|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nas vsakdan-sluzba
21.9.2010 15:50:05   
lorella224
Del nasega vsakdana je tudi sluzba, ker tam prezivimo vecino dneva pa stanje tam vpliva tudi na nase zivljenje, pocutje...Moja zgodba je enostavna, verjetno velikokrat slisana a vendar so zame naslednji koraki vprasljivi in rabim nasvet/ideje/mnenja izkusenih...

Pred letom dni sem koncala studij in se zaposlila. Ni potrebno posebej omenjati, da ni bilo povsem enostavno najti sluzbe in ko se je ponudila priloznost sem jo sprejela, ceprav ni bila povsem enostavna. Sluzba je od mojega doma oddaljena 80km (eno stran) in delovno mesto je primerno za izobrazbo eno ali dve stopnji nizjo od moje. Na zacetku mi je bilo lepo razlozeno, kaj bom delala, da moram delo spoznati in bom zato postavljena na taksno delovno mesto. Seveda sem samo kimala in si niti nisem upala vprasati kaj bo potem. Zelela sem sluzbo in priloznost in jo dobila.

Zacetki so bili zelo tezki, dobila sem mentorico, ki je bila perfekcionist in je z menoj ravnala malce neclovesko..kar se je potem odrazalo v mojih napakah, katere sem morala iti zagovarjati k sefu. Spet sem bila tiho, kimala mislec da nadrejeni tako in tako ve kaj je razlog za taksne napake in kaksen je moj mentor. Dnevi so minevali. Po spletu nakljucij (ali pa tudi ne), so me dali k drugemu mentorju...Navadila sem se na delo, mentor razumevajoc, delo je potekalo nemoteno, brez da bi se jaz karkoli izpostavljala. Sef je preveril se mnenje drugega mentorja in dnevi so lepo tekli naprej.
Omeniti je se potrebno, da je tu dela zelo veliko in se vrsi pritisk nad zaposlenimi, ni razumevanja s strani nadrejenih niti sodelovanje. Moje delo je bilo garasko, nihce od nadrejenih se ni ukvarjal z mano, da imam taksno izobrazbo kot oni in da me je mogoce potrebno vsega sistematicno naucit in me pripravit na  to delo, ki ga opravljajo oni. Nihce me ni ˝sparal˝. Ob vsej tej kolicini dela in garastu, nenaklonjenosti nadrejenih sem bila velikokrat zelo slabe volje in sem se sprasevala cemu so bila vsa ta leta studija.Nikoli ni nikjer niti za trenutek se zazdelo, da me kdaj caka kaj boljsega, ceprav nihce z mojo izobrazbo ni delal tega vec kot par mesecev (meni pa je bilo predvideno kot zacetniku 1leto).

Ker se je moj cas pocasi zacel iztekati (pogodba za dol.cas), sem se napotila k sefu, da se pomenim o moji prihodnosti. Zelo zaposleni sef si je tezko nasel cas zame, na koncu sem si ta cas izsilila in prvic povedala kako in kaj- da me zanima moje nadaljevanje, da mi ni v interesu opravljat to delo, ki je primerno tej in tej izobrazbi, da cenim priloznost ki so mi jo dali, ampak da pricakujem se kaj drugega. Sef mi je meni nic tebi nic odvrnil, da sem zacetnik, da vemo kaksni so bili zacetki in da mi je taksno delo predvideno se naslednje leto. Da iskreno povedano se mu ne zdim primerna, da bi prisla ˝med njih ˝.

Sok ob teh besedah mi je zaprl usta...Nisem razpravljala, da sam dobro ve koga mi je dal za mentorja in kaksen je ta clovek..Nisem razpravljala, da nihce z mojo izobrazbo ne opravlja tega dela...

Tu se je razprava koncala.

Ne vem ali res pricakujem veliko?Je narobe ce se primerjam z drugimi- katere prav tako postavijo na nizje del.mesto kot zacetnika, da delo spozna, nato pa ga uvajajo za delo primerno njegovi izobrazbi?Ali sem se zares tako slabo odrezala kljub stevilnim vsakodnevnim pravilno izpeljanimi nalogami? Kje je problem? Je smiselno vztrajati ali pa je bolje iti naprej? Mogoce do kadrovske in si poskusati pridobiti kaksno del.mesto na drugem oddelku?Ali pa biti tiho in garati se nekaj let?

Prosim za kakrsna koli mnenja..

< Sporočilo je popravil lorella224 -- 21.9.2010 15:53:37 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nas vsakdan-sluzba
21.9.2010 15:54:55   
Oceania
Na tvojem mestu bi si iskala drugo službo. Nekdo je nekje zapisal, da ko nam nekaj noče uspeti, je to zato, ker nas nekje čaka nekaj boljšega.

