eva1
|
Jaz sem to že 1x pisala, pa vendar! Jaz sem prvič rodila z CR zaradi med. vstave, 14m po CR sem zanosil, in 20 m po CR rodila po naravni poti, čeprav so mi zdravniki rekli, da bo vrjetno spet potreben CR(zaradi velikosti ! Ko sem prišla v porodnišnico, ker mi je v 38 tednu odekla voda, nisem bila nič odprta, tako da so me ob 11h dali na umetne popadke , ki so jih počasi stopnjevali...porod je sicer potekal počasi, saj se smatraš za prvorodko, tako da sem ob pol desetih zvečer rodila mojo bebico(3670g, 53cm in 38 obseg glave)...vse bi šlo hitreje če mala nebi imela tako veliko glavo, tako pa smo kakšno uro poskušali, da nebi bilo treba rezati presredka, pa vendar nismo vedeli, da bo imela takšen obseg glavice..ampak kljub temu, da so bili popadki boleči. da je vse skupaj trajalo cel dan, nebi niti pomislila, dabi šla rodit s CR! teh občutkov po porodu ne moreš zamenjati z občutki po CR! Moram reči, da meni ni bilo nič hudo po CR , niti me ni tako bolelo, po 14 dneh sem bila čist ok že! Amapk po porodu, pa si itak že čez 1 uro ok..no malo že bolijo šivi, ampak če si jih redno tuširaš, sploh ni panike...jaz vem, da bi se še 1x tako odločila, ker vse skupaj sprejemaš čisto drugače, ker so občutki 100x lepši in porod bolj doživiš kt s CR! Pa lih v tem je čar, da ne veš, kdaj bo bebica prišla na svet in je še vse bolj zanimivo..pa da ne govorim kako bolj si mobilen po porodu..se obrneš sem, tja, vstaneš...dojenje lepše steče(čeprav sem oba uspešno doljila)...to so moje izkušnje, ve se pa same odločite!
|