|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne bo več ''pravega'' dopusta
11.8.2008 10:14:26   
florecita
LP!

Z mojim sva se odločila da začneva zidat hišo. Sama iz nule.
Do sedaj sva že porabila cca 30.000 EUR pa nimava še niti vseh papirjev...

Imava 2 in pol letnega otroka, in malo me peče vest, ker sedaj en čas ne bo tistega pravega dopusta, večkrat premišljujem da bo prikrajšan.
Finance niti niso tak problem, bolj dopust.
Moj se ga je letos pač ''odpovedal'', ker ga bo koristil spomladi, ko bomo zidali... meni pa tudi po eni strani paše da mi bo ravno tako kakšen dan ostal...

V bistvu smo bili 3 x po en dan že letos na morju, samo to ni to,ne? Mislim da je to še huje za user posted image , ker je potem čist zmučen od te vožnje ( pa gremo najbližje), pa ta vročina...
Mislim, ni tistega da bi šel človek za 7 dni recimo na morje.
Kot sem že rekla, ni problem v denarju, je pa tudi lepše če priznam, ko kaj več ostane, ker bodo stroški še veliko veliko višji...

Kako se znebit tega filinga, da otroku ''ne nudiš'' tega veselja enkrat na leto?
Gledam malo tudi iz tega vidika (in predvsem iz tega), da je tudi ful zdravo zanj, da bi se napil te slane vode in zaradi zraka,...

nekako težko mi je, ko nama večkrat reče gremo na morje in kr potoži, pa čeprav je še tako majhen...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne bo več ''pravega'' dopusta
11.8.2008 10:26:53   
*alja*
Saj če praviš da finance niso problem, potem boste že "pretrpeli" to eno leto brez pravega dopusta in boste šli naslednjo leto. Otrok pa je še itak majhen da nebo za nič prikrajšan če nebo na morju.

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.8.2008 10:29:24   
Tanja555
Ojla, mi smo na istem kot vi - zidamo/prenavljamo hišo in bomo še par let na tesnem z dopustom in z €. Vseeno sva si z user posted image  obljubila, da bomo vsako leto vsaj za en teden šli na morje. Imava 4 mesečno hčerkico in letos bomo šli za en teden konec avgusta kar na slov. obalo.
Poskusita se nekako dogovorit, da bi vseeno šli vsaj za par dni ali vikend nekam skupaj kot družina, pa boste vsi zadovoljni, pa vidva brez slabe vesti, pa več energije bosta imela za nove podvige pri gradnji.

Moji starši so tudi zidali, ko sva bila z bratom še majhna in zato smo nekje na sredi OŠ prenehali skupaj hoditi na morje, z bratom pa sva šla vsaj v kolonijo in k babici na počitnice, vendar je mojima staršema zdaj žal za vsa tista izgubljena leta, ko bi lahko skupaj uživali kot družina! 
To so moje izkušnje...

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3
11.8.2008 10:32:46   
barika
ko sem bila jaz mala (pvrih 6 let oš), sta moja dva zidala, ati je vmes ostal brez službe, tako da smo trije živeli samo z eno plačo, pa še zidali...pa nisem bila na morju s starši ene 13 let (ker si nismo mogli privoščit)

tak da ne sekiraj se, če tvoj otrok kakšno leto ne vidi morja, ali pa ga naj kdo od sorodnikov zraven pelje, če lahko.

se mi zdi bolj pomembo, da naredite eno lepo hiško kot pa eno morje..user posted image
(moje razmišljanje)

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.8.2008 10:38:26   
muki1
Če pa finance res niso noben problem, pa vzemita par dni neplačanega dopusta in jo mahnite na morje. Preposto kot pasulj.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.8.2008 10:41:34   
Rožica I
Mislim, da si težko prepričljiva pred otrokom, če si sama v dvomih.
Odločila sta se, da bosta zidala in se s tem odpovedala marsičemu, ne? Tudi morju med drugim. Razloži otroku, da boste sedaj šparali za hiško, kasneje pa boste lahko hodili tudi na morje za dalj časa. Zdaj pač ne.

