala besedo, ki nima nobenega pomena in bi ob njej reagirali, bi tudi to ponavljala.

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.1.2009 11:14:16   
TomTaylor
Ja, poznam! Meni reče celo: "Ti si grda! Ne maram te!" Ampak vem, da mi to reče, kadar je jezna ko ji nečesa ne dovolim. Te izjave sicer ne ignoriram in ne jemljem si je tako zelo k srcu. Enostavno ji rečem nazaj  da sem žalostna zaradi tega, ker imam jz njo namreč zelo rada. Sem se pa enkrat spustila na njen nivo in ji odvrnila, da je ona grda, ker tako govori z mano. Pa je brž vprašala: "a me imaš rada, a si moja?" Ja to pa itak, pol se pa objemava kt dva medvedka.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.1.2009 22:10:24   
mayci
Tudi pri nas se je v tej starosti pojavila ta faza.... Kadar je jezen včasih reče "grda si", "ne maram te več".. ampak, to se je do sedaj zgodilo mogoče trikrat. Jaz mu kar povem, da ga imam zalo rada, pa jezica hitro izgine in se stisne k meni. user posted image
Povedala pa sem mu že tudi, da sem žalostna, če tako reče in da to pač ni sprejemljivo vedenje.

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.1.2009 8:45:41   
saskija
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Meni je to Marko rekel, takrat ko je bil najbolj ljubosumen zaradi Aleksandra. Pa sem vedela, da je to njegova reakcija na dojenčka,ampak me je vseeno prizadelo in sem se kar zjokala. No,ampak to je rekel samo enkrat. Ne vem kaj bi naredila če bi se ponavljalo.

Jaz bi ga verjetno vseeno opomnila, daje to zelo grdo in če bi to skoz počel,bi ga kaznovala.Meni pa že ne bo govoril,da me ne mara.  

Nekoga kaznujemo, ker pač izrazi svoja čustvauser posted image ja potem te res ne bo maral . user posted image

Tudi naš sredinček velikokrat reče kaj takega, ampak takrat mi je hudo zanj in ne zame, ker vem kakoo slabo se počuti, da želi da bi se jaz počutila tako slabo kot se v tistem trenutku on, ki čuti, da ga jaz ne maram.

Odgovorim mu mirno: škoda da tako čutiš, ker jaz te imam neizmerno rada. In potem me običajno vpraša? Zakaj pa me imaš rada? In rečem mu zato, ker sem tvoja mama in potem se običajno objameva.

Dostikrat sledi, da ga vprašam kaj ti ne veš, da te imam rada. reče ne nimaš me rada. Potem mu običajno pravim: no zgleda te moram večkrat spomnit, da te imam fulllllllllllllllll rada.

Naš sredinček je star 6 let in pol.

Čutit da te nekdo nima rad in da ti nimaš njega ni faza ampak je del življenja, žal pa se na poti k odraslosti prehitro naučimo skrivat svoja čustvauser posted image

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.1.2009 15:45:19   
lunca77
Ne tega resno vzet, saj še marsikaj rečejo. Saj smo mi odrasli a ne? Moj triletnik ima zdaj fazo, da reče mami teb je pa čist vseen zame pa se začnem smejat in na hec obrnemo. Tudi on ne more ostati resen, ker ve, da ni res. S tem nas samo jezijo, pa saj tako majhni niti ne vejo kaj to pomeni nekoga imeti rad - resnično rad.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.1.2009 20:07:32   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: saskija

Nekoga kaznujemo, ker pač izrazi svoja čustvauser posted image ja potem te res ne bo maral . user posted image

Tudi naš sredinček velikokrat reče kaj takega, ampak takrat mi je hudo zanj in ne zame, ker vem kakoo slabo se počuti, da želi da bi se jaz počutila tako slabo kot se v tistem trenutku on, ki čuti, da ga jaz ne maram.

Odgovorim mu mirno: škoda da tako čutiš, ker jaz te imam neizmerno rada. In potem me običajno vpraša? Zakaj pa me imaš rada? In rečem mu zato, ker sem tvoja mama in potem se običajno objameva.

Dostikrat sledi, da ga vprašam kaj ti ne veš, da te imam rada. reče ne nimaš me rada. Potem mu običajno pravim: no zgleda te moram večkrat spomnit, da te imam fulllllllllllllllll rada.

Naš sredinček je star 6 let in pol.

Čutit da te nekdo nima rad in da ti nimaš njega ni faza ampak je del življenja, žal pa se na poti k odraslosti prehitro naučimo skrivat svoja čustvauser posted image
 Se strinjam, da za te besede ne kaznujemo, ampak tudi drugače ni treba pretiravati. Otrok pač samo preizkuša meje. 

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.2.2009 10:20:51   
Rožica I
Ko je meni to sin rekel, sem rekla, da ni treba, da imajo otroci starše radi, ampak da starši pa moramo imet otroke, tako da ni problema user posted image . In ko je še razkačeno dodal, da ima rad samo babico, sem rekla, da lepo, da babi ima tudi njega najraje user posted image . Skratka, nisem se kaj sekirala (pred njim, seveda), pa ni bilo haska user posted image .
Mi pa zdaj reče, da mu grem na živce, pa pravim, da ima vso pravico do tega, ampak da se mora kljub temu spoštljivo obnašat do mene. user posted image  Dostikrat pa mi reče, da me ima raje kot jaz njega, potem pa se greva v nedogled, kdo ima koga bolj- in na koncu se zmeniva, da imava oba enako drug drugega user posted image .

Hočem reči, naj vas ne prizadene trmarjenje lastnega otroka, saj je še dete in pač poskuša kako lahko vpliva/manipulira na starše. Itak nas pa imajo neskončno radi user posted image ...

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 1.2.2009 10:21:19 >

ROŽICA

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.2.2009 10:25:14   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: saskija

---------------------
Se strinjam s Saskijo user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.2.2009 14:43:23   
ronja
Ronja je komaj leto in pol stara, tako da še ne govori, ampak me je pa odrivala od sebe, ko sem prišla iz p. Je ibla očitno jezna, ker me ni bilo tiste 3 dni, pa še dojenčico sem prinesla sabo (ki jo je sicer vedno samo lupčkala in božala - je vedela, da tamala ni nič krivauser posted image ). No, jaz sem se takrat ful ukvarjala z njo, tudi če ona ni kazala kakega interesa zato in sem jo objela tudi, ko me je odrinila (prvič ne, ker sem bila paf, drugič sem se dobesedno zjokala, ker sem mislila, da me ne mara več, tretjič pa sem se že sestavila in jo objela in ji povedala, da jo imam rada. ne vem, pri nas je palilo, res pa da je bil konkreten razlog, zakaj se je to začelo dogajat - verjetno se ji je malo zamajal svet in je iskala svoj prostor v njem. No, zdaj je očitno ugotovila, da se nima kaj bat za svoj status, da jo imam zeloooo rada ne glede na to, koliko otrok bova imela in je zadovoljna in ne teži (še vedno pa malo teži lubiju, če nosi Lejlo po rokah, hoče, da ima tudi njo v drugi roki. Jaz jo še lahko malo zamotim vmes s kakim opravilom, če pa nisem zraven, potem sta obe v rokah ali pa nobenauser posted image ).
Tako da ne vem, mogoče je to res faza, ki jo imajo otroci, ampak včasih je pa tudi kak konkreten razlog, zakaj se začnejo tako obnašat. če je razlog, po moje ignoranca ni najbojlši način, če pa je faza, pa je verjetno čisto vseeno, kaj počneš, eč bo itak minilouser posted image . Ne vem, bomo videli čez par letuser posted image .

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?