|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nateg pri komisijski prodaji vozila
27.12.2008 15:36:27   
Muca83
Upam, da to spada v to rubriko. Mogoče je kdo od vas v takem poslu, da bi znal svetovati...

Torej. Junija letos sva z mojim zamenjala "ta velik" avto. Novega (novega rabljenega) sva kupila iz prihrankov, prejšnjega pa sva dala na komisijsko prodajo k enemu kolegu, ki dela v firmi, kjer samo kupujejo in prodajajo rabljena vozila, nekatera pa prodajajo preko komisijske pogodbe.

Najprej je trajalo več mesecev, da se je avto sploh prodal. Vmes sva tega kolega že 2x klicala, da bova prišla po avto in ga prodajala sama, pa je bil začuda ravno takrat avto vedno zaaran user posted image No, v začetku novembra nama je dopi*** in sva samo klicala, naj avto pripravijo. In glej ga zlomka, kliče ta "kolega" takoj nazaj, da je bil avto ravnokar prodan.

No, zdaj pa nikakor ne dobiva denarja za avto. Skoz so eni izgovori, enkrat so kao narobe nakazal, potem so iskali denar, potem jim je davčna zablokirala račun, potem niso imeli denarja itd. Po kakšnem mesecu nategovanja sva malo znorela in sva rekla, da bova šla na policijo. Takrat nama je ta "kolega" dal 2000 EUR denarja na roke, baje iz svojega računa. Dolguje nama še 4000 EUR. Seveda je takrat rekel, da bo preostali denar čez en teden, potem čez par dni, potem čez **** dni itd.

Zdaj ga imava pa res dost, ampak ne veva kaj storiti. Problem je tudi, da nimava skoraj nobenih papirjev. Komisijsko pogodbo nama je dal samo v enem izvodu, ki sva ga dala overiti in ga vrnila njemu. Prav tako je zadržal prometno, da je lahko naredil prepis na novega lastnika. Imava samo kopijo prometne, staro polico od zavarovanja in račune še od takrat, ko sva tisti avto kupila (prav tako rabljenega).

In zdaj bi prosila, če mi zna kdo svetovati kam naj se sploh obrneva. A se tak primer prijavi na policijo kot kraja ali je potrebno firmo tožiti? Glede na zakone in pravne postopke v tej državi me pa sploh skrbi, če bova ta denar sploh kdaj videla... user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nateg pri komisijski prodaji vozila
27.12.2008 15:51:33   
bskrle
To je pa res čudno, midva sva avto dala enemu , ki prodaja, sva dobila svojo pogodbo, denar takoj. Mislim, da zagrozi še enkrat s policijo.Potem pa policijo res pokliči.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.12.2008 16:13:20   
klaja
Lahko pokličeš na policijsko postajo in jim razložiš situacijo ter vprašaš, če sploh lahko kaj dosežeš, samo kolikor mi je znano, mislim da ne kaj dosti. Glede na to, da nimata nikakršnih papirjev bo bolj težko. Edino če mu zagrozita, da bosta šla v tožbo, mogoče bo popustil in vama dal ta denar.
Pa jaz takemu človeku glih ne bi rekla, da je kolega, bolj izkoriščevalec!
Midva sva tudi pred časom prodala avto enemu prekupčevalcu z avti in nama ni hotel dat zavarovalne police nazaj, pa je moj tudi klical na policijo in so mu rekli, da mu ne morejo pomagat, edino da gre v tožbo. Potem sma mu pa par pogojev postavla in nama je poslal zavarovalno polico.

Mi je moj zdaj rekel, da se da nekako preko neke inšpekcije uredit, samo nimam pojma kako in kaj, to so nama rekli na policijski postaji. Vprašaj!

< Sporočilo je popravil klaja -- 27.12.2008 16:15:42 >

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.12.2008 16:26:04   
frutka_
Hej, situacija res ni lepa. Na tvojem mestu bi šla na policijo. Ampak kako bosta dokazala, da sta avto res dala njemu? Če nimata dokazov, prič ali papirjev se bosta kar namantrala. Pa kaj mata to za ene kolege????user posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.12.2008 16:52:01   
Muca83
Saj zato pa zdaj pišem kolega v narekovajih. user posted image To je en tip, ki je bil nekoč z mojim sodelavec in sta se skoz ful dobro štekala. Pa tudi on mu je prvotno tisti avto zrihtal, ko je kupoval rabljen avto pred nekaj leti. Skoz je deloval ful uredu, zdaj pa takole user posted image

Ja nekako si predstavljam, da če sva dala pogodbo overiti, potem se mora dat nekako dokazat, da je ta pogodba obstajala. user posted image

Sva nekako razmišljala, če bi lahko prijavila avto kar kot ukraden. Saj morajo imeti v registru kdo ga je odkupil od te firme, pač po številki šasije in to. Mah, smotano mi je vse skupaj. Dobra šola za celo življenje, da se ne da res nikomur na tem svetu zaupati...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.12.2008 17:26:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Muca83

Sva nekako razmišljala, če bi lahko prijavila avto kar kot ukraden. Saj morajo imeti v registru kdo ga je odkupil od te firme, pač po številki šasije in to. Mah, smotano mi je vse skupaj. Dobra šola za celo življenje, da se ne da res nikomur na tem svetu zaupati...