(odgovor članu lorella224)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.9.2010 16:06:13   
lorella224
Dobro v tem podjetju je to, da zaradi njegove velikosti obstaja moznost premestitve na drug oddelek (teoreticno, v praksi pa ne vem tocno koliko se to realizira).Kot zacetnik se lahko kratkomalo izgovorim na to, da bi se na kaksnem drugem oddelku bolje znasla.

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.9.2010 16:23:53   
water lily
Prvo kar ljudem, ki se na novo zaposlijo pozabijo povedat je.....socialni stiki punca. Ok, dobro opravljaš delo. Ok, pridna si. Ok, ponižna si (to btw ni ravno prednost, prej obratno).....ampak vedno.....vedno.....bo napredoval nekdo ki je viden, nekdo ki se odlično razume s sodelavci, nekdo ki se zna pohvalit, nekdo ki pride večkrat do nadrejenega vprašat kako mu gre, ali lahko kaj izboljša, prevzame kakšno novo nalogo.....je samoinciativen v glavnem (pa glasen. Sive miške (čeprav pridne k mravljice) vedno ostanejo sive miške, ki delajo (običajno še za une taglasne) in delajo.....glih kej dost pa nazaj ne dobijo. Mogoč sm in tja kkšno drobtinco da se jih utiša in delajo pridno naprej.

Pa še nekaj.
Pozabi na izobrazbo. Resno. Na temelju izobrazbe bi rada napredovala? Bedarija. Ko se pogovarjaš o svoji prihodnosti izpostavljaj stvari ki si se jih naučila, stvari ki jih obvladaš, stvari, ki jih mogoče znaš samo ti, stvari ki si jih izboljšala recimo.....govori o svojih dosežkih na delovnem mestu. Ne pa užaljeno cvilit pred direktorjem wiiiiiiii jst mam faks tk k una pa slabš delo pa plačo. Nismo v vrtcu.
Pa ne primerjaj se z drugimi. Vsaj ne javno. Govori o sebi. Ne pa o drugih.

Tolk od bivše sive miši user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
21.9.2010 17:10:22   
Klemy82
Water lily ti je zelo dobro napisala. Jaz pa dodam še tole... saj je lepo, da si ambiciozna, ampak mislim, da se rabiš malo prizemljit. Šef ti je lepo povedal (malo beri in poslušaj med vrsticami, kaj ti ljudje govorijo), začetnik si še, nisi še dovolj sposobna, izkušena, da bi kam višje prilezla, vsaj še eno leto se zate ne predvideva drugega delovnega mesta. Kar je normalno. Ljudje se po več let matrajo, dokazujejo, da kam prilezejo, kje pa si še videla pripravnika, ki bi takoj po končanem pripravništvu napredoval. Eden na ne vem koliko, morda. Samo na podlagi izobrazbe pač nimaš kaj pričakovat. Vsaj v tem podjetju očitno  ne. Če imaš ambicije se dokazovat v tem podjetju, ti bo s pravim pristopom uspelo, seveda pa to čez noč ne gre. Lahko se seveda pozanimaš, če bi bila kakšna možnost, da bi šla na kak drug oddelek, ampak bodi pametna in diplomatska, kako boš to izvedla, da si ne boš zaprla še kakšnih vrat. (recimo, ne rečeš, da ti je tvoje del. mesto zanič in naj te dajo drugam, ampak v stilu, da se dolgoročno vidiš v podjetju in bi rada spoznala delo tudi na drugih oddelkih...itd)user posted image
Veliko sreče.

Jst.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.9.2010 17:59:49   
lorella224
Hvala za iskrena mnenja.
V bistvu nisem mislila, da te na osnovi izobrazbe povisajo in napredujes ampak, da ti na osnovi izobrazbe dajo primerno mesto! V nasprotnem primeru te pa vsi gledajo, a kako pa to, da ti se vedno to delas? Drugi so vsi bili krajsi cas na uvajanju?JA a kaj ves kaj bos potem?Al bos skos to?bla bla...In ti najedajo non-stop...

So pa v kolektivu vecina nezadovljnih, so veliki pritiski in tezko je v takem krogu bit najboljsi, najglasnejsi ker niso okoliscine taksne...ampak so zadusljive, temacne brez pravih odnosov in pogovorov tako v odnosu podrejeni-nadrejeni kot v odnosu sodelavec-sodelavke...Vse skupaj je samo eno tarnanje, negodovanje in nezadovoljstvo.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.9.2010 18:04:58   
Anonimen
Čisto preveč filozofije.

Če si nezadovoljna in če pri sebi misliš, da si zaslužiš boljše pogoje, pojdi naprej. Ugotavljanje, kaj, kako in kako drugi v tej službi je popolnoma neproduktivno početje.