Med tem časom pa bo otrok (sploh tako majhen) užival tudi v gumijastem bazenu na parceli user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.8.2008 10:44:37   
sazi
Mi smo v podobni situaciji - gradimo in ni časa - oz. imamo ves čas mojstre pa jih kar ne gre pustiti za cel teden same.
Hodimo naokrog za vikende, mali je pa itak vesel, samo da je z nama in tako rad je doma, da nimam občutka, da bi bil za kaj prikrajšan.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.8.2008 10:51:02   
florecita
Če pa finance res niso noben problem, pa vzemita par dni neplačanega dopusta in jo mahnite na morje. Preposto kot pasulj.

plačan ali neplačan... ne more si ga kr tk vzet ker je v takšni službi. Oni si zapišejo letni dopust že spomladi, on si ga pa pač ni... težko dobi zdaj dopust, ker sta dve na bolniški zaradi rizične nosečnosti,...tega ni pa nihče načrtoval...

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.8.2008 11:06:23   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: florecita

plačan ali neplačan... ne more si ga kr tk vzet ker je v takšni službi. Oni si zapišejo letni dopust že spomladi, on si ga pa pač ni... težko dobi zdaj dopust, ker sta dve na bolniški zaradi rizične nosečnosti,...tega ni pa nihče načrtoval...

Jah, pol pa boste doma . A veš koliko otrok še sploh ni bilo na morju zaradi takšnih in drugačnih razlogov? Mislim, da tudi vaš 2,5 letnik lahko preživi brez morja brez da bi ugotovil, da je za nekaj hudega v življenju prikrajšan. Uživaj v življenju in dejstvu, da ti je to trenutno največji problem user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

Neposredna povezava do sporočila: 9
11.8.2008 11:20:35   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Jah, pol pa boste doma . A veš koliko otrok še sploh ni bilo na morju zaradi takšnih in drugačnih razlogov? Mislim, da tudi vaš 2,5 letnik lahko preživi brez morja brez da bi ugotovil, da je za nekaj hudega v življenju prikrajšan. Uživaj v življenju in dejstvu, da ti je to trenutno največji problem user posted image .

SE strinjam.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.8.2008 11:39:19   
mala zirafa
Kaj pa kakšne bližnje toplice ali hotelski bazen, vodni park za en dan?Otroku je glavno da se zabava doma ali drugod.No panic.

Neposredna povezava do sporočila: 11
11.8.2008 11:45:41   
RoZala
Ej, pa ne tako črno gledat, no. 2,5 letniku je vseeno ali je na morju, v gorah ali doma. Važno mu je, da ima tebe in očija in da se mu posvetita kolikor gre. Na gradbišču ima otrok lahko številna doživetja, en kup peska, bager, kamion in gasaaa. Malo stran napolniš bazenček in ob štirih popoldan bo voda ravno prav topla, da bo imel veselje noter sedet. Res, tako majhen nima pojma kaj je to morje in mu je glavno, da se mu kaj dogaja.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.8.2008 14:45:11   
t5t6
Pozdravljena,

samo odločiti se morata kako bo gradnja hiše vplivala na vašo družino, ali se boste zaradi tega vsemu odrekali ali pa boste več stvari delali vzopredno. Otroci so samo enkrat majhni, gradnja pa se lahko zavleče tudi več časa. Ko sva z možem in dvema majhnima otrokoma pred dvema letoma pričela z gradno, sva se odločila, da bova kljub temu poskrbela za to da bomo čimveč skupaj in da se manjšim užitkom in oddihu ne bomo odrekli. Čez kakšen mesec se bomo preselili, pa smo kljub temu bili vsako leto na morju in na smučanju, pa tudi kakšen podaljšan weekend si vzamemo za potepanje po Sloveniji in če bi se zaradi tega preselili kasneje mi nebi bilo žal. Delavcev pa več kot za dva dni ne pustimo brez nadzora, ko gremo na dopust, ustavimo vsa dela in se ne pustimo motit. Če praviš, da vam E niso problem, vam sigurno lahko uspe oditi za par dni na morje user posted image

(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.8.2008 14:48:46   
ursi
Tudi jaz imam 2,5 letnega otroka, pa zaradi drugega vzroka pa letos ne gremo na morje. In smo šli samo za en dan na slo obalo - mali je bil sicer navdušen in vse, ampak najbolj od vsega je bil navdušen nad tem, da smo se z njim špricali z vodo, da je bila ob njem ena punca, ki jo ima rad in da se mu je dogajalo 100 na uro.

