Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 19.7.2005 21:49:46
|
|
|
|
Maja Z
|
ojla moja 3 mesečna Kaja noče biti v vozičku...ene 10-15 minut je v njem in opazuje in brca igračke, potem pa tak jok, kot bi jo iz kože dajali :)-...tudi, če se vozi, ni pridna, tako da tut na sprehode ne hodim dosti, ker me je groza, ker vem kaj me čaka...priznam, da je razvajena in scrkljana, ker ko jo vzamem ven, je OK. Dvignila sem ji vzglavje, pa nič ne pomaga. Včasih jo pustm jokat, ampak me po 5ih minutah živci izdajo in jo dvignem. Ali naj jo pustim tako jokat večkrat in se bo navadila ali mislite da je prepozno???:( Še enkrat, ta jok je obupen, ni samo stokanje..ker kar ne pride do sape, in je čisto rdeča v obraz. Res nimam veselja nikamor iti, ker jo moram nosit. Ali bo potem ko bo starejša kaj bolje? Je imela katera podobno situacijo???? Hvala in lep pozdravček. Maja
|
|
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 19.7.2005 21:59:58
|
|
|
|
jazz
|
Poskusi imeti voziček v sobi, kjer pač preživite največ časa. Jaz sem ga vedno odložila kar v voziček, ki je bil malo privzdignjen, da je mali lahko kukal ven in opazoval dogajanje okrog. Počasi se je naš vsega navadil, sedaj so sprehodi z vozičkom pravi užitek za oba!
|
|
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 19.7.2005 22:06:13
|
|
|
|
Leni72
|
Zgodba naše lumpe, kot da bi pisala o naši ta mali (4 mesece) - v tem primeru jo imenujemo Vriska. Ja, na sprehod gremo ko je na smrt oz. na spanje utrujena, pa še pol ne zdrži vedno. Ven je pa ne jemljem, jo skušam potolažit z dudo, čajem ... včasih se počutim ko mačeha;). Čakam, da bo sedela, menda je potem boljše - tak vsaj pravijo mamice s podobnimi iskušnjami. Zadnjič je htela bit v.d. tašča pametna, pa jo je vlekla na sprehod. Midva sma se prav veselo muzala in napovedovala prihod nazaj. Prihod je bil spektakularen: mala se je drla, kot da bi jo na pol dajali, v obraz je bla rdeča ko kuhan rak, tašča je bla tudi podobne barve, pa z las ji je curkoma teklo - je bla tak živčna, pa še pasje vroče je blo ... aja pa marelo od vozička je odšraufala, da ta mali, ki jo je seveda nazaj s sprehoda prinesla na rokah, ne bi sonce šajnalo, sosedova punčka je pa voziček na koncu te kričeče procesije peljala. :)-:)-:)-:)- Je misla, da stvar obvlada, pa ji je naša Vriska pokazala :hudicek:. Kaj naj ti rečem ... nič, meni je že postalo smešno. Je pa res, da rajši nikamor ne grem, ko pa da poslušam serenade, pa še kakšen se zna obrnit in me grdo pogledat :(
|
|
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 19.7.2005 22:07:32
|
|
|
|
Lauri mauri
|
Tudi moja se je jokcala v vozku in sem jo vzela ven, da se je pomirila in pozabila, da je jokala. Potem sem jo spet dala noter (če je bila zaspana sem jo obrnila na bok in ji dala medija na obrazek), ko pa sem kasneje lahko privzignila sedež pa je bilo bolje. Mislim, da jo bo ta faza minila, našo je.Starejši ko so, bolj jih lahko zamotiš (naj gleda igračo, ki ji je zanimiva ali ji daš kaj v roke-ko bo malo starejša). Želim vama čimveč lepih sprehodov, čimprej!;)
|
|
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 19.7.2005 22:08:17
|
|
|
|
Lauri mauri
|
aja, pa še to. Vedno smo šli takrat ven , ko je bil čas za spanje...
|
|
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 19.7.2005 22:18:43
|
|
|
|
Maja Z
|
Leni72, zdej sem se pa tok nasmejala, da me trebuh boli, ko sem brala tvoje peripetije...čist enaka situacija!Ampak pri Kaji duda ne pomaga, jo zabriše ven s svetlobno hitrostjo. Pa sej ima na vozičku cel ringelšpil gor navezan pa ne nuca nič...punca se hitro naveliča:zmeden: upam, da bo sčasoma bolje. Hvala vsem. Maja
|
|
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 19.7.2005 22:20:23
|
|
|
|
Anja167
|
Enej tudi ni maral biti v vozičku do enega 4. meseca. Midva sva se ta čas nosila v slingu, kjer je prav užival. Kasneje je pa tudi voziček sprejel in je v njem jokal le, če je bilo kaj narobe (če je bil npr. lačen ali ga je zvil krč), na začetku pa tudi nekajkrat pred spanjem (potem ga je parkrat v vozičku zmanjkalo in je sprejel, da se tudi v vozičku lahko zaspi). Jaz sem ga vedno, ko je huje jokal, vzela ven in potolažila, ker se mi je tisti hip tako zdelo prav. Razen tistih parkrat pred spanjem, ampak tisti jok je bil drugačen. Glede na naše izkušnje, kjer se je prve mesece obnesel samo sling, mislim, da majhni otroci ne marajo biti iztegnjeni v trdem vozičku, kjer jih ruka na čuden način, ne tako, kot pri mamici v maternici. No ja, nekaterim pa prav to pomaga pri krčih, ampak pri Eneju že ni bilo tako. Zanimivo, ne, da jih veliko voziček sprejme takrat, ko se tudi kolike nehajo (kot bi bilo res kaj na tistem četrtem trimesečju)...
