|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nakup stanovanja ?
23.3.2006 19:41:31   
Wahoo RR

Bom kr tle vprašala, k vas je največ.
Informativno me zanima...a se da sploh kje oziroma preko bank, podjetij kupiti stanovanje brez lastnih sredstev ?
Sepravi da ne daš nič svojega vložka ( ali zelo malo ) . Zavaruješ z hipoteko kupljenega - to vem da se da.

Sepravi...je možno brez lastnih sredstev ?
Hvala za vse odgovore :)

< Sporočilo je popravil wahoo -- 23.3.2006 19:42:26 >

Lp,
Wahoo RR

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nakup stanovanja ?
23.3.2006 19:47:26   
Primoza
Je, poskusi na Krekovi, ampak pogoj je kaka pametna varna služba in da skleneš življensko zavarovanje.

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.3.2006 19:53:13   
Wahoo RR
pametna varna služba bi bila, ja...kakšno zavarovanje pa je treba sklenit ?

Lp,
Wahoo RR

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.3.2006 20:00:04   
Primoza
Hipotekarno, del pa preko zavarovalnice, tako lahko dobiš celotno vrednost nepremičnine. Najbolje pa se je o detajlih pozanimati kar pri banki. Poznam nekoga, ki je tako kupil za 11 mio sit.

Ne razumem le zakaj je vprašanje v "čvek" temi, ko pa je lahko uporabno še za koga???

< Sporočilo je popravil primoza -- 23.3.2006 20:01:34 >

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.3.2006 20:13:56   
Wahoo RR

Ok, sepravi se da dobiti 100 %. Zdej je važno še to kaj vse od dohodka vzamejo. Recimo Sparkasse vzame vse...tud vožnjo in mailco...pa razne druge dohodke...nekje samo neto plačo itd...Pa koliko ti maximum vzamejo. 1/3, 1/2 plače ?
Se bom pozanimala.

Zdele sem nujno rabila to info. Zato sem kar tukaj napisala. Bom pa Vesno prosila naj temo prestavi tudi na primeren forum. Se strinjam :)

Lp,
Wahoo RR

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.3.2006 20:48:49   
pety78
Dobi se 100%, ampak se razdeli na recimo 2 kredita. Cca 80% vrednosti stanovanja dobiš hipotekranega, ostalo kombiniraš s potrošniškim. Ponavadi vsi gledajo plačo brez stroškov in malice. Če je prihodek nekoliko višji, ni potrebno, da je obrok le 1/3 plače.

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.3.2006 3:55:29   
Anonimen
Ko boste točno vedeli, kakšen je postopek takšnega kredita, to nujno objavite tukaj. Ker takrat bo šla pa še Kerensa v nabavo...

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
24.3.2006 7:56:48   
Anonimen
Kolegica je na tak način hotela kupit stanovanje. Vendar ji na nobeni banki (preletali sva vse od domačih do tujih) niso želeli dati več kot 10 mio kredita. Pa ima total zihr službo (JU) in kr dobro plačo. In ja bi bil hipotekarni kredit.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.3.2006 8:07:11   
pety78
No, jaz vem iz prve roke. Sicer kredita še nisva vzela, ker sva v fazi iskanja stanovanja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.3.2006 8:07:15   
NinKa
mene pa zanima kaj je višji dohodek? Od koliko naprej se za banko razume višji dohodek?

Zanimiva zadeva....pol bi tut midva začela malo v to smer razmišljat, ker sva bila do sedaj prepričana, da moraš nabrat vsaj 30% nakupne vrednosti, ker je hipoteka sam 70% vrednosti.

Zanimivo.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.3.2006 8:24:10   
Magi*
sicer nisem ravno ekspert, se mi pa zdi, da bi moralo iti s kombinacijo hipotekarnega kredita in navadnega kredita (lahko čisto navaden potrošniški - jih nič ne zanima zakaj ga porabiš, obresti so sicer višje, vendar ti izplačajo na račun keš). tako imaš en del v gotovini, drugi pa hipotekarni kredit. res pa je, da moraš vsaj plačo imeti "normalno", sicer ti 2 takšna kredita težko odobrijo, pa še mesečni zneski odplačila so visoki in morate dobro preračunati, da vam bo odplačevanje zneslo.