In sem mu zadnjič en dan v tako veliko plastično bano natočila vodo doma in je bila ob njem spet ista punca in ati in jaz in smo bili spet vsi mokri - mali pa je lahko še brez posebnega nadzora letal naokoli. In še konec dneva ni bil tako crknen od vožnje. Njemu je blo samo važno, da je lahko čofal in imel ob sebi tiste, s katerimi se rad igra. Morje si ne predstavlja isto kot mi. Sedaj še ne.

Edin problem je, če mu vidva zaradi svoje želje po morju ne moreta nuditi užitka doma.

(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.8.2008 7:38:33   
ejša1
Nisem vseh postov brala, ti podajam samo moje mnenje. Tudi mi gradimo hišo, poleg časa tudi € ni ravno na pretek, pa vendar sva se dogovorila na začetku gradnje, da en teden (5 delovnih dni) na letu si bomo VEDNO privoščili. Ker si zaslužimo enotedenski odklop, predvsem pa ker bi nama bilo zelo ŽAL za te prelepe trenutke, ki smo jih preživeli skupaj in ker je najin 18m resnično užival!

Konec koncev se teh 5 dni pri gradnji res ne pozna toliko, pač greš malo kasneje v hišo. In ne moreš verjeti koliko lažje po dopustu znova delaš!

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.8.2008 11:52:52   
Pikec
Star pregovor pravi:
Stisnt in prdnt se ne da...

Stvar presoje kaj je pomembno.

(odgovor članu ejša1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.8.2008 9:12:14   
Beti S
Naj si vzame dopust vsaj petek in ponedeljek, pa greste podaljšan vikend, bolje kot nič.

Kolikokrat gremo mi med letom na oddih v petek popoldan pa pridemo domov v nedeljo popoldan, v ponedeljek pa zopet v službo. Vse se da posebno če finance niso problem.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.8.2008 14:26:46   
PikicaStonoga
Florecita,pri sebi moraš najprej razmislit, kaj ti več pomeni.
ko sem bila jaz mala, sicer nismo več zidali, ampk smo se že preselili v hišo( ki smo jo potem še dolga leta dokončevali)
Zaradi zidajna nismo hodili redno na dopust (2x na morje in nekajkrat v Čatež) v celi moji mladosti. Pa mi ni ničesar majnkalo. Starša sta e imela rada in me še imata :), bili smo trije otroci in  v svojem otroštvu sem se naučila to, da je bolj pomembna vzgoja in ljubezenstaršev kot pa to, da ti nudijo vse kar lahko (finančno). Tudi oblačila smo nsili eden za drugim (sama sem najmlajša), kolo sem dobila vedno rabljeno ...pa kaj ...
Zdaj sem poročena in z možem sva se tudi odločila za hiško. Da ne omenjam, da sva sva prva (ne poznam nikogar), ki sva se podala na tako dolgo pot - kupila parcelo, uredila papirje, pozidala klet, zdaj je na vrsti škarpa, potem pa v septembru montažna hiška do 4. gradbene faze, potem pa naprej v lastni režiji. S tem, da imava skupaj prihodkov okol 2000€ in oktobra prčakujeva prvega dojenčka :)
Ampka nama nič ne manjka. Ravno v avgustu sva podpisala kredit, ki bo pojedel eno celo plačo. Ampka SKUPAJ bova zmogla!. Veva, da ne bova mogla na morje vsako leto, pa kaj. Bova pa iela hiško. veva, da najini otroci ne bodo vedno v novih oblačilih, pa kaj, saj sotudi oblačilca od bratrancev in sestrien, ki so jih će prerasli ravno tako lepa. So čista in cela. Glavno je, da midva veva, da je smisel v tem,d a smo skupaj, pa naj si bo to na morju, pri starših za vkend, vplaninra, naŠmarni gori ali pa doma v dnevni v novi hiški. :) 

(odgovor članu Beti S)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.8.2008 17:07:00   
marijaa
Mi tudi zidamo,še ziher vsaj 3 leta bomo,glih smo strho prekrili. Sva se z moji zmenla,da zaradi pomankanja denarja bove bl k ne ukinla enodnevne izlet,obiske gostiln,sam na morje bomo pa če bole možno vsako leto za 1 teden šli in letos smo že bli z našim 14 mesečnikom,je ful užival. Na parceli mu pa bazenček z vodo napolnim i8 tud uživa v čofotanju,no kdaj še bl v trosenju peska not.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?