Točno tako. Kar zgrozi mu, da ga gresta prijavit, avto bosta definitivno dobila nazaj, pa še denar ostane v žepu.user posted image Je pa rok prepisa, tako da ste že v kazenskem postopku. Prepisat ga moraš v roku 1 meseca.

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
27.12.2008 17:42:11   
Muca83
Saj kakor jaz vem, je avto že dva meseca prepisan na novega lastnika. Je komisijska pogodba tako sestavljena, da firmo pooblastiš, da v tvojem imenu naredi tudi prepis na novega lastnika user posted image

Zdaj razmišljam da bi bilo najbrž najbolje, da bi najprej poskusila dobiti kopije vseh papirjev. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.12.2008 17:49:33   
Anonimen
In kje je potrdilo, da je avto odplačan?

Si prepričana, da je prepis narejen?
Ker ko ti prodaš avto, moraš dobit fotokopijo police novega lastnika, da lahko uveljavljaš svoj bonus za nov avto, ki ga boste registrirali.Tiste kopije vašega zavarovanja in prometne ne pomenijo nič.

Svetujem ti, da se oglasiš osebno (lastnik avta) na policijsko postajo, razložiš situacijo in da skupaj pogledate v sistem na koga je avto dejansko pisan. Ko boš imela te podatke, urgiraš naprej...lahko boš kar že takoj podala kazenski pregon. Ampak prej pa še pokliči tega "kvazi" prodajalca in mu povej svoj namen, boš vidla kaj dela prpa.user posted image

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.12.2008 18:00:37   
Muca83
Ker ko ti prodaš avto, moraš dobit fotokopijo police novega lastnika, da lahko uveljavljaš svoj bonus za nov avto, ki ga boste registrirali.Tiste kopije vašega zavarovanja in prometne ne pomenijo nič.

Ne, midva sva stari avto takoj odjavla, s potrdilom o odjavi sva šla na zavarovalnico, kjer sva preklicala polico in s tem zavarovala nov avto. Tako, da je bil stari avto ves ta čas odjavljen. To je bilo že vse junija urejeno.

< Sporočilo je popravil Muca83 -- 27.12.2008 18:01:30 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.12.2008 18:20:10   
Anonimen
Ampak lastnik avta je še vedno nekdo! 

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.12.2008 18:26:57   
Muca83
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Ampak lastnik avta je še vedno nekdo! 

Ja, najbrž tisti, ki je avto kupil od te firme user posted image Pomoje bo treba nekako firmo izterjat. Saj novi lastnik bo pač pokazal kupoprodajno s to firmo, firma pa nima nobenega papirja, da je avto nama plačala. Tudi za tistih 2000 EUR ne. Samo kako izterjati denar pa pojma nimam.
Bo kar treba upat, da se ustrašijo in nakažejo denar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.12.2008 18:30:22   
Anonimen
Torej prijava na policijo, da je avto ukraden. user posted image Brez papirja ni sklenjena kupčija. Ne odlašaj, ampak pokliči takoj zdaj in povej namen, ki ga imaš vnaprej, če denarja ne dobiš takoj.

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
27.12.2008 18:46:33   
Muca83
Moj (uradni lastnik) je rekel, da ga ne misli več klicat ampak bo šel samo v ponedeljek osebno tja in zahteval, da mu pokažejo vse papirje. In seveda denar. Če pa ne bodo dali denarja pa samo policija. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.12.2008 19:16:33   
Anonimen

Moj (uradni lastnik) je rekel, da ga ne misli več klicat ampak bo šel samo v ponedeljek osebno tja in zahteval, da mu pokažejo vse papirje. In seveda denar. Če pa ne bodo dali denarja pa samo policija. 

Super!

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.12.2008 20:09:20   
klaja
Upam da vam uspe rešit situacijo!

Pa poročaj, kako ste rešili!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.12.2008 21:22:41   
Lu
Joj tole res ni fajn zadeva.

Mogoče lahko dokazujeta tudi s tem, ko sta overila pogodbo pri notarju, upravni enoti. Oni namreč vpišejo točno številko pogodbe in vrednost vozila.
Drugič obvezna prijava na policijo. Potem pa inšpektorat. Lahko tudi davčni.
Ker firma pa mora nakazati denar lastniku, ko proda njegov avto. Vidva sta ga dala samo komisijsko v prodajo.

