Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andre Ursa30, saj ne pravim, da je nekdo zaradi piercingov slabši človek. Samo, ko gre za tvojega otroka, je pa le malo drugač. Navsezadnje, punca je mladoletna in jaz sem zanjo odgovorna. Očitno je bolje, da ji nekoliko popustim, saj navsezadnje če bom prepovedovala, bo to še rajši počela - iz same kljubovalnosti. POglej, če bi bila ti mama, ki bi res non stop težila, pa ki bi ji vse prepovedovala, pa ki bi imela neko strogo, nepopustljivo vzgojo, pa bi sitnarila za vsak drek, potem bi punca res kljubovala. Če pa otrok ve, da se ti maksimalno trudiš, če ve, da jo imaš maksimalno rada in da ji ugodiš vse in več, če ve, da ima ogromno svobode in je v veliki večini zadovoljna s svojim lajfom - potem težko verjamem,d a bo zaradi ene reči, kjer ti ne popustiš "nalašč kljubovala". Razen če bi bila tolk razvajena, pa navajena, da je čist vse, ampak absolutno vse po njeno, potem bi tudi "nalašč preizkušala meje" - kot vedno, saj bi bila na to navajena. Jaz tudi večino reči ugodim otrokom, če se le da, so pa reči, kjer vedo, da ne bom popustila. In te reči so skoraj vedno povezane z zdravjem ali s tem, da je za koga drugega posledično zaradi njihovega ega ta stvar zanič, škodujoča. Kot sem že napisala, jaz bi ji pustila točno toliko piercingov, kot jih dopušča zdravje. koliko je to, ne vem. Bi se pa pozanimala pri zdravniku. Tako bi veljalo do njene polnoletnosti. Tatuja ji tudi ne bi pustila, ampk samo zato, ker je to zelo življenjska odločitev, ki se je ne da zbrisat. Meni je kak tatu lahko zelo lep, ampak mora otrok biti tolk star, da se je sposoben zrelo odločat. Če se bo moj otrok odločil za kaj takega pri 18. letih, ok, naj se. Takrat bo jasno, da je odločala o tako dolgoročnih zadevah polnoletna glava. In tudi odgovarjala bo za posledice sama, če ji kasneje ne bo več všeč. Vse ostale želje so dovoljene. Naš mladenič si pušča dolge lase. To je glih tako stvar mode, kot luknje v ušesih ali kaj drugega. Pa če bi hotel uhanček, naj ga pa ima. Dokler ne ogroža zdravja. O tem govorimo. Ne o tem, da bi bilo to "merilo za uspeh ali normalnost". To je bedarija. Jasno da to nima nobene veze s tem. Gre zgolj in izključno za zdravje.
|