kaj je dobra plača je zelo relativno. za nekoga je to 200.000, za drugega 500.000user posted image  malo si preračunajte koliko mesečno zapravite za tekoče stroške, zavarovanja, hrano, varstvo... in izračunajte koliko največ bi lahko mesečno odšteli za odplačilo mesečne anuitete. potem operirajte s tem zneskom. recimo, če je to 50.000 SIT, potem lahko v 15ih letih odplačate 9.000.000 kredita, vendar tu niso vračunane tudi obresti, stroški kredita in zavarovanja. ko kupujete stanovanje računajte, da boste morali plačati še provizijo agenciji, zemljiško knjižni vložek, dodatne stroške za obnovo... in, ko boste imeli vse te številke na kupu, boste točne vedeli, koliko si lahko privoščite mesečno anuiteto in potem pojdite na banke in se pozanimajte, kako lahko to uredite.

slišala sem, da so ugodni krediti na Krekovi banki in Hypo bankiuser posted image  baje pa je odvisno tudi v katero poslovalnico greš, saj naj bi se v centralnih poslovalnicah dalo marsikaj dogovoriti, kar se v izpostavah ne da. 

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.3.2006 14:41:22   
Anonimen
Sori Kerensa, ampak:
Za mamin pogreb nisi uspela zbrat 300.000 in so ti punce pomagale, zdej boš pa vzela kredit in šla kupit stanovanje?Halooo?A se samo meni to zdi čudno?user posted image

Pa nočem biti nesramna in nič nimam proti Kerensi, samo ?????

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
24.3.2006 14:49:07   
Micy
Zakaj se anonimna to ne upa povedat odkritauser posted image user posted image user posted image
Sicer pa kaj te briga Kerensa. Brigi se zase. Pač je tko blo da ni pač mela od kje vzet za pogreb in kaj zdej. Pa če nisi razumela posta k ga je ona napisala si ga še enkrat preber.
Jest sm ga prov razumela ti pa očitn narobe.user posted image user posted image  Pa pust ludi namer pa pejt raj vn na sonček.

Ja dajo se zrihtat taki krediti sam težko več k 10 miljonov, sva se z dragijem že zanimala zato ampak sva si pol premislna ker sva oba še full mlada, pa sva rekla da bova raj še mal počakala pa raj šparala kokr se bo dal, pol pa kšn kredit vzela če bo premal. Aja pa jest tud še službe nimam tko da botreba počakat.

Love is in di er.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.3.2006 3:47:31   
Anonimen
Bom pokomentirala, ja... Upam, da ne bo izpadlo nesramno do vseh tistih, ki so mi pomagale (vsaj mišljeno ni tako).
Kot prvo - nisem prosila za pomoč. Ideja za to je prišla od ene anonimne (da ne od tebe, niti za trenutek ne podvomim). Moje besede so bile "se bom že nekako znašla, kot vedno". Ne počutim se krivo, ker sem sprejela ponujeno pomoč. Vsaki posebej (zdi se mi, da vsaki, no, če sem pa katero izpustila, se pa opravičujem) sem ponudila, da ji denar vrnem, vendar ga nobena ni želela nazaj. To, da so mi RR-ovke pomagale, je samo njihova dobra volja. Ne moja prošnja ali zahteva. V kolikor mi ne bi, bi to pomenilo samo to, da bi si jaz izposodila celoten znesek za mamin pogreb, tako pa si mi ga ni bilo treba oz. sem s pomočjo RR-ovk kar lep delež izposojenega odplačala. Če tega njihovega nepovratnega posojila ne bi bilo, bi se zgodilo samo to, da bi jaz vzela več kredita drugje in ga odplačevala dalj časa in za večje obresti. Matematično gledano je to vse. Zato me zanima, od kje ti ideja, da denarja za mamin pogreb nisem uspela zbrati. Ironično, ampak - kako pa je potem moja mama lahko pokopana?
Kot drugo - žalostno, da primerjaš pogreb moje mame z nakupom stanovanja. Če uporabim nekaj Ginine logike - to nič ne pove o meni, ampak samo o tebi in zaradi tega se mi smiliš, da sploh iščeš primerjavo pri dveh takšnih stvareh, ki si nista niti podobni.
Kot tretje pa - koliko jaz sama razkrijem na RR moje finančno stanje, je moja stvar. Če imam, imam, če ne, pa ne. Nikakor ne gre v mojo nešolano betico, zakaj se ti s tem obremenjuješ. Močno dvomim, da imaš z mano kakšne neporavnane račune. Če jih imaš, še pa kar javi, pa jih bova po hitrem postopku poravnali. Finančno in drugače, da ne bo pomote, ker očitno imaš še druge probleme.
Zame pa je stanovanje stvar, za katero sem se pripravljena zakreditirati za do konca svojega življenja, če bi bilo to potrebno. In če sem v vsem svojem trenutnem finančnem sranju sposobna odplačevati 50.000 SIT mesečnega obroka nepričakovanega kredita, pa kljub temu nobenemu od nas štirih nič ne manjka, potem res ne vidim, v čem je problem. In če lahko plačujem 140.000 SIT na mesec za najemniško stanovanje, mi moje znanje osnovnošolske matematike (druge šole tako ali tako nimam) daje vedeti, da sem sposobna plačati tudi tolikšen obrok kredita za stanovanje.
Če se motim, si pa dobrodošla. Položnice (moje) te čakajo...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
3.8.2006 8:30:44   
Anonimen
Zame pa je stanovanje stvar, za katero sem se pripravljena zakreditirati za do konca svojega življenja