Vso srečo, da dobita preostanek denarja nazaj. Mogoče pa dobita celo še teh 2000 nazaj. Saj ni nikjer napisano, da sta kaj dobila user posted image

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.12.2008 21:26:07   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Lu

Mogoče lahko dokazujeta tudi s tem, ko sta overila pogodbo pri notarju, upravni enoti. Oni namreč vpišejo točno številko pogodbe in vrednost vozila.

Točno to sem tudi sama mislila.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.12.2008 21:30:43   
Anonimen
prejšnjega pa sva dala na komisijsko prodajo k enemu kolegu, ki dela v firmi, kjer samo kupujejo in prodajajo rabljena vozila, nekatera pa prodajajo preko komisijske pogodbe. 

A se tak primer prijavi na policijo kot kraja ali je potrebno firmo tožiti? Glede na zakone in pravne postopke v tej državi me pa sploh skrbi, če bova ta denar sploh kdaj videla... user posted image

Kot prvo lahko poskusis z groznjo, da jih bos tozila na podlagi overjene pogodbe.
Glede na to, da gre verjetno za cudne posle, vsaj po opisanem sodec in glede na to, kaksen je trg rabljenih vozil ternutno, pa vprasanje, kdaj in ce sploh bosta denar videla.

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
27.12.2008 22:52:08   
Muca83
Ker firma pa mora nakazati denar lastniku, ko proda njegov avto. Vidva sta ga dala samo komisijsko v prodajo.

Ja saj, avto je pa baje bil prodan okrog 5.11.09. Saj piše v pogodbi, da so dolžni izplačati denar v 15-ih dneh.
Sem bila pa vesela takrat, ko sva dobila 2000€, ker je res kazalo, da ima človek namen izplačati denar. Samo za preostalo pa spet sami izgovori in nategovanje... Katastrofa!

Bom pa poročala kako se bo razpletlo. Mogoče moja izkušnja še kdaj komu pride prav user posted image

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.12.2008 12:13:53   
Muca83
No vam bom samo na hitro napisala, kako se situacija odvija.

Včeraj sva šla na upravno enoto, kjer je bila pogodba overjena in sva dobila potrdilo o overitvi pogodbe, pa gor je tudi napisana št. pogodbe.
Kljub vsemu je tistega "kolega" moj spet 2x klical, pa ni dvignil telefona. Potem je šel osebno na firmo, pa so imeli vse zaklenjeno - očitno imajo vsi dopust. Nato mu je še sms poslal, da mu ponuja zadnjo možnost, pa ni bilo odgovora. Potem je šel pa lepo na policijo in prijavil goljufijo. Baje ne moreš v takem primeru prijavit kraje, moraš prijavit goljufijo. Potem so še s policije tipa klicali pa se isto ni oglasil.

Zdaj bomo pa videli, če se bo ustrašil in dal denar, sicer bo šlo pa vse preko sodišča user posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.12.2008 12:18:15   
Anonimen

No vam bom samo na hitro napisala, kako se situacija odvija.

Včeraj sva šla na upravno enoto, kjer je bila pogodba overjena in sva dobila potrdilo o overitvi pogodbe, pa gor je tudi napisana št. pogodbe.
Kljub vsemu je tistega "kolega" moj spet 2x klical, pa ni dvignil telefona. Potem je šel osebno na firmo, pa so imeli vse zaklenjeno - očitno imajo vsi dopust. Nato mu je še sms poslal, da mu ponuja zadnjo možnost, pa ni bilo odgovora. Potem je šel pa lepo na policijo in prijavil goljufijo. Baje ne moreš v takem primeru prijavit kraje, moraš prijavit goljufijo. Potem so še s policije tipa klicali pa se isto ni oglasil.

Zdaj bomo pa videli, če se bo ustrašil in dal denar, sicer bo šlo pa vse preko sodišča user posted image

No, mislim, da se je že izkazal kot "prijatelj" in ste prav naredili, da ste šli na policijo. user posted image Kar je preveč je preveč. Prijatelj gor ali dol. No, sej zdej itak mislim, da ni več prijatelj v pravem pomenu.user posted image

Poskusi ga poklicat iz čisto tretje telefonske številke , pa boš dejansko vedla kam pes taco moli.

(odgovor članu Muca83)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
30.12.2008 21:23:32   
lotoska
Muca 83,  vem za primer pri AC Kondor pred nekaj leti,  ko si je zaposleni prodajalec od starejšega gospoda prepisal avto, denarja( 1,5 mio sit)  mu pa še ene pol leta ni dal (glumil je na ne vem kakšne družinske probleme). No pa je ta gospod to pojamral in sem poklicala tistga tipa malo bolj na ostro in je v enem tednu vrnil denar.

Žal mi je da se to še vedno dogaja.  Ah kakšni prijatelji,  pri denarju se vse konča. Upam, da bodo na policiji uspešni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?