|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neželjeno obnašanje 2,5 letnika
8.6.2010 22:01:42   
nina0081
sem mamica dveh otrok. Prvi je sinek Daniel in je bil zelo priden dokler ni dobil sestrice Lane.
Daniel je star 2 leti in pol Lana pa 2meseca in pol. Dala sem ga v vrtzec ampak se ni obnedlo saj je bil
non stop bolan, nato pa sem ga izpisala, saj sem se bala da bi okužil mene, ki sem bila noseča ali pa še pol
malo Lano. Imam namreč velik problem z njegovim obnašanjem. Vsi se mu posvečamo veliko , ampak je zelo lubusimen.
Ga malo razumem, ampak noče iti ven iz planičk in noče dati stran dude in seveda flaške, kljub vsemu pa
še seveda nagaja in se zverinsko dere (kriči) če ni kej po njegovem. kjerkoli smo se dere in joče.
Včasih tako da mi popustijo živci in se zderem nanj,čeprav nikoli se nisem drla do sedaj nanj.
Velikokrat jst jočem , da kaj sem naredila narobe da je tak.
če kdo ve kako naj rešim te probleme, naj mi napiše ,hvala.

obupana mamica

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 12.6.2010 21:13:57 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: potrebujem pomoč
8.6.2010 22:08:55   
urška
jaz bi samo tole rekla: pri dveh letih je še lahko v plenicah. pri dveh letih še ima lahko dudo.
preveč novih stvari naekrat uvajaš. vrtec, brez plenice, brez dude pa še dojenček.

(odgovor članu nina0081)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.6.2010 23:00:21   
Bizibee
Kaj pa pričakuješ od 2-letnega otroka? Da bo miren in priden ker je prišlo novo bitje na njegovo mesto?

Razumi ga. Ti si njegov svet in to kar počne je faza v razvoju. Posvečaj se mu še bolj kot si se mu do zdaj. Porebuje te.

Menim, da ga ne bi smela izpisati iz vrtca. To ni rešitev. Otroci so skoraj vedno bolni ob vpisu v vrtec in jasno ta konstantna bolezen tudi mine.

(odgovor članu nina0081)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
8.6.2010 23:54:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bizibee)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.6.2010 5:22:22   
Tinca7
Moj predlog je da daš starejšega v vtrec. Potem boš imela čas, da se dopoldne ukvarjaš samo z mlajšo, on pa bo v vrtcu z vrstniki, in tudi obnašanje se bo malo spremenilo, ker bo videl, da se tudi v vrtcu z dretjem ne doseže nič. Popoldne pa poskusi bit potem čimveč z njim, in mu razlagaj kako pridn VELIKI brat je. S planicami in dudu pa še mal počaki. Fanki imajo itak navado da šele pri treh ugotovijo, zakaj imajo uno špriclo tam spodaj. Dudu pa mogoče omeji samo na ponoči in na počivanje. Glede bolezni pa je tako, da nažalost so vsi otroci ko pridejo v vrtec stalno bolani -čez to je pač treba it. Jaz sem mojedva dala v vrtec pri 11 mesecih, in do leta in pol smo bili bolj kot ne doma. Potem pa kot bi odrezal. No sej še vedno pride viroza, angino... ampak to je normalno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.7.2010 14:48:03   
mamamajča
1. je ravno v obdobju, ko se najbolj osamosvaja, ko se najbolj spoznava in uveljavlja kot oseba. posledica tega je, da ima edino on prav in tu nastopi trma.

2. v hiši se je marsikaj spremenilo- ni več sam, ni več edini, uveljavlja se, ker se mu je nekdo drug (sestrica) postavil ob bok

3. moral je v vrtec (+ odvajanje od plenic, dude, flaške)

4. ti se nisi nikoli drla nanj, zdaj se pa, ker ti enostavno živci popustijo

Sploh te ne obsojam, samo pomagali bi ti rada. Prosim, vse te 4 stvari si še enkrat preberi in iskreno premisli, koliko je dveletnik sposoben.
Toliko pričakujete od njega in to točno v obdobjo, ko je "izrinjen" iz položaja glavnega. Zdaj sta dva. pazi, da ne bo to ljubosumje preraslo tako daleč, da bo sestrico zavračal. Povej mu, da si žalostna, ko se meče po tleh in kriči, ampak mu 100x ponovi, da ga imaš nenormalno rada. S spremembami pa počasi.

Razumi ga in imej v mislih, da je star dve leti in pol. Da je malček, točno tam, kjer se začenja največje obdobje trme in pa malček, ki se ne more vedno bnašati striktno tako, kot želijo drugi. ignoriraj izpade trme, ko pomiri, pa stopi k njemu se pogovarjaj z njim.
Srečno!

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Neželjeno obnašanje 2,5 letnika
3.8.2010 11:52:00   
pijacucek
imam hči staro dve leti in dva meseca v vrtcu ni nobenih problemov,
včasih je doma katasrofa,ker je zelo trmasta in svojeglava

(odgovor članu nina0081)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Neželjeno obnašanje 2,5 letnika
24.8.2010 22:52:55   
slovenka
Hm, naša je stara 2 leti in 2 meseca, mali pa 3 mesece in imamo podobne probleme. Pupa je bila prej zelo prijetna, sedaj pa mali vragec. V vrtec je ne bom sedaj dala, ker tudi prej ni bila in bi bilo to zanjo direktno povezano s ta malim, bosta šla prihodnjo jesen oba skupaj. Sicer pa tudi naša ima rada plenico in prav kaže, kako jo ima bratec tudi, pa dudo (čeprav je bratec nima)... a po drugi strani poudarjamo, kako je velika in lahko je pizzo itd, bratec pa ne sme. In mu potem govori, da ne sme, ker je še majhen, samo ona lahko... ampak ne bom govorila dalje, ker nismo ravno za zgled ljubeče velike sestrice in družinice brez težav. Čakamo, da ta faza mine. Tudi naša grize, cuka, se dere, vleče za roke, noge... potem jo pa mine, pa ga ima rada najbolj na svetu user posted image V glavnem, prava hudobnica se mi zdi včasih, prej pa tak angelski otrok user posted image  user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu pijacucek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Odraščanje ob babici in dedku za vnuke zel...
Če so stari starši prisotni pri odraščanju vnukov, ti odrastejo v pametnejše in bolj ljubeče osebe, so pokazale študije.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.