Pika Zoja
|
Ima še kdo doma naravnega vegeterianca? Ampak resno, moj sin ni pojedel že nekje 2meseca niti koščka mesa. Včasih je še jedel purana, piščanca, zdaj še to ne. Pa s krompirjem imamo blazne probleme. Ok, mogoče pri zelenjavni musaki, pa se tudi kar zaključi, pri pireju se pa lahko tudi kar zaduši zraven, tako mu je ogaben? Za meso recimo reče bljak, ni dobro, še iz pice, ki jo je včasih res rad jedel, meče dol šunko, iz toplih sendvičev meče ven piščančja prsa (pa so skoraj brez okusa), v glavnem tudi pri teh zadevah ne gre. Enostavno ne je mesa. Ne vem zdaj, ali je to obdobje, ker posnemanje ne more biti, ker pač midva oba jeva meso. Tudi pritegovanje pozornosti ne more biti, ker pač, če ne je, ne je, ne delam večjega haloja zaradi tega. Me pa malo skrbi, ker se je njegov jedilnik precej skrčil, sploh tisti za kosilo in je potrebno že malo komplicirati, vsak dan pa tudi ne moremo jesti juhe z rezanci (to pa naravnost obožuje, pa knedlčke tudi), pa riž mu tudi gre in zelenjava vse vrste brez problema. Prav tako ni šans, da bi jedel jajca, kakršnekoli namaze v smislu sirov, tunin itd. Ker mu ni dobro. In potem si zaželi za večerjo kos kruha in čaj? Tako da se včasih počutim totalno nesposobno in me prav malo skrbi, kako to deluje navzven, da si ljudje okoli nas mislijo, da otrok je zgolj navaden kos kruha in čaj, ****u mast, no. In potem namaka tisti kruh v čaj (najraje ima rženega, še belega skoraj ne je ) in je ves zadovoljen s tistim kruhom, no res zgleda čudno. In mu vedno dajem na razpolago en kup stvari, da se odloči, kaj bo jedel, in potem ponavadi šokira z navadnim jogurtom, musliji, kruhom, čajem. Tudi v vrtcu so me vzgojiteljice opozorile, da je za zajtrk v večini zgolj kruh brez vsega ali pa čokolino, gres itd, kar je na jedilniku, namazov sploh ne, sadno malico poje brez problema, pri kosilu pa so že težave, ker poje juho in je to to. Saj količinsko je zadosti, ampak kaj pa pomeni to za razvoj njegovega majhnega telesca, pa tudi ne vem. V kratkem imam namen it z njim do pediatrinje, pa da mi vsaj kri pregledajo in da malo dorečemo stvari. Res sem zaskrbljena.
|