Anonimen
|
ok,pa da še jaz dodam svoje izkušnje s kahlo. tastarejšo sem kar hitro dala na kahlico in wc,pri 1letu in pol je bila podnevi suha,pri 2 pa še ponoči.mi je pa sama povedala,da noče več plenice,pa ji je pač nisem dala.preden je šla spat sem jo dala lulat,potem pa še preden sem šla jaz spat.sem prinesla kahlico v sobo,sem jo vzela iz postelje,slekla hlačke,jo dala lulat in je blo.mala je kar v spanju lulala.sploh ni vedela.ma postelja je ostala suha.kmalu pa ni bilo več treba še ponoči lulat. tamalo dajem na kahlo oz.na wc od 8.mes.od takrat tudi ni kakala v plenico.tudi če smo kje drugje,gre pa brez nastavka na wc.lulat jo dam kar večkrat na dan.če rata,rata,če pa ne ,tudi ok. plenice so velikokrat suhe tudi,ko popoldan vstane. zdej,ko je toplo,jo imam samo v spodnjih hlačkah ali pa kar golo.če je gola in se polula,ful gleda,kaj se to dogaja.če pa se polula v hlačke,ji grejo pol mokre na živce in si jih vleče dol.tako da že ful šteka,kdaj je mokra in kaj se tam dogaja.samo povedat še ne zna. je pa res,da imam s tem ful dela,skozi jo dajat na wc,gledat približno kdaj je lulala in kdaj naj bi spet,brisat lužice za njo... najbrž bi blo res lažje kar plenico gor napopat pa čau.tako dela bivša od mojega moža,zato pa ima mali še pri 6 letih ponoči plenico.vsako noč polno.ko ji je omenil,da bi bil čas,da se odvadi tega in naj ga poskusi ponoči dat lulat,je rekla,da se ji to ne da in da enkrat bo že... ma pri 6 letih?! tako,da po moje,če bi čakali,lih da bi bili otroci pripravljeni,ne vem do kdaj bi bili v plenicah.njim je tam notri toplo in sploh ne čutijo,da jim kaj fali.malo je tudi na nas starših,da jim to "udobje" vzamemo.
|