Neposredna povezava do sporočila: 7
21.9.2010 18:18:19   
Klemy82
Lorella, ti si pač sprejela to delovno mesto, vedoč, da si zanj prekvalificirana. Zelo veliko ljudi je, ki delajo na takih delovnih mestih, ker pač bolje to kot nič, pa so super zadovoljni.  Ti si verjetno v tem pripravništvu videla način, da prideš v podjetje, potem pa zlezeš gor, za šefe pa si žal le ena od zaposlenih, vsekakor pa si premalo časa tam, da bi se lahko pogajala o kakšnem tebi bolj primernem delovnem mestu. Ti mora biti pa vseeno nekaj na tem podjetju, da kljub vsesplošni slabi klimi in razmeram, kot jih opisuješ, očitno niti ne razmišljaš, da bi šla drugam, ampak iščeš opcije znotraj podjetja.
Milijonarka ima kar prav, mnenja drugih tu niso pomembna, važno je, ali se ti vidiš v tej službi in tem podjetju, ali si se pripravljena matrat, da boš kam prišla. Če pa meniš, da so razmere take, da te tudi čez eno leto ali dve, ko boš imela dejansko kaj za pokazat, ne  bo šmirglal nihče in ne boš napredovala nikamor, potem pa si začni iskat službo drugje. Morda počakaš še eno leto in vidiš, kako se zadeve razvijajo. Morda pa   bodo delovne izkušnje, ki si jih/boš pridobila tu, odprla vrata in stopničke kje drugje. Vsekakor ne glej tako ozko, svet je velik in sam bog ve, kje boš na koncu pristala. Vsekakor pa glej na to, da boš zadovoljna ti.

Jst.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.9.2010 20:00:47   
ThinkPink
Obdrži to službo, vmes pa si aktivno išči boljšo - to je moj edini nasvet. Namreč vsaka izkušnja nekaj pomeni, iz vsake se da kaj naučiti. Tudi jaz imam 2.bolonjsko stopnjo pa sem prvo leto delala na delovem mestu za 5. st., sedaj pa delam na delovnem mestu za 6. stop. Plača porazna. Moja kolegica s 5. stop. me konkretno šije v plači. Sproti spremljam razpise, mogoče se kdaj najde kaj boljšega, bolj plačanega, saj tudi meni ni ravno z rožicami postlano. Sem pa srečna, da v situaciji kakšni smo v tej naši Sloveniji, sploh imamo redno zaposlitev, ki sem jo dobila komaj eno leto po diplomi, seveda z vezami. Drugače tako ne gre.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
21.9.2010 22:24:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu water lily)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
21.9.2010 22:25:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ThinkPink)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
22.9.2010 6:18:41   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

...seveda z vezami. Drugače tako ne gre.

ni res. sama sm si 4 sluzbe nasla brez kakrsnihkoli vez in poznanstev, izkljucno na podlagi razpisov.

Podpis.

Vse tri službe sem našla in bila sprejeta na podlagi razpisov - brez kakršnihkoli vez.
V zadnjih 10 letih pa sem sama vzela v službo kar precej ljudi, pa od teh ni bil sprejet s pomočjo vez niti en sam.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.9.2010 20:38:16   
lorella224
Najlepsa hvala za vase iskrene odgovore! Upam, da se bo tale moja zgodba koncala pozitivnouser posted image

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.9.2010 20:45:10   
m_o_i
V nasprotnem primeru te pa vsi gledajo, a kako pa to, da ti se vedno to delas? Drugi so vsi bili krajsi cas na uvajanju?JA a kaj ves kaj bos potem?Al bos skos to?bla bla...In ti najedajo non-stop...

to te skrbi!?
ah ja....sosedova trava je VEDNO bolj zelena; in ti bos VEDNO nesrecna-cetudi v drugi sluzbi, primerni tvoji izobrazbiuser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

Neposredna povezava do sporočila: 14
24.9.2010 18:50:29   
onka
drugega
IZVIRNO SPOROČILO: lorella224

da me zanima moje nadaljevanje, da mi ni v interesu opravljat to delo, ki je primerno tej in tej izobrazbi, da cenim priloznost ki so mi jo dali, ampak da pricakujem se kaj drugega. Sef mi je meni nic tebi nic odvrnil, da sem zacetnik, da vemo kaksni so bili zacetki in da mi je taksno delo predvideno se naslednje leto. Da iskreno povedano se mu ne zdim primerna, da bi prisla ˝med njih ˝.

Jaz bi šla v tvojem primeru k šefu zato, ker bi me skrbelo, ali bi mi podaljšali, ne pa da si zaposlena za določen čas in bi po tvojem morala napredovati. V našem podjetju napredujejo po 10 letih in več.

