Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Neželjeno hujšanje v prvem tromesečju 6.3.2008 9:14:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene, zaradi konstantne slabosti v prvih tednih sem od 8. tedna nosečnosti v treh tednih shujšala za 4 kile. Že tako sem suhica, zdaj me pa nikjer več ni. Pri meni je tako, da mi vsa hrana smrdi in zaradi tega sem tudi bolj malo jedla. Ampak preden sem se zavedla, da PREmalo jem, so šle kile zelo hitro dol. Baje bi se morala zrediti kakšno kilo, kljub slabostim? Seveda se mi to ne zdi v redu, sedaj jem čimveč, kljub temu, da mi vse smrdi Ginekologinja je rekla, da ima moja pikica zalogo, ki jo vzame iz telesa, samo da zame ni dobro, da sem tok shujšala. Upam da bodo slabosti kmalu minile ... zanima me samo, ali je še katera šla na začetku s težo dol, namesto gor in kako si je pomagala. Se oprimem vsakega nasveta, ker imam naslednji teden pregled in ginekologinja pričakuje da bom imela vsaj kilo več
|
|
|
|
RE: Neželjeno hujšanje v prvem tromesečju 6.3.2008 9:22:52
|
|
|
|
sayuri
|
V prvih treh mesecih otroček dovolj dobi vse potrebne stvari, tako da se ne obremnjuj, če si shujšala. Sama sem dala pred kratkim enako izkušnjo čez. Tri mesece stalnega bruhanja in posledično izguba kg me je pripeljalo do zelo zelo slabega fizičnega počutja. Verjemi mi, da sem hodila kot zombi popolnoma zelena s podočnjaki in totalno shujšana (že tko sem pr ta suhih). Skrbelo me je, saj navsezadnje nosim dvojčka in sem se tudi sekirala. Okrog 16. tedna je bruhanje popolnoma prenehalo in v enem tednu so tudi kg prišli na nulo. Sedaj sem v 19. tednu in imam +3kg viška.
|
|
|
|
RE: Neželjeno hujšanje v prvem tromesečju 6.3.2008 9:29:34
|
|
|
|
rogljicek
|
Jaz osebno sicer nisem imela problemov s težo, vendar pa sem videla druge punce, ki so bile z mano v sobi v bolnici. Seveda so prišle v bolnico ravno zaradi tega, ker so vse zbruhale, tako da so bile na infuziji. Nekatere so bile zares boge. SEm pa ravno eno srečala nekaj časa nazaj-3 dni bred rokom. Je bila ko žogica
|
|
|
|
RE: Neželjeno hujšanje v prvem tromesečju 13.3.2008 20:59:02
|
|
|
|
Miss L
|
Js imam tudi tak problem da sem shujšala. To pa je bila posledica gastritisa in bruhanja. Probi jest bolj lahko hrano vsako uro. Pojej npr. 3ali 4 žlice juhe al kak prepečen al banano, karkoli boš lahko in bo dober. Probi jest čimveč kuhane hrane, ker je lažje prebavljiva in bolj zdrava. Najbolj pomembo pa je da veliko piješ. Vem da je to težko ampak se boš mogla potrudit.
|
|
|
|
RE: Neželjeno hujšanje v prvem tromesečju 13.3.2008 21:19:30
|
|
|
|
frutka_
|
V prvi nosečnosti sem v štartu shujšala 5kil. Nisem prenesla vonja po hrani. Za jest mi je pasala samo solata in kompoti . No, do konca sem potem pridelala 9kil in je bilo vse OK. Ne skrbi, nekatere ženske imamo boljši/hitrejši metabolizem. Zdaj sem v drugo nosečka in se do zdaj nisem zredila več kot 2kili. Gin. pravi, da je čisto OK tako.
|
|
|
|
RE: Neželjeno hujšanje v prvem tromesečju 13.3.2008 23:23:34
|
|
|
|
Acjom1
|
Tudi jaz sem shujšala 4 kg, ker mi je vsa hrana smrdlea, poleg tega pa sem še redno bruhala. No, zdaj sem v 22. tednu, stvari se malo umirjajo in sem se že zredila za 1 kg. Drugače pa se ne sekirat, kolkor je meni znano, se pogosto zgodi, da ženske v prvih treh mesecih shujšajo, ker pač ne morejo jesti.
|
|
|
|
RE: Neželjeno hujšanje v prvem tromesečju 14.3.2008 9:12:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala za navete Malo sem pomirjena, ker me ginekologinja potem na pregledu ni poslala na infuzijo ... ta ideja mi je bila grozna, ampak če bi bilo treba bi pač morala it! Važno je da teža ne pada, ampak da sem ostala na -5 kil. Stanje se tudi počasi normalizira ... ne smrdi mi več vse po vrsti, ampak moram pa še vseeno jesti tudi malo po sili, ker če bi bilo po moje bi jedla 3x manj kot se sedaj trudim. Ampak gre, ker zdaj nisem jaz taglavna, ampak moja pikica Čeprav kile še vedno ne gredo gor, ampak dol pa tudi ne, kar je super ... pojem veliko kruha, krompirja, testenin, jogurtov ... malo pa bi morala paziti tudi na prebavo, ker vse te stvari polenijo črevesje, tako da pogrešam velike količine sadja, ki sem jih jedla prej. Še kakšen teden bom takole, potem pa upam, da preidem nazaj na vsovrstno hrano. Kako je to zanimivo, enim gredo še prehitro kile gor, da gredo pa tudi dol, bi pa nekatere prec zamenjale
|
|
|
|
RE: Neželjeno hujšanje v prvem tromesečju 14.3.2008 14:14:18
|
|
|
|
mishel
|
Čist prav si to napisala. Tudi jaz sem pri suhih in sem v prvem tromesečju shujšala za 4-5 kilogramov. Zdaj sem v petem mesecu in imam dve kili več kot pred nosečnostjo.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?