|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne govori!
6.7.2006 13:45:00   
Anonimen
Hudo mi je, ko berem poste kako že čvekajo vaši malčki. Moj bo 4.8.star 2 leti reče samo:ati, mama, teta in papa. Zdaj je že mene začelo skrbet, da je kaj narobe z njim. Tašča pravi, da ni normalen in naj ga peljem k logopedu. Jaz ji pravim da eni kasnej začnejo in da takih malih logopredi ne učijo. Sem vpraašla pediatrinjo je rekla da bo sigurno začel, razume vse, tudi pokaže v slikanici živali katere mu rečem, svoje dele telese, če mu rečem, zna gonit  tricikel, poskuša rezat, sestavlja velike kocke. Sicer ne zaosdtaja v razvoju, ne zdi se mi da b i. Hodil je že pri 10 mescih. Mu veliko berem in razlagam vse sorte. Kaj mislite vi? Kdaj so vaši spregovorili?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne govori!
6.7.2006 13:47:18   
Anonimen
Ko sem bila jaz majhna, nisem spregovorila skoraj nič do 2,5 let. Ravno se je mami spravljala, da greva k logopedu, ko se mi je menda naenkrat "odprlo" in sem začela gofljati še in še in še in še do danes se nisem ustavila user posted image

Meni se pri tebi ne zdi prav nič kritičnega...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.7.2006 13:50:41   
Seven*
Anonimna, nic ne skrbi. Dosti nas je taksnih.. user posted image user posted image user posted image

Poglej si spodnjo temo..
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=974217

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.7.2006 13:59:41   
Blink1
Nikar se ne sekiraj...Imam dve kolegici, ena ima punčko staro 2,5 leta in se ji počasi komaj odpira. Druga kolegica ima fantka in je bil aprila star 2 leti, pa tudi še nič kaj.

Eni prej, drugi kasneje. Boš videla...še preveč bo čvekaluser posted image user posted image

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.7.2006 14:08:12   
lukec
Sin moje kolegice je nerazumljivo čebljati začel šele tri mesece pred tretjim rojstnim dnevom. Danes je star tri leta in štiri mesece pa prekaša marsikaterega petletnika, prav izrazito izstopa ...

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.7.2006 14:15:56   
mamci
da ni normalen? no ta je pa xxxx

Če si v skrbeh priskrbi svojemu malčku strokovno pomoč, pa tudi ti se boš bolje počutila.

user posted image

Otrok raste od mleka in hvale.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.7.2006 14:25:30   
Pilar
Jure je star 19m - pa ne govori nič. Neke glasove spušča...no, reče mama, ata, dej....ampak kadar mu rata....saj zmeniva se vse, samo jaz bi res rada, da prideva na našo govorico.
Tako da nimam pametnega nasveta, ker je tudi mene strah zakaj je  Jure tako skromen z  govorom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.7.2006 14:31:39   
KIRA
če lahko iz tvojega pisanja sklepam, je tvoj čisto normalen malček, tudi živ je, samo da je malo bolj redkobeseden. nekateri so malo bolj tihi. naša ne, naša je prva čveka. s tem bo še križ! user posted image jaz se ne bi preveč razburjala zaradi tega - če vse razume itd.... probaj ga vsaj malo spodbujat, kake pravljice brat, pa se kake igrice iti ali pesmice, kjer naj sodeluje. sčasoma bo že.
če nisi sigurna, pa vseeno malo pojdi k logopedu - na posvet, kako ga vzpodbujat k ponavljanju besed.. škodit ne more.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.7.2006 15:35:09   
marcela
No ti ji še kar naprej lepo beri in pripoveduj, pa nič v tem primeru tašče ne poslušaj, pa tudi sekiraj se ne. Tudi obisk logopeda mislim, da ni potreben, če je razvoj sicer normalen. Saj pri taki starosti še ne znajo oblikovat glasov po navodilih. Logopedi začnejo določene glasove učiti še le pri petem letu, če jih otrok v sponatanem govoru ne osvoji. Moja hčerka do dveh let ni govorila drugega kot tvoj sin, razumela je pa tudi vsa preprosta navodila in jih izvrševala. Po drugem letu je začela govoriti v svojem jeziku. Uta je dolgo imela več pomenov in sicer luknja, hruška in juha.  Pri treh in pol se ji je odprlo, pri štirih je znala reči vse glasove.Sedaj ima že 11 let, pa meni prej zmajnka besed kot njej. Tako bo zagotovo tudi tvoj nadoknadil. Sin je pa recimo spregovoril zelo hitro, a pri petih še ni znal reči r, da je mogel nekajkrat zato obiskat logopedinjo. Ne poteka pač pri vseh razvoj enako hitro in v enakem zaporedju.

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.7.2006 15:35:48   
Mikica
Nič nenavadnega ni, če še ne govori pri 2 letih. Praviš, da je motorično spreten in razvoj otroka (kot mi je pojasnila naša pediatrinja) gre po etapah, motorika, govor, motorika, govor... Ko otroci začnejo govoriti, se jim zmanjšajo motorične sposobnosti (lahko večkrat padejo ipd.). Na tvojem mestu me še ne bi skrbelo.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.7.2006 20:10:20   
Jančika_
Lej, naš bo prav tako 4.8. star dve leti, pa niti ati ne reče. Reče pa fuj (od včeraj). Bohpomagaj, bo že.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.