|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nakup stanovanja - vaše mnenje
30.7.2006 18:23:27   
Anonimen
Prosiva vas za vaše mnenje glede nakupa stanovanja. Nekako sva v dvomih, zato bi predstavila naš problem.

Smo mlada družina z enim otrokom. V naslednjem letu planirava selitev v večje stanovanje - cca. 80 kvm. V tem času sva dobila ponudbo za nakup stanovanja v okolici Ljubljane (smer Gorenska). Gre za 3,5 sobno stanovanje v izmeri 85kvm. Cena je 28.000.000 sit. Stanovanje je letnik 76 in bi ga pred vselitvijo morala jasno urediti: nova kopalnica, wc, talne obloge,...

Po drugi strani pa vidiva možnost nakupa podbnega stanovanja preko sklada. Za razpis Kamnik se sicer nisva prijavila, vendar bi za ta denar dobila novo stanovanje s cca. 80 kvm in teraso.

Prednosti novega stanovanja (v primeru Kamnika):
1. je novo - čez leta bo višja cena na trgu
2. ima teraso
3. ni stroškov obnove (novo kuhinjo bi kupila v primeru obeh stanovanj)

Slabosti novega stanovanja (Kamnik):
1. v službo se oba morava voziti po 25 km
2. za varstvo nimava nobenih staršev (oboji so 25 km stran)
3. problem razpisa - ali bova izbrana (katero stanovanje in kdaj)??!!

Prednosti starega stanovanja:
1. dovolj veliko in ima možnost dveh otroških sob
2. je v centru mesta (bližina šole, ZD, ...)
3. njegovi starši (tašča gre v penzijo naslednje leto) so v istem naselju, njeni starši imajo še 8 let do penzije
4. njegova služba je 500 m stran

Slabosti starega stanovanja:
1. več stroškov (obnove) pri vselitvi
2. nižja cena pri prodaji v prihodnosti
3. nima terase
4. ona se vozi 25 km v službo

Pri odločitvi predvsem tehtava prednosti novega stanovanja in logisteke. Novo stanovanje je z ekonomskega vidika veliko bolj racionalna odločitev. Pa še dobila bi novo stanovanje s teraso, ki so jo želiva (otroci imajo več svobode na terasi - gugalnice, toboganiuser posted image ). V primeru nakupa starega stanovanja dobiva balkon.

Staro stanovanje pa po drugi strani gotovo poenostavi logistiko glede otrok v prihodnje - če bo sreča bi imela 2 otroka. Trenutno živiva v istem naselju kot njegovi starši - podedovano stanovanje. S selitvijo v staro večje stanovanje se praktično seliva v drugi blok. V tem primeru ima on še vedno službo blizu (stroški prevoza), varstvo otrok je dokaj enostavno rešeno in ostaneva v centru - šola blizu.

Za mnenje prosiva predvsem starše, ki imajo že nekaj izkušenj z vrtci in logistiko z otroci. V najnem primeru trenutno ona dela na dve izmeni, on pa do cca. 16 ... 17h.

V bistvu se težko odločava. Po eni strani imava vrabca v roki, goloba pa na strehi. Ima kdo kaj izkušenj glede razpisov? Po prednostni lestvici spadamo med družine z enim otrokom in varčevalno shemo. Ali je to dovolj pri kandidiranju za večja stanovanja?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nakup stanovanja - vaše mnenje
30.7.2006 21:11:01   
Naja31
Zivjo,

jaz sem tudi gledala razpis za Kamnik in ce se kaj spomnim, so 80 kvadratna stanovanja tam nekje kot bosta vidva dala za  staro. Ne vem ce je kaksna bistvena razlika.
A pa je v Kamniku se kaksno prosto stanovanj? Kakor jaz vem so tisti, ki so bili izbrani, bili ze obvesceni, tako da tudi ni nujno, da bosta to tega stanovanja preko sklada tudi prisla.
Midva sva iz LJ in sva tudi razmisljala, da bi se prijavila na razpis. Predvsem moj moz je bil full proti, ker ima tako sluzbo, da bi moral veckrat na dan v Lj, kar bi mu iz Kamnika vzelo kar precej casa. Nima sluzbe od 8h do 16h in potem ko je enkrat doma, ne gre nikamor vec. Pri nama je to, da bi se morala toliko peljati v sluzbo, pretehtalo, saj sva zdaj v Lj na taki lokaciji, da imam jaz do sluzbe 5 minut, on pa 15 minut. Na razpis se potem nisva prijavila, ceprav sem ppepricana,da bi dobila, saj bi poleg pik za mlade druzine, dobila tudi dodatne pike za moj status mlade raziskovalke. Tudi to,d a kupiva in potem prodava ter zasluziva, ni pretehtalo, saj je v kupoprodajni pogodbi klavzula, da ne smes prodati naprej v manj kot 5ih letih.

