Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Najemnine- okolica Ljubljane 13.1.2006 13:32:53
|
|
|
|
bambolina
|
Punce, dejte mi povedat, koliko so cca. najemnine za 1 ali 2 sobno stanovanje v okolici Ljubljane (Vrhnika, Mengeš, Ig, Domžale, Kamnik, Logatec, Grosuplje, Škofljica...). Mi smo zdaj v najemu v Ljubljani pa nam je to kar malo drago (za enosobno plačujemo 80 tisoč sit + stroški), zdaj bi šli pa raje malo ven iz Lj, ker vem da so tam nižje najemnine. Hvala za odgovore!
|
|
|
|
RE: Najemnine- okolica Ljubljane 13.1.2006 14:32:01
|
|
|
|
Peter167
|
Najemnina, ki jo plačujete je nekako povprečna. Brat je najel garsonjero v Zbiljskem gaju, pa tudi plačuje nekaj takega. Mogoče kakih 5.000 - 10.000 SIT manj. Ne vem točno. Težko boste našli kaj spodobnega za manj denarja. Včasih se pa komu le nasmehne sreča. Če si malo izračunaš, koliko denarja pride eno stanovanje, boš hitro videla, da cena ni pretirana. Vsak, ki oddaja stanovanje bi verjetno rad kaj zaslužil. In to v kakem doglednem času. Če daš za stanovanje recimo 20 milijonov (kar je, se mi zdi poceni). Pa oddajaš za 80.000 SIT. Na leto znese 960.000 SIT. Torej potrebuješ za "odplačilo" stanovanja oddajati skoraj 21 let. To je pa prekleto dolga doba. Pa še davek ni vračunan! Pa kakšna obnova objekta tudi ne! Tako žal je. Najemnine niso drage, plače so majhne :). Pa veliko sreče pri iskanju...
|
|
|
|
RE: Najemnine- okolica Ljubljane 13.1.2006 14:39:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, najemnine so zelo drage midva imava dvosobno+garažo+ del kleti pa plačujeva 60.000 + stroški(tukaj imava všteto elektrika, telefon, internet)..sva imela srečo, čeprav ni ravno novo, je pa domače
|
|
|
|
RE: Najemnine- okolica Ljubljane 14.1.2006 0:02:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Če je enosobno stanovanje v Ljubljani v bloku 80.000 SIT, potem je v bližnji okolici cca. 15% cenejše - seveda enakovredno, po kvadraturi, opremi in lokaciji (blok). Računaj pa na to, da so stanovanja v blokih vedno dražja od stanovanj v hišah. Stroški naj bi bili enaki, ampak tudi žal niso - v bloku imaš zagotovo svoj števec in plačaš večinoma po porabi, v hiši pa je en števec in potem "gazda" obračuna "na približno" - večinoma seveda sebi v plus. Moraš pa pomisliti še na eno stvar - če si v najemu izven LJ, službo pa imaš v LJ, potem se ti niti ne splača, kajti pomisli tudi na to, koliko prej moraš vstajati in koliko kasneje prideš domov (čas z družino ali pa samo s partnerjem je neprecenljiv) in tudi to, koliko porabiš za bencin. In če te bencin skupaj s časom pride več, kot je razlika v najemnini, potem se ne splača.
|
|
|
|
RE: Najemnine- okolica Ljubljane 14.1.2006 20:46:23
|
|
|
|
Gina
|
Jaz sem pogledala v našo nepremičninsko agencijo. V Logatcu dobiš za 31m2 garsoniero - 200eur/mesec brez predplačila. POtem je še ena varianta 100m2 v hiši eno nadstropje s centralno za 320eur/mesec, kar je malo manj kot ti plačuješ za enosobno v Lj., potem je pa še ena ponudba za 32m2 za 250eur/mes. Na lokalno tv pa nisem pogledala, če je še kakšen oglas, ampak če mene vprašaš, se tukaj pri nas ljudje veselo na privat zmenijo za malo cenejše variante, brez posrednika. Kar se tiče prevoza, je sicer res precejšen strošek, če ne bi delodajalec izplačeval prevoza, ampak če se dva vozita v Ljubljano, dobita vsak povrnjeno točno za bencin, ki ga porabita - vsak! Tako da če hodita z enim avtom dobita povrnjeno tako za bencin kot za izrabo avta.
|
|
|
|
RE: Najemnine- okolica Ljubljane 15.1.2006 21:30:10
|
|
|
|
KODA
|
Najemnina je v okolici Lj res nižja.Ampak če moraš tankat 2 avtomobila,je skoraj tako,kot če bi imel najem v Lj. Primer: Najem je cca enosobno 45000+ stroški(kabelska,telefon,elektrika,stanovanjski stroški=cca30000)=skupaj cca 75000.Pa še bencin za cel mesec1 avto=cca25000,včasih tudi več. Vržeš to skupaj in dobiš stroškov s tem cca 100000.Pa še čas za vožnjo zraven.Če dobiš vožnjo dobro plačano je en plus,pa če se vama delavni čas soupada,da se lahko skupaj vozita,drugače je pa za premisliti.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?