|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Najprej na glavo potem spet na ritko
22.3.2006 17:25:57   
MATEJA
Ali je imela katera podoben slučaj, da je bil otrok že obrnjen na glavo, pol pa se je spet obrnil na ritko - z nogami navzdol??Jaz sem v 28.tednu in do sedaj je bil user posted image  obrnjen z glavo navzdol, danes sem bila na pregledu pa pravi G, da se je obrnil.Tako sem bila presenečena, ker sem čutila da je na glavici.Sicer je rekla, da ni to nič takšnega in da nisem še v visoki nosečnosti, da bi bilo za skrbet, pa vendar me malo obremenjuje to, kaj pa če se ne bo več obrnil?!Rekla mi je da čimmanj sedet, ker da veliko sedenja sili otroka, da je na ritki.Malo me skrbi vse skupaj!Prosim za nasvet oz. tolažbo, če ste imele izkušnje s tem.Lep pozdrav vsem user posted image  in tistim, ki so to bile in tistim, ki to še bodo.

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Najprej na glavo potem spet na ritko
22.3.2006 17:32:28   
Gina
Ja, naš se je takole hecal, je bil na glavi, pa na ritki, pa potem postrani, pa spet na ritki... do par tednov pred porodom, ko se je blagovoljil obrnit na glavo. Tako da....res še ni nič za skrbet.  boš videla, da si bo še premislil.

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.3.2006 17:40:39   
Barbs
user posted image

Tvoje ginekologinje pa moj ne bi maral...user posted image  Jaz sem v začetku 34. tedna, moj user posted image  je v prečni legi še vedno, že od 28. tedna ( v 25. tednu je bil že na ritki, pa bog ve, kaj še vse...) ... Pojma nimam , zakaj mu tako paše, ampak očitno mu... Glede obračanja - moj G pravi, da nobene "vraže" ne pomagajo pri obračanju in niti ne vplivajo na to - user posted image  je pač tako, kot mu paše. Res je, da če je  nekje do 37. tedna v določeni legi (medenična vstava), najpogosteje tudi pri porodu tako ostane, ni pa nujno. Pri prečni legi pa je menda specifika ta, da ga prvi popadki obrnejo z glavo ali pa z ritko navzdol - nekak pač, sam da je navzdol, da ni povprek... Statistično jih samo 5 % ostane v prečni legi, tukaj je potem logično, da sledi carski rez. Jaz se tolažim s tem, da mogoče pa ne bom med tistimi 5 % ... včasih me res malo skrbi, večinoma časa pa sploh ne razmišljam o tem. Moj G mi je jasno povedal, da se o tem razmišlja takrat, ko pride to tega in da so vsaka predvidevanja samo kravžljanja živcev nas, nosečk.

Če je tvoj mali telovadec zdaj na ritki, nič hudega; lahko se še obrne in to večkrat... pa tudi če se ne - veš kako so izkušeni porodničarji zdaj!!! Na tiste, ki imajo kakšno posebnost pri porodu, pa še posebej pazijo!user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.3.2006 19:36:02   
MATEJA
Hvala punce za odgovore, sem se res malo pomirila.Saj res ima še časa za se obrnit.Če ne pa boh pomagej oz. doktorji bodo pomagali tako ali drugače kajne user posted image !Sem pa tudi jaz brala v eni knjigi, da res menda nobena metoda ne pomaga, da bi se obrnil, se pač bo, ko bo njemu tako prav user posted image !Imam pa pisarniško delo in mi včasih ta zadnja kar otrdne, ker nimam časa vstat in se sprehodit malo.To res ni o.k. ampak kaj čmo.LP.

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.3.2006 21:27:57   
KODA
Tastarejši je bil do poroda v medenični.vstavi.
Tamlajši je bil pa v 27 tednu v nožni vstavi,pa se je do 35tedna obrnil na glavo. 

