Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ne čutim zg. del stegnske mišice 19.8.2007 9:44:29
|
|
|
|
Ulla
|
Ojla, sem v 22 tednu nosečnosti, ki poteka normalno. Sedaj se mi približno kakšen teden pojavlja, da se mi v desni nogi po zgornjem delu stegna, pojavi najprej pekoči,vroč občutek in potem ko se božam po stegnu sploh ne čutim nič, kot, da bi bila mišica omrtvičena in to kar traja nekaj časa, potem je pa spet dobro. To se mi naredi ene 5x na dan.Občutek imam, da se mi seli po stegnu še bolj gor proti medenici. Kaj bi bil lahko vzrok temu? Gibam se, vsak dan malo telovadim, tudi redne sprehode imam, magnezija tudi kar nekaj popijem? Ali se je kateri že podobno zgodilo. Prosim za nasvete. V četrtek imam pregled pri ginekologu, pa nevem,a naj do takrat počakam, ali naj grem k svoji osebni zdravnici? LP
|
|
|
|
RE: Ne čutim zg. del stegnske mišice 19.8.2007 10:43:48
|
|
|
|
sončnica13
|
Že res, da bo četrtek takoj tukaj, ampak jaz bi na tvojem mestu vseeno v ponedeljek-torej juri poklicala, kar G. in povedala kako in kaj, potem ti bo pa že povedal/a, ali lahko počakaš do četrtka. Lp
|
|
|
|
RE: Ne čutim zg. del stegnske mišice 19.8.2007 10:51:16
|
|
|
|
bamby
|
Meni se je zgodilo nekaj podobnega po operaciji. V zg. delu leve noge, skoraj v kolku na sprednji strani, me je najprej zapeklo, potem pa mišice pribl. 2/3 stegna v dolžino nisem čutila. To sem povedala splošnemu zdravniku, ki mi je rekel, da je to živec. Do tega naj bi prišlo med relaksacijo med opercijo, ker naj bi takrat imela eno nepravilno lego in me je nekaj tiščalo na živec. No, to pa lahko pride tudi med spanjem, če vsaj kakšno uro tako "nerodno"ležiš. Pri meni se je stvar sicer izboljšala, vsake toliko časa pa še vedno postane "nečuteče". So mi tudi povedali, da je zdravljenje dolgotrajno. Nisem pa sigurna, ali gre pri tebi za isto stvar, za isto poškodbo.
|
|
|
|
RE: Ne čutim zg. del stegnske mišice 19.8.2007 14:00:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Ullla, a si začela kaj otekat? Ker lahko ti pritiska plod na kakšen živeč ali to, da otekaš. Potem ti stisne živec in čutiš ali mravljince ali pa te svinjsko boli. Mene je včasih tudi. Sploh, ko sem dolgo ležala na boku. Včasih niti vstat nisem mogla in potem sem šla par metrov, kot največji kriplin. Pa tudi 1. med samim porodom sem mislila, da mi bo stegna ven zmetalo, kako me je bolelo za vsak popadek.
|
|
|
|
RE: Ne čutim zg. del stegnske mišice 19.8.2007 17:06:42
|
|
|
|
Ulla
|
Ne otekati nisem začela, mogoče mi res kaj pritiska na živec, ker me hrbtenica tudi malo boli. Ali pa je to vzrok, ker skoraj vso noč ležim na levem boku? Mogoče malo časa ležim na hrbtu, ali pa na desnem boku, večinoma pa na levem?? Kaj pa vem, bomo videli, kaj bo rekel ginekolog oz. spl. zdravnica. Hvala vam za mnenja.
|
|
|
|
RE: Ne čutim zg. del stegnske mišice 19.8.2007 19:20:32
|
|
|
|
VesnaLana
|
Pozdravljena, ko sem bila noseča nisem čutila prstov leve roke. Začelo se je z mezincem, na koncu pa nisem čutila noben prst razen palca. Ko sem rodila se je po 2 dneh vse normaliziralo. Otrok lahko leži v taki legi da pritiska na kakšen živec. Vseeno povej svojemu ginekologu.
|
|
RE: Ne čutim zg. del stegnske mišice 19.8.2007 19:22:58
|
|
|
|
VesnaLana
|
aja pa še to, moja kolegica ni čutila cele desne strani obraza, pa se je po porodu stanje popolnoma popravilo.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Ko otrok rišem_mKo moj otrok riše, jaz največkrat:vprašam, da mi pove kaj je kje narisal (
29%)
okaram, česa ni lepo narisal (
2%)
svetujem kaj lahko popravi, da bo lepše (
2%)
narišam sam/a, da vidi kako se kaj nariše (
3%)
pohvalim, da se je zelo potrudil (
64%)
ga spodbujam za drugačne dejavnosti (
1%)
Število vseh glasov: 300Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!