Anonimen
|
Bom pokomentirala, ja... Upam, da ne bo izpadlo nesramno do vseh tistih, ki so mi pomagale (vsaj mišljeno ni tako). Kot prvo - nisem prosila za pomoč. Ideja za to je prišla od ene anonimne (da ne od tebe, niti za trenutek ne podvomim). Moje besede so bile "se bom že nekako znašla, kot vedno". Ne počutim se krivo, ker sem sprejela ponujeno pomoč. Vsaki posebej (zdi se mi, da vsaki, no, če sem pa katero izpustila, se pa opravičujem) sem ponudila, da ji denar vrnem, vendar ga nobena ni želela nazaj. To, da so mi RR-ovke pomagale, je samo njihova dobra volja. Ne moja prošnja ali zahteva. V kolikor mi ne bi, bi to pomenilo samo to, da bi si jaz izposodila celoten znesek za mamin pogreb, tako pa si mi ga ni bilo treba oz. sem s pomočjo RR-ovk kar lep delež izposojenega odplačala. Če tega njihovega nepovratnega posojila ne bi bilo, bi se zgodilo samo to, da bi jaz vzela več kredita drugje in ga odplačevala dalj časa in za večje obresti. Matematično gledano je to vse. Zato me zanima, od kje ti ideja, da denarja za mamin pogreb nisem uspela zbrati. Ironično, ampak - kako pa je potem moja mama lahko pokopana? Kot drugo - žalostno, da primerjaš pogreb moje mame z nakupom stanovanja. Če uporabim nekaj Ginine logike - to nič ne pove o meni, ampak samo o tebi in zaradi tega se mi smiliš, da sploh iščeš primerjavo pri dveh takšnih stvareh, ki si nista niti podobni. Kot tretje pa - koliko jaz sama razkrijem na RR moje finančno stanje, je moja stvar. Če imam, imam, če ne, pa ne. Nikakor ne gre v mojo nešolano betico, zakaj se ti s tem obremenjuješ. Močno dvomim, da imaš z mano kakšne neporavnane račune. Če jih imaš, še pa kar javi, pa jih bova po hitrem postopku poravnali. Finančno in drugače, da ne bo pomote, ker očitno imaš še druge probleme. Zame pa je stanovanje stvar, za katero sem se pripravljena zakreditirati za do konca svojega življenja, če bi bilo to potrebno. In če sem v vsem svojem trenutnem finančnem sranju sposobna odplačevati 50.000 SIT mesečnega obroka nepričakovanega kredita, pa kljub temu nobenemu od nas štirih nič ne manjka, potem res ne vidim, v čem je problem. In če lahko plačujem 140.000 SIT na mesec za najemniško stanovanje, mi moje znanje osnovnošolske matematike (druge šole tako ali tako nimam) daje vedeti, da sem sposobna plačati tudi tolikšen obrok kredita za stanovanje. Če se motim, si pa dobrodošla. Položnice (moje) te čakajo...
|