Sina čuva tašča , ki je v Ljubljani, zdaj čisto blizu nas, tako da s tem ko njega peljeva v varstvo, ne zgubljava preveč časa.
Poleg tega je mene od stanovanja preko sklada odvrnilo to, da imajo novi kupci toliko pritožb. Saj ne rečem, da se bo ponovil Dragomelj, ampak nikoli se ne ve

Tisti, ki se vsak dan peljejo v Lj v službo, bodo rekli, da ni problem. Ja, saj verjamem, da ni, ampak če imaš to možnost, da se ti ni potrebno, potem sva se midva odločila, da se ne bova. Pa bi za ta denar koliko stanejo stanovanja v Kamniku, v Lj dobila pol manjse.

Mi se konec leta selimo v večje, 3 sobno, 72 kv m, ravno tako potrebno celotne prenove (okna, vrata, kopalnica, kuhinja, .... Računam, da bomo za prenovo in celotno opremo rabili 5 milijonov.

Pri meni je to,d a ne preživim pol dneva v avtu, odločilen faktor.
Pri vama je lahko nekaj drugega.

Upam, da se ti kaj pomagala pri vasi odlocitvi. Najprej pa rpeveri katera stanovanja v Kamniku, so sploh se na voljo, ce so katera.

Cau, Naja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.7.2006 21:13:27   
Gina
Meni se zdi, da je največ odvisno od vajinih želja. Hecno, ampak jaz bi se najbrž odločila za starejše stanovanje, edina stvar, ki bi me fuuul motila, je to, da ni (terase) balkona. A sem prav razumela terase ali balkona? Ali sta mislila atrij, ker tobogane omenjata?
Zakaj? Ko sem hodila gledat stanovanja, ko sem ga kupovala, sem hodila tudi v Kamnik. Tako luškano staro mestece jeuser posted image ...vendar.....če greš velikokrat tja, ugotoviš, da je promet do tja nemogoč. Zelo počasi kam prideš. Sploh v Lj. Če sta vezana na Lj., potem bi mene v vajinem primeru to tako zelo motilo, da se ne bi odločila za to varianto. Pa ne da se ne vozim rada, zelo se in me niti slučajno ne moti pol ure vožnje do službe. Zelo bi me pa motili prometni zamaški, čakanja na semaforjih, totalna gužva in počano premikanje in to zjutraj, ko greš v vrtec in službo, pa se ti mudi.
Po moje bi jaz v vajinem primeru veliko bolj razmišljala o svojem udobju, kot o ceni stanovanja, če bi ga kdaj prodajala. Saj v resnici ni tako grozno velike razlike, ko prodajaš. Pa itak gredo tako cene gor, da sploh ne moreš biti na zgubi, ker v današnjih časih mnogo dražje prodaš, kot si kupil. Pa še to, itak gresta v stanovanje, ni razlike med npr. blok in hiša. Tako da jaz bi resnično kot prvo gledala na svoje udobje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.7.2006 21:15:03   
SanjaS
Pejta v staro stanovanje... gugalnice in terase niso tako zelo pomembne, kot čas, ki ga imata na voljo na dan brez vsakdanjega drajskanja v službo in nazaj.

Premislita koliko je vredna ura vajinega življenja v prostem času in zadeva vama bo v trenutku jasna.user posted image

LP,
S.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.7.2006 21:22:59   
Anonimen
Na izbiro prav gotovo vpliva logistika in pa vaše počutje v stanovanju.

Če vam novo stanovanje povzroča logistične težave, ne premišljujte o njem.
Stanovanje kupimo zato, da v njem živimo in se dobro počutimo in veliko veliko manj zato, da ga bomo čez **** let dobro prodali (če ga sploh bomo).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.7.2006 21:55:44   
KIRA
nikjer ne omenjata še dodatnih stroškov, kot so ogrevanje, pa možnost parkirišča, po mojem je dostopnost stanovanja tud pomembna. pa varnost okolice - pa če leži ob prometni cesti, ali pa je v kakem naselju, pa če so v bližini kaka igrišča za otroke. pa sosedje so pomembni. poglejta si sosednje stanovalce.pa če živijo v bližini mlade družine, ali pa starejši ljudje - tud to je pomembno. ponavadi so družine z otroki strpnejše, kar se hrupa tiče. pa pri odliočitvi premislita tudi, ali bi lhako v stanovanju bivala z vami kaka domača žival, ker prej ko slej bo otrok tud za to začel sitnarit. nekatere mine, nekatere pa ne, pa si nabavijo psa ali kaj podobnega.

