eva1
|
Moja zgodba Prvič-elektivni CR-od 32 tedna dalje sem vedela da sledi CR(no skoraj sigurna sem bila) zaradi med. vstave, visokega pritiska, velikega plodu! V 37 tednu obrat ni uspel, zato sem potem točno vedela kaj me čaka, in se pripravila psihično na to! Nikoli nisem imela slabega občutka, ker nisem slišala otrokov prvi jok, ali kaj podobnega...tudi po Cr sem okrevala hitro in skoraj brez bolečin(če odvzemem prvo vstajanje) Drugič-nadvse sem si želela roditi po naravni poti(zanosila 14m po CR), do poroda nisem vedela kaj bo, G mi je dal le malo možnosti da bom naravno rodila...in začelo se je z odtekom vode, v P sem prišla ob 8.30, odprta nisem bila niti centimetra, brez popadkov! Ob 11 so mi nastavili umetne popadke, počasi sem se odpirala(ob 15h sem bila odprta 3-4 cm, ob 16.30 5-6 centi, ob 19.30 10 centi, glavica okronan, vendar jo je držal nek rob na matrničnem vratu in nisem mogla porodit...no potem par minut pred pol deseto, se je babca odločla da mormo rodit, ker ima zatečeno glavico in prerezala presredek, pojačala popadke+dodala bolus v žilo in smo rodili...po 11 urah umetnih popadkov,3670g, 53cm, velikost glavice 38cm...jaz sem bila tako zelo srečna, da mi je uspelo, da sem se samo smejala-čeprav je mala takoj zajokala, se niti približno ne spomnen njenega joka , moj pa pravi da se je drla k 4-je Edino kar sem se v drugo bala, da bom rojevala pol dneva potem bom pa mogla na CR! No uglavenm-zdele takoj grem še 1x rodit, če je treba-bolečina je itak da bila, sej brez popadkov ni mogoče rodit, ampak vse se da prenest-ubistvu se sploh ne spomnem več, da bi ne vem kako bolelo(od poroda je 3 tedne)! lahko rečem idealno obakrat
|