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2006 21:53:14   
halena
Tudi jaz imam ta problem,da se je moja punčka po 30t obrnila na ritkouser posted image .Tisto glede sedenja se mi zdi bolj larifari,ker jaz sem non-stop migala!Zdaj končujem 36t in situacija je enaka..Moja G stvari sploh ni vzela dovolj resno,ker me je po pregledu v 34t naročila na ponovni pregled čez 4t!!!!Zato sem šla včeraj po 'drugo mnenje' in dobila odgovor:plodovnice je še dovolj,glede nato,da je to moja prva nosečnost, pa je bolj malo šans,da se mala obrne,ker maternica ni tako prožna..Čas naj bi bil tja do 36t-tako,da moj čas se je iztekel..Zelo sem žalostna,ker bom verjetno končala s CR.user posted image Vem,da ni uredu o tem razmišljat in da je najbolj važno,da pride punčka zdrava na svet.Resnično sem se želela rodit na naraven način-mogoče sem si želela preveč?user posted image
Lahko,da se bo punčka še obrnila,saj se nekateri obrnejo med popadki.Če pa naredijo zunanje obračanje,pa obstaja možnost,da se popadki začnejo in s tem tudi porod..
To je vse kar vem.Jutri grem v 37t in potihem še vedno upam.
Če ima katera izkušnjo s tem,bom zelo vesela,če jo bo delila z mano!LP

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.3.2006 13:45:12   
Barbs
Halena,

saj če se je mala obrnila na ritko, to vendar ne pomeni avtomatično kar CR.
Veš, koliko otrok se rodi po naravni poti, pa čeprav so ves čas v medenični vstavi? Gotovo bodo pozorni in bo izkušen porodničar znal voditi porod tudi tako. Bodi optimistična; meni moj G pravi : še noben ni not ostal.user posted image user posted image user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.3.2006 17:09:31   
halena
Vem,Barbs,da to ne pomeni CR,ampak z ritko rodit pa se mi zdi kar mal zajuser posted image .Moja mami je v prvo rodila brata z ritko naprej-groza(!),mogoče se zgodovina ponovi?!user posted image
Vsekakor sem optimistična in se veselo pogovarjam in dogovarjam z mojo žabico o morebitnem preobratu..Zdaj sve vstopile v 37t.
V katerem tednu si pa ti ,Barbs?-hvala za tople besede!
Najvažnejše je zdravje!!!user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.3.2006 21:29:48   
ribica.
OJ!

Tudi naše dete ga nekaj svira, saj leži prečno. Bilo je že v glavični vstavi, zdaj pa je počež. Sem pa v 36. tednu. Ta teden imam spet UZ, da vidimo, če se je obrnil. Sicer pa tako vem da se ni, ker čutim in vidim kje se steguje. Odkar mi je G potrdila da je prečno, mi je čist jasno, da vztraja v tej legi. Edino od danes popoldne mi je zelo čudno, ker mi zdaj z nogami brca na levi. Čudi me me ta obrat. Prej je imel glavico levo in noge desno, zdaj pa obratno. A tiste,ki ga imate na ritki tudi čutite, da ni na glavici?

Kar se samega poroda tiče sem čist v  temi, saj nimam pojma kako bo. Tudi če se obrne na ritko, ne vem ali je dobro roditi na ta način. POjma nimam.

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.3.2006 22:32:26   
3new!yes!!
moj je pa ze 3 mesece na glavo obrnjen. Upam da se mu ne bo zdaj pred rokom zazdelo, da pa bi se malo na ritki sedeluser posted image user posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.3.2006 23:40:13   
Jessy
Moja je bila v 28. tednu obrnjena na ritko (prej je bila že z glavico obrnjenan avzdol) in me je kar šokiralo. Na naslednjih pregledih je še kar vstrajala na ritki in tako vse do konca. Nekje do 34. tedna smo upali, da se obrne na glavo. Ker se ni, smo šli v 36. tednu na zunanji obrat, ki pa mi ga niso mogli izvajati, saj sem kot nalašč takrat dobila popadke in ob popadkih obrata ne izvajajo. Tako sem lepo šla domov.
Rodila sem s CR. To je bil moj prvi otrok.