najbolje bi bilo, da si vizualizirata življenje v  starem in novem stanovanju. nikjer ne piše da mora staro stanovanje tud zgledat staro, če vaju to moti. pa oblika bi po mojem tud bla pomembna - kam gleda večina oken - na katero stran (če je večino dneva sonce ali senca). pa v katerem nadstropju bi bilo eno in drugo, pa varnost soseske itd...

po mojem sta do sedaj dosti takih točk, ki bi jih  jaz upoštevala, izpustila, ali pa namerno ne pisala. vajin otrok je najbrž še premajhen, da bi tud njega povprašala po mnenju?

jaz osebno bi se odločila po občutku. šla bi na obe lokaciji, pa bi videla kje mi je bolj všeč. + in - bi kar lepo pustila ob strani. razen če se odločata zaradi tržne vrednosti oz. investicije...

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.7.2006 22:05:50   
Mala koala
Glede na napisano bi se sama verjetno odločila za starejše stanovanje. Vsaj meni je pomembno tudi, kakšno lego ima stanovanje, kakšna je okolica itd itd. Pomisli tudi na to, koliko boš na leto zapravil za vožnjo, časa in denarja.
Sploh zdaj, ko počasi ukinjajo refundacije prevoza je lahko to zelo delikatno. Kvadratura je pa v obeh primerih taka, da nakup verjetno ne bo kratkoročen. Kot je že ena napisala, stanovanje kupuješ zato, da notri živiš in se dobro počutiš. Ne glej preveč na to, kakšno ceno bo imelo dolgoročno. No, razen če veš, da ga nameravate čez par let prodat.
Želim ti dober nakup, kakorkoli se boš odločil.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.7.2006 22:06:03   
Anonimen
Če ti kaj pomaga- veliko novozgrajenih stanovanj v Kamniku (zlasti ob Mercatorju) je porazne kvalitete, zgrajenih iz najcenejših materialov.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
30.7.2006 22:16:52   
pinkiponki
Tudi jst poznam precej primerou, kjer so imeli fuuuul  težav z novimi stanovanji, vse je bilo površno narejeno, pa ne samo v Kamniku, to je problem skoraj vse novogradnje.

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.7.2006 9:27:58   
pety78
Tudi midva se isto odločava, kot vidva. Sva se tudi v Kamnik zapeljala na ogled stanovanj, da bi videla lokacijo in se odločila, ali se bova prijavila na razpis. Pa se nisva. Ni variante! Tak je vse natlačeno, spredaj in zadaj cesta, pa še lokali bodo v blokih, skratka drek! Verjetno misliš teh novih 5 blokov ob cesti, a ne? Meni se niti slučajno ne dopadejo bloki, predvsem lokacija. Na tvojem mestu bi se raje odločila za starejše in verjetno bolj kvalitetno stanovanje.

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.7.2006 16:07:09   
bskrle
Je res, kar je Pety napisala, ta stanovanja v Kamniku so namenjena tipičnim blokarjem. Za družine niso primerne, ker nimaš otrok kam dati, saj ni igrišč, vrtec je trenutno v izgradnji ...prometna gneča do Lj obupna, vsaj eno uro vožnje in vlak ni tako blizu teh blokov, je pa avtobus. Verjetno je bolje živeti v starem delu Kamnika, saj ni toliko prometa.
Torej vama svetujem starejšo hišo.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.7.2006 20:47:50   
Anonimen
Če bojo stanovanja v Kamniku in celotno naselje samo približno take kvalitete kot v Dragomlju, ti zelo odsvetujem nakup tam. Poleg tega ti ne glede na prednosti (mlada družina) nihče ne more garantirat, da bosta pravico do nakupa dejansko dobila. In še to - glede prodaje - če bo kvaliteta tako v kuruser posted image  kot v Dragomlju, potem vprašanje kako lahko in za kakšno ceno bi prodali to stanovanje. Da ne govorim o (ne)kvaliteti življenja v takem naselju, ko konstantno nekaj popravljajo. V takem resnično ni za živet.
Stanovanja pa tudi ne kupuješ zato, da ga boš čez **** let prodala. Mogoče ga boš, mogoče ne, samo to je še tako daleč in nepremičninski trg se lahko še tako zelo spremeni. Raje glej na to, da se boste v starem stanovanju dobro počutili. Kljub balkonu namesto terase.
Torej moj nasvet - kupite staro stanovanje.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
11.8.2006 9:14:29   
puka
Jaz bi samo glede cene.Meni se zdi absolutno previsoka cena za gorenjsko.V katerem mestu pa je?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.3.2007 14:24:13   
ANOIMEN
jaz ti svetujem da si tu ko si!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

mama ima v želodcu otroka,oče pa pivo
pasovček pravi red je vedno pas pripet

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......