A za pogreb svoje mame pa ne!? Se opravičujem, nočem dreka mešat, ampak sem slučajno odkrila tale odgovor in mi ni dalo miru, da nebi vprašala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
3.8.2006 10:55:22   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Zame pa je stanovanje

nočem dreka mešat,

Pa ga. In nehite težit z osebnimi zadevami na temi o kreditu.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.8.2006 14:05:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: NinKa

mene pa zanima kaj je višji dohodek? Od koliko naprej se za banko razume višji dohodek?

Nad 150.000 sit neto je lahko obremenitev plače 40%.
Nad 250.000 sit neto pa 50%.

Tako je (bilo) na NLB pri potrošniških kreditih.

(odgovor članu NinKa)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
3.8.2006 14:08:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: wahoo

Recimo Sparkasse vzame vse...tud vožnjo in mailco...pa razne druge dohodke...nekje samo neto plačo itd..

Če je kredit zavarovan pri zavarovalnici, se vzame samo neto plača, ker tako določajo pogoji zavarovalnice.
Če je kredit hipotekarni in zavarovan s hipoteko pri določeni banki, o tem presoja banka sama.

(odgovor članu Wahoo RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
3.8.2006 14:13:25   
kitty
Od sile si Kerensita user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.8.2006 8:43:50   
Anonimen
Hehe..anonimna,m ki se brigaš za druge...

A veš, da v resnici nisi anonimna..user posted image

Vsak računalnik ima svoj IP in Sem prepričana, da lahko Kerensa takoj vidi, kdo vtika nos tja, kamor ne spada..

Ah, ja, slovenijaaaa, odkod lepote tvoje...user posted image

(odgovor članu kitty)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
4.8.2006 18:07:27   
lucika
da bi kerensa placevala manj kredita kot najemnine, ji ne privoscite? zakaj? ker ji starsi niso zgradili bajte ali kupli stanovanja? verjamem, da take anonimke s takim misljenjem s k***** niso mignile, da stanujejo tam kjer so.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.8.2006 23:51:02   
ribica.
Da se dobit kredit, vseh 100%. MI smo ga tako dobili pri SKB-ju. Vzel ga je moj dragi, ki je tudi edini zaposlen v naši družini.Je njihov komitent. Mislim pa, da je igralo vlogo tudi to, da je šlo za stanovanje v MB, ki ni ravno bogu za hrbtom, torej mu bo cena rasla. Dobili smo 16 miljonov kredita. 

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.8.2006 0:43:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
A za pogreb svoje mame pa ne!?

A mi, prosim, citiraš, kje in kdaj sem napisala, da se za pogreb svoje mame nisem pripravljena zakreditirati za do lastne smrti?

Ne vidim pa potrebe, zakaj bi se, če mi se pa ni treba.

Poleg tega pa - primerjava zneskov, kot sta 300.000 SIT in 25 milijonov - kdo zdaj ni realen, ti ali jaz? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?