|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naravni porod po CR
11.5.2011 8:59:50   
Anonimen
Sem malo pred PDP. V prvi nosečnosti (pred 3,5 leti) sem imela 3 tedne pred PDP CR, zaradi slabega napredovanja otroka, preeeklampsije. Sedaj si želim naravnega poroda in zato čakam na popadke, odtek plodovnice,.....karkoli naravnega (seveda v dogovoru z G).

Kako izgleda porod po CR, je to bolj kot pri prvorodkah ali gre kot običajno pri drugorodkah hitreje? V mislih imam seveda popadke, odpiranje,......

Kakšne so vaše izkušnje pri porodu po predhodnem CR?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naravni porod po CR
11.5.2011 9:24:22   
DragonLady
Prvič sem rodila s CR, ker je bil mali v stiski (popkovina 2x okrog vratu ovita), drugič sem želela rodit naravno, pa ni šlo...sem bila pa psihično ful pripravljena, napredovala super, odpirala sem se kar lepo, predihavala popadke z nasmeškom...potem pa šok! Nisem se več odpirala, popadki so bili pa vedno hujši in sem spet imela CR. Je pa približno 3,5 let razlike med sinovoma...So mi rekli kasneje, da sem se super držala, da so se vsi študentje čudili, kako mirno in z dobro voljo sem predihavala popadke...pač ni šlo. So me pa pred porodom večkrat na pregledu vprašali, če bi poskusila rodit naravno. Nekak ocenijo tudi tvojo psihično pripravljenost. Nekatere od strahu zakrčijo in se nehajo odpirat-nehote seveda. Tretjič bo definitivno CR,vsaj tako so mi rekli...ne,da bi si jaz to želela ali kaj podobnega. Bi z veseljem rada rodila po naravni poti,pa mi nekak ni usojeno.

Upam,da se tebi in tvoji družinici kmalu pridruži zdrav in nasmejan sonček!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.5.2011 14:24:17   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sem malo pred PDP. V prvi nosečnosti (pred 3,5 leti) sem imela 3 tedne pred PDP CR, zaradi slabega napredovanja otroka, preeeklampsije. Sedaj si želim naravnega poroda in zato čakam na popadke, odtek plodovnice,.....karkoli naravnega (seveda v dogovoru z G).

Kako izgleda porod po CR, je to bolj kot pri prvorodkah ali gre kot običajno pri drugorodkah hitreje? V mislih imam seveda popadke, odpiranje,......

Kolikor jaz vem, te obravnavajo kot prvorodko, zato je po moje tudi porod tako kot prvič. Dejansko to tudi je prvi porod.

Jaz pa se za drugega otroka najbrž niti odločila ne bom, razen če mi bo G zagotovil, da bom imela spet CRuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.5.2011 14:49:56   
Klarita
Tudi jaz sem imela prvič CR. Med porodi bo 4 leta razlike in me je že zdaj strah poroda. Namreč prvič sem imela urgentni CR, zdaj si ga sicer ne želim, ker bi naj bilo okrevanje po njem hujše kot prvič, meni pa je že prvič bil nočna mora. Naravno pa me je tudi strah rodit, ker se bojim, da bo spet enako kot prvič, oz. da ne bo šlo ali da bom zdaj še spodaj močno zašita. Kaj pa vem, ne morem se odločit kaj bi bilo boljše. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.5.2011 15:42:39   
marantz
Mene pa zanima, koliko časa v takem primeru čakajo da se porod naravno začne? Torej da greš čez PDP, pa ti ne naredijo takoj CR. A je to odvisno od nosečnice, ginekologa? Obstaja kakšno pravilo?

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.5.2011 16:56:45   
happymummy
Tudi jaz sem prvič ( 2008) rodila s CR. Podobna zgodba kot tvoja-preeklampsija. Sicer sem si zelo želela rodit naravno in sem bila zelo žalostna ker sem imela CR. Sem potrebovala kar lep čas da sem se sprijaznila. Sedaj sem v 37.t in zaenkrat je vse ok. Pritisk je super, počutje tudi,otrok tudi. Tako da načeloma bom lahko rodila naravno. Res si zelo želim,čeprav ne vem kako bom preživela popadke in bolečine. Ampak rada bi dala to skozi. Upam,da tako ostane ( s pritiskom) in bo porod stekel naravno. Mislim pa,da te res tretirajo kot prvorodko. Želim ti srečno in da bo čimhitreje mimo in držim pesti za naravni porod. user posted image

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.5.2011 22:37:22   
cgorjanc
Prvič - dva dni pred PDP rodila z CR(2X popkovina okoli vratu)
potem pa še 3x NARAVNI  porod

< Sporočilo je popravil cgorjanc -- 11.5.2011 22:38:26 >

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.5.2011 6:05:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cgorjanc

Prvič - dva dni pred PDP rodila z CR(2X popkovina okoli vratu)
potem pa še 3x NARAVNI  porod

...in kako je bilo pri naravnih porodih?

(odgovor članu cgorjanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.5.2011 6:09:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: happymummy

Tudi jaz sem prvič ( 2008) rodila s CR. Podobna zgodba kot tvoja-preeklampsija. Sicer sem si zelo želela rodit naravno in sem bila zelo žalostna ker sem imela CR. Sem potrebovala kar lep čas da sem se sprijaznila. Sedaj sem v 37.t in zaenkrat je vse ok. Pritisk je super, počutje tudi,otrok tudi. Tako da načeloma bom lahko rodila naravno. Res si zelo želim,čeprav ne vem kako bom preživela popadke in bolečine. Ampak rada bi dala to skozi. Upam,da tako ostane ( s pritiskom) in bo porod stekel naravno. Mislim pa,da te res tretirajo kot prvorodko. Želim ti srečno in da bo čimhitreje mimo in držim pesti za naravni porod. user posted image

Ponavadi je 50% verjetnost, da se ti preeklampsija ponovi. user posted image Super, ker se ti očitno ni ponovila in lahko uživaš v nosečnosti.user posted image

Tudi meni je logično, da je kot pri prvorodkah. Bomo videli.......

(odgovor članu happymummy)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
12.5.2011 10:47:19   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: marantz

Mene pa zanima, koliko časa v takem primeru čakajo da se porod naravno začne? Torej da greš čez PDP, pa ti ne naredijo takoj CR. A je to odvisno od nosečnice, ginekologa? Obstaja kakšno pravilo?

Na Pušenjakovem forumu sem prebrala da če je bil prvič CR, potem drugič ne čakajo prav dolgo. Če se začnejo spontano popadki, potem poskusiš naravno rodit. Če so kakršnikoli zapleti ali pa poteka vse skupaj zelo počasi (zastoj poroda) potem greš kar hitro spet na CR. Če pa greš več dni čez rok, je kar CR. Tako nekako. Seveda pa je odvisno od nosečnice - ene si ful želijo naravno in se upošteva tudi to, tiste pa ki si sploh ne želijo, pa se ne matra prav dolgo. Pravila pa najbrž ni ker je odvisno od posameznice.

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.5.2011 13:05:44   
happymummy

IZVIRNO SPOROČILO: happymummy

Ponavadi je 50% verjetnost, da se ti preeklampsija ponovi. user posted image Super, ker se ti očitno ni ponovila in lahko uživaš v nosečnosti.user posted image

Tudi meni je logično, da je kot pri prvorodkah. Bomo videli.......

ah uživam. so pa druge težave. user posted image non stop lulanje, težavno spanje, nič kaj od gibanja več. pa tko bi šla na kak doolg sprehod ali pa na izlet. no ja,saj bo kmalu konec. user posted image bomo videli kako se bo odvilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.5.2011 13:13:00   
Kliki

Kaj so druge pisale nisem brala ti pa ovem izkušnjo prijateljice, ki je prvič rodila zaradi manjših zapletov s CR, v drugo pa je potem rodila v 20 minutah. Res pa je bilo da se je odpirala 12ur popatki pa so postali močni eno uro pred porodom.

pa srečno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.5.2011 19:14:23   
Anonimen
Prvič so mi porod sprožili 9 dni čez PDP, vendar se je zaključil s CR zaradi ovite popkovine.
Drugič so mi dali na izbiro CR ali vaginalni porod, odločila sem se, da poskusim vaginalno. Rodila sem 7 dni čez PDP s svojimi popadki v 6 urah. Veliko lepše je roditi vaginalno.

(odgovor članu Kliki)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?