Muca83
|
Upam, da to spada v to rubriko. Mogoče je kdo od vas v takem poslu, da bi znal svetovati... Torej. Junija letos sva z mojim zamenjala "ta velik" avto. Novega (novega rabljenega) sva kupila iz prihrankov, prejšnjega pa sva dala na komisijsko prodajo k enemu kolegu, ki dela v firmi, kjer samo kupujejo in prodajajo rabljena vozila, nekatera pa prodajajo preko komisijske pogodbe. Najprej je trajalo več mesecev, da se je avto sploh prodal. Vmes sva tega kolega že 2x klicala, da bova prišla po avto in ga prodajala sama, pa je bil začuda ravno takrat avto vedno zaaran No, v začetku novembra nama je dopi*** in sva samo klicala, naj avto pripravijo. In glej ga zlomka, kliče ta "kolega" takoj nazaj, da je bil avto ravnokar prodan. No, zdaj pa nikakor ne dobiva denarja za avto. Skoz so eni izgovori, enkrat so kao narobe nakazal, potem so iskali denar, potem jim je davčna zablokirala račun, potem niso imeli denarja itd. Po kakšnem mesecu nategovanja sva malo znorela in sva rekla, da bova šla na policijo. Takrat nama je ta "kolega" dal 2000 EUR denarja na roke, baje iz svojega računa. Dolguje nama še 4000 EUR. Seveda je takrat rekel, da bo preostali denar čez en teden, potem čez par dni, potem čez **** dni itd. Zdaj ga imava pa res dost, ampak ne veva kaj storiti. Problem je tudi, da nimava skoraj nobenih papirjev. Komisijsko pogodbo nama je dal samo v enem izvodu, ki sva ga dala overiti in ga vrnila njemu. Prav tako je zadržal prometno, da je lahko naredil prepis na novega lastnika. Imava samo kopijo prometne, staro polico od zavarovanja in račune še od takrat, ko sva tisti avto kupila (prav tako rabljenega). In zdaj bi prosila, če mi zna kdo svetovati kam naj se sploh obrneva. A se tak primer prijavi na policijo kot kraja ali je potrebno firmo tožiti? Glede na zakone in pravne postopke v tej državi me pa sploh skrbi, če bova ta denar sploh kdaj videla...
|