Tricia
|
Že večkrat sem hotela pisat, a sem nazadnje opustila misel, ker sem upala, da bo bolje. Pa ni bilo...Naj se zdaj razpišem... Mei ima 8.5 mesecev in praktično ne mara jesti nič po žlici. Že odkar sem začela z gosto hrano imam probleme z njo. Začela sem z doma pripravljenim sadjem in Hipp-ovimi kašicami, pa ni marala nič, no edino breskovo kašico je nekako prebavila. Potem sem začela z zelenjavo, pa je vse izplunila ven - ko sem ji dala v usta se je dobesedno davila. Po 7 mesecu sem ji dala sadno skuto in to je sprejela, a kakor kakšen dan (en dan je pojedla 2 skuti, pol par dni niti 3 žličke). Pireja ne mara ne s sirčkom, ne z omako, mineštrc se otepa kot hudič križa,.... Ravno za novo leto je fasala kašelj in takrat sem ji po nasvetu pediatrinje začela dajat sirup Prospan. Da nebi!!!! Že drugi dan mi ni hotela nič več jest. Sam da je vidla žlico je bil tak jok, da je bilo ojej. A ne samo to, niti mleka ni hotela več - popila ga je le ok. 400 ml. Samo sok je pila. Prekinila sem s Prospanom in ji kupila Slezov sirup, pa ni bilo nič boljše. Meni se je že mešalo in po 1 tednu sem jo spet peljala do zdravnika, pa ni bilo nič narobe z njo (kri in voda super). Kmalu zatem mi je začela spet pit mleko, vendar žlice se še vedno otepa. Zdaj mi v bistvu živi sam od mleka in soka. V mleko ji dajem po 2 piškota, da dobi še nekaj dodatnih kalorij in dajem ji Milumil 3, ker mi je pediatrinja rekla, da je najbolj kalorično. To je grozno in ne priželim nobeni mamici. Vse karkoli skuham in vse tiste Linote sam proč mečem. Vztrajam in vztrajam, a ni nobenega napredka. Ko ji približam žličko zapre usta in obrača glavo na vse strani, maha z rokami, da leti hrana po celi hiši in ko začne jokat in odpre usta in ji na hitro dam žlico v usta, se dere s tisto hrano zalepljeno na jeziku ali nebu, dokler ji ne dam dude v usta, da zapre usta in požre dol... Vem da samo mleko ni dovolj, a kaj naj naredim? Drugače je živahna in se počasi redi, vendar ima le nekaj čez 7 kil (ker je takrat ko ni niti mleka pila shujšala). Naj jo neki časa preneham silit z gosto hrano in upam, da jo bo kasneje sprejela? A ima sploh katera takega otroka, da me mal potolaži?
|