katarinas
|
IZVIRNO SPOROČILO: žanka Naša skoraj 13 mesecev stara punčka kar naprej koga klofa,tepe,grize.Čeprav ji z lepim hočem to preprečit,mi vedno ne uspe.Če le ima priliko svojega bratca klofne po obrazu.Drugih malih otrok se tako razveseli,da začne kr hopsat od veselja,a v tistem trenutku,če nisem dovolj pozorna ga pa že tudi udari.Mene to njeno početje zelo moti,sploh,ker mi sin,ko je bil majhen,ni nikoli tega počel .Se to dogaja tudi pri vas?Je to samo obdobje?Naj še povem,da se doma ne tepemo ,da bi to od koga videla.Hvala za odgovore tudi naša je to počela, še nedolgo nazaj, zdaj je stara 18m. Zakaj je to počela, pojma nimam! Morda je to videla v vrtcu, ne vem. Mi smo jo stalno opozarjali, da se to ne dela, da mora božat, da buba, da bo fantek jokal in podobno, ampak ponavadi ni bilo učinka, včasih je pa pobožala in res žalostno gledala, ampak se mi zdi, da njej je bila to vse le igra. Vzgojiteljico v vrtcu sem vprašala kaj je v tem primeru najbolje - je rekla, da je verjetno samo ena faza, ko išče pozornost na ta način in najboljše je ignorirati, pač v tem smislu, da daš vedeti, da je narobe, da se ne sme, da se boža ipd. Ne pa tepsti nazaj, npr. po rokici, ker potem dajemo kontra sporočilo! No naša je odnehala sama od sebe
|