(odgovor članu 3new!yes!!)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.3.2006 10:29:04   
cuma
Moja user posted image  je bila skozi v medenični vstavi in ker nisem šla na poskus zunanjega obrata in se sama ni obrnila, so mi naredili CR.
Vaginalni porod z medenično vstavo res ni šala, pa nočem nikogar strašit, samo poskušaj se s tvojo G dogovorit o CR, če se otrok ne bo obrnil, res, ni vredno tvegat, da bi bilo potem kaj narobe. Poznam primere, ko se je zelo zakompliciralo.
CR pa ni noben bau bau in za otročka najmanj naporen in nevaren. Tudi dojenje po CR steče prav tako kot pri naravnem porodu,vsaj jaz imam zelo dobro izkušnjo!
Bolečine po CR pa niso nič hujše od tistih, ki so pri porodu šivane in jih potem še cele tedne boli ko user posted image .

Kakorkoli že, vso srečo ti želim!
LP cuma

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.3.2006 11:19:53   
SNOBRA
Naša Neli se je zelo zgodaj ustoličila v mojo medenico z ritko naprej, tako da je niso mogli niti premakniti, kaj šele obrniti. Možnost da se bo sam obrnila je bila skoraj nična. Imela pa je tudi zelo veliko glavico za mojo telesno strukturo, tako da smo mi predlagali CR. Moja velika želja po naravnem porodu pa je bila na  srečo uslišana, ko sem en dan pred predvidenim CR dobila svoje popadke in šla rodit. Na srečo je bil ravno dežuren Dr. Pušenjak, ki se je odločil za naravni porod v medenični vsatvi saj ima veliko izkušenj..... Po treh urah pogostih popadkov sem brez zapletov rodila zdravo deklico (verjentno lažje kot marsikateri glavični porod, ampak to je najverjetneje odvisno od posameznice koliko je pripravljena na porod in kako doživlja ves dogodek), res da so me rezali, da ne bi prišlo do raztrganin, ampak to je mala cena  v primerjavi z izkušnjo naravnega poroda, ki ti pusti toliko različnih čustvenih občutkov za celo življenje. Saj ne za vsako ceno, če ne gre oziroma je nevarno je CR seveda bolj varna rešitev, vendar mora biti medicinsko utemeljena. V zadnjem  času pa se pojavlja kar želja po CR, kot strah pred porodom ali kaj, saj ne vem!??

Hočem povedati samo to, da se da v medenični vstavi prav lepo roditi, seveda če že prej ni kakšnih kritičnih  predpostavk, ki bi ogrozile naravni porod.

Res pa je da strah  pred porodom naredi le tega še veliko težjega !!!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.3.2006 10:39:22   
halena
Jaz si v bistvu želim naravno roditi.Bojim pa se,da bom na koncu žalostna,če mi naredijo CR.Vem,da je važno,da je dete uredu!-jazna sem nase,ker sem se preveč zapičila v poroduser posted image
Zdaj končujem 37t in naša žaba še vedno uživa v prečni legi.Verjetno ji tako paše,zato ne delam več problema okoli tega.
Čez en teden imam pregled in če bo G omenila obračanje,bi se zato verjetno tudi odločila,samo čisto,čisto na koncu.Ker obračanje ponavadi izzove popadke>>porod.
Kljub vsemu je občutek,ker jo dejansko že imam v naročju(samo z rokami jo ovijem)nepopisno lepuser posted image user posted image

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Priimek
Erin

Čigav priimek ima vaš otrok?

materin (dekliški) (5%)

očetov (84%)

oba (11%)

Število vseh glasov: 370

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!