Neposredna povezava do sporočila: 15
24.9.2010 21:13:26   
ronja
Se strinjam z ostalimi. Nič čudnega se mi ne zdi, da po 1 borem letu še ne napreduješ, čeprav delaš delo, ki je za nižjo izobrazbo. Izobrazba sama še ne prinese izkušenj, je samo podlaga.

Se podpišem pod water lilly in klemy, čeprav se ti zdi, da si zelo zelo dobra, ni nujno, da te šef vidi enako - dostikrat se sami vidimo drugače (pri meni je pa navadno v obrnjeni smeri - mislim, da sem zanič, pa se drugi dostikrat ne strinjajo z manouser posted image - hvalboguuser posted image ). Včasih ne vem, kaj vidijo na meni, kot ti ne veš, kako to, da ne vidijo tega ne tebi, kar sama vidiš. Mislim, da če sprejmeš delovno mesto, potem ne moreš pričakovat, da boš avtomatsko napredoval. Sama si rekla, da ti na začetku ni šlo dobro (nisi bila vsega sama kriva, vendar pa šef je videl samo rezultat), verjetno se jim pač še ne zdiš tako sposobna. Mogoče se motijo - v tem primeru pač išči službo drugje in če si res sposobna, ni vrag, da ne bi kdo tega opazil in te vzel v službo, primerno tvoji izobrazbi.

če ti v tej službi nič ni všeč: ne atmosfera, ne sodelavci, ne samo delo, ne šefi... zakaj si rajši ne iščeš službe drugje?user posted image

PS: Tudi midva z lubijem sva oba dobila službi brez zvez (on 2, jaz 1). pa nisva edina.

(odgovor članu onka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.9.2010 9:37:07   
pikica*
Veš, pri teh stvareh sta vedno dva zorna kota. En je tvoj, drug je šefov. Verjamem, da si prepričana, da delaš zelo dobro, ni pa nujno, da situacijo tudi tvoj šef vidi enako. Ti bom povedala naš primer.
Lani smo zaposlili enega dečka, ki naj bi nekako približno ustrezal našim zahtevam. On je bil ves čas prepričan kako zelo priden je, kako gara itd., jaz pa sem na situacijo gledala s svojega zornega kota. V primerjavi z ostalimi je bil zelo malo obremenjen, ni bil pripravljen vložiti nekaj svojega časa v to, da bi se kaj dodatnega naučil (gre za branžo, kjer je čas učenja kar dolg, zato je priporočljivo, da v to vložiš tudi nekaj svojega prostega časa), ni bil samoiniciativen (samo čakal je, da mu damo kaj za naredit, nikoli pa ni prišel sam do mene in povedal, da ima pa zdaj nekaj lufta in bi bil vesel, če mu damo kaj za delat), z vsako stvarjo, ki jo je imel za naredit je mečkal, na koncu pa je bil izdelek precej polovičarski. In še veliko tega bi se našlo. Na koncu, ko smo mu povedali, da mu pogodbe ne bomo podaljšali pa je bil totalno presenečen in užaljen, ker je bil mnenja, da je dobro delal (očitno je sedel na ušesih, ko sem se vsake toliko usedla z njim in mu razlagala kaj od njega pričakujemo in kaj bi lahko izboljšal).

Zato bodi tudi samokritična. Poslušaj šefa in sprejmi njegovo kritiko. Pa delaj še eno leto na tem delovnem mestu in vzami to leto kot izziv - da se izboljšaš in da odkriješ kaj dejansko od tebe pričakujejo. Vsekakor pa se ne zanašaj na svojo diplomo. Ta ne pomeni veliko.

Neposredna povezava do sporočila: 17
4.10.2010 20:21:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Oceania

Na tvojem mestu bi si iskala drugo službo. Nekdo je nekje zapisal, da ko nam nekaj noče uspeti, je to zato, ker nas nekje čaka nekaj boljšega.

Odličen nasvet!

Podobno: Ko se zaprejo ena vrata, se odprejo druga. Ali pa vsaj okno.user posted image

(odgovor članu Oceania)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
14.10.2010 12:28:47   
Splet.Ka
Jaz bi tudi v tej službi ostala samo toliko časa, dokler ne bi našla boljše. Lepo počasi, ne zaletavo, da bo naslednja res dobra.

Meni se tvoja želja po napredovanju ne zdi zanemarljiva. Zato res poišči priložnost, da jo boš lahko uresničila. Je tudi za osebno zadovoljstvo zelo pomembna!

Cvetim...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Surovo sadje
xtinchy

Kdaj ste začeli dojenčkom dajati neprekuhano sadje?

pri 6. mesecih (52%)

pri 7. mesecih (8%)

pri 8. mesecih (8%)

pri 9. mesecih (3%)

pred 6. mesecem (18%)

po 9. mesecu (10%)

Število vseh glasov: 153

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!