|
|
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 19.7.2005 22:22:02
|
|
|
|
Maja Z
|
aja, še to..tudi če je na smrt zaspana, ne bo spala dlje kot 10 minut...čez dan mi namreč ne spi, če ima dober dan naklepa skupaj v celem dnevu za pol ure spanja..in seveda gospodična tudi v vozičku ne bo spala.:)- lp
|
|
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 19.7.2005 22:23:57
|
|
|
|
Maja Z
|
Anja, sem malce nevedna..kaj je to sling?:zmeden: lp
|
|
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 19.7.2005 22:39:33
|
|
|
|
sabini
|
Oj no naj se pohhvalim da moj dva meseca star Matic tud noče bit v vozičku:bravo:tako da gremo na sprehod saqmo kadar res zaspi, ČE JE BUDEN GA NOSIVA KER GA MORVA VEN VZET IZ VOZIČKA KER SE TOK DERE IN ISTO ČIST RDEČ POSTANE Probaj eno dobro varianto zelo rad pase kravice in nardim tako previjem nahranim pa greva budna v vozičk ga dam na trebuh in gleda ven ter papca rokice, ko se naveliča ga samo obrnem dudo v usta in zzaspi na sprehodu, meni se zdi da zato noče bit v vozičku ker nič ne vidi ven in predvsem noče bit na hrbtu dolgo. Tudi v roki je samo na rami ali pa na rokah na trebuščku ni šans več da je v objemčku če ni zaspan. Probaj kravce dat past na bušiju in odpri voziček da bo ven gledal:kuza::kuza::kuza::kuza::kuza:
|
|
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 20.7.2005 6:58:44
|
|
|
|
Maš
|
Kupi štorkljo (ali sling, ki je podobna reč), pa bo punčka lepo ob tebi. Razvajena pa pri 3 mesecih gotovo ni. Razvajenost je vse kaj drugega kot to, da hoče pač biti pri tebi v naročju. Lp!
|
|
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 20.7.2005 8:13:58
|
|
|
|
kalbo
|
Midva sva pa pogruntala, da se naš Blaž v uni košarici ne mara vozit, ker ne vidi ven. V lupinici pripeti na voziček pa nadvse uživa, kleda okoli in se zabava. Zna bit pa kar zanimivo, ko se začne serenada sredi Grosupljega. Ne moreš čisto nič drugega, kot da udariš šprint proti domu. No odkar se vozimo v lupinici je serenada redko na sporedu. Sem zadnjič skoraj mahnil eno staro mamo, ki si je privoščila nekaj komentirati na varianto, ja pa delaš z otrokom :grrr: brigaj se zase stara.
|
|
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 20.7.2005 9:34:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas je bilo isto, tam nekje pri 3 mesecih. V vozičku se je nekaj časa vozila, potem pa začela zverinsko tulit. Ko sem jo vzela v roke je takoj nehala. Tako smo vedeli da je to ena od for, ki jih mali probuje pri mamici. Vendar jaz je nisem zmogla vzgojit. Zato jo je ven peljal mož, in je ni dvignil. Tulila je kot :hudicek:, pa se ni vdal. Od takrat je super. Nikoli več ni tulila v vozičku. lp Tash
|
|
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 20.7.2005 9:56:29
|
|
|
|
BARBARA R.
|
Se pač ne mara vozit.Tudi naša Kristina ni oboževala votička dokler ni zaznala okolice.Ko pa je enkrat začela opazivati okrog, pa ni bil več problem.Boš pa hodila samo na kratke sprehode.Morda bi en teden za 15 min,naslednji za 20 minuten in tako naprej.Morda ti bo uspelo. :muca:
|
|
|
|
Ne mara vožnje v vozičku 20.7.2005 20:15:32
|
|
|
|
Anja167
|
Eto, Maja 2, ti je že Maš odgovorila. Sling je kakor štorklja, samo da ima štorklja na vrhu zadebeljen rob in blazinico ima za pod glavo, sling je pa čisto navaden trak, ki je na enem koncu nabran skupaj, in potem to zavežeš skozi ene rinke. Poglej ta link: http://mayawrap.com/ Glede dretja pa: Predstavljaj si, da bi te dali v en simulator letenja, npr., in ne moreš ven. Nekaj čudno ruka, ti pa ne vidiš prav veliko. Ma, tudi meni bi bilo čudno. Potem pa starši še ne reagirajo na tvoj jok, s katerim jim hočeš nekaj povedati. Ja, no, saj se na vse to čez nekaj časa najbrž res navadiš, če se moraš...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?