|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Najboljša prijateljica, ko izve da si noseča
20.12.2010 11:22:47   
Magic*
Pozdravljene,
ne vem a sem prišla po tolažbo, po vzpodbudno besedo ali po kaj, pa vendar, moram to deliti z vami...
Imam najboljšo prijateljico že od osnovne šole. So bili vzponi in padci, vendar takega pa še ne...
Noseča sem dobra dva meseca, omenjena prijateljica to ve in je izmed vseh prva izvedela. Sicer po naključju, pa vendar. Že takrat nad to novico ni bila pretirano navdušena, vendar se je veselila z mano- češ, saj sva le prijateljici!
Potem pa se je vse skupaj le še stopnjevalo. Jaz sem se preselila (le 3km starn) in s tem pridejo tudi nove obveznosti.. od nje pa ne duha ne sluha. Servirala mi je, da nimam dovolj časa zanjo (govorimo o roku 3h tednov), pa vseeno sva se dobivali skoraj vsako dopoldne na kavi, da me posluša, da ne vem kaj naj skuham in na vse zadnje, da jo ne zanima kako bom jaz menjala plenice med tem ko se njej žura in nori...

Sedaj, ko sem še enkrat prebrala kaj sem napisala, mi je vse jasno. Ji pač ni več do druženja in do tega, da bi stvari še vedno delili skupaj.
Pa vendar me boli- kako lahko tako "zavrača" MOJEGA bodočega otročka, kako lahko "obsoja" življenje, ki sem si ga izbrala in hkrati poleg vsega pričakuje, da bom jaz podpirala njo na njeni poti?
Res se življenje spreminaja, pota ločujejo, pa vseeno- če bi bili pravi prijateljici, bi kljub vsemu še našli skupen jezik, ali pač?!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Najboljša prijateljica, ko izve da si noseča
20.12.2010 11:42:41   
branka81
Moja zgodba je podobna tvoji,samo da sm se jaz preselila na drug kones slo.Bili sva prijateljici 10 let,vse sva si zaupali,tičali skupaj,šli na morje....ko pa sem se preselila in dobila otročka,pa sm dobila od nje le čestitko..upala sem,da bo prišla na obisk,sej urco pa pol vožnje v eno smer tud ni tko hudo-če sam pomislim,da smo prej šle iz krškega v portorož na kavouser posted image ,zdej ji je pa težko pridet na gorenjsko...Se mi zdi,da sm šele takrat spoznala,da to pa res ni prava prijateljica.Sem bila pa najbolj presenečena,ko sta prišla k meni na obisk bivša sodelavka in moj prijatelj-ki ju res nisem pričakovala,ampak sta me lepo presenetila.Tudi pred 14 dnevi sta prišla k nam na moj rojstni dan,pa čeprav samo za dve urciuser posted image ...to so zame pravi prijatelji.
Ne sekiraj se,raje uživaj ob tvojemu otročičku,ki raste v tebiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Magic*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.12.2010 11:43:05   
Anonimen
Vajine prioritete so se pač spremenile. Tvoje se sedaj vrtijo okoli dojenčka, nosečnosti, njene pa so iste kot prej. To je čisto normalno. 

(odgovor članu Magic*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.12.2010 11:50:22   
Tejči
Uf, poznam takšne zgodbice, tudi sama sem šla čez podobno..Ni lepo, ni fajn, na začetku boli, se sekiraš, kaj si narobe naredila, da ni več tako kot je bilo ipd. Ampak..če se je to zgodilo, potem pač ni bila taprava prijateljica, te ostanejo..in verjemi, da bo jo nadomestila druga, ki bo vredna tega nazivauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.12.2010 11:52:26   
Petka09
Če bi bila res tvoja prava prijateljica bi se veselila s teboj - ne glede na to, da ima ona drugačen način življenja. Bi bila pač tvoja prijateljica še naprej, je pa res, da bi obe prilagodili način pogovorov: ker njo ne bi toliko zanimali pogovori o menjavanjih plenic, vnetih ritkah, izpuščajčkih, mleku itd.... tebe pa ne več toliko pogovori o žurkah, tračih itd.... Bi se obe pač nekako prilagodili, če bi bilo pravo prijateljstvo seveda.

Ker pa temu ni tako, je očitno, da je nekaj narobe. Mogoče tudi to, da pa ti mogoče malo zavida? Mogoče si v sebi vse to želi tudi ona, pa se na tak način brani oz. z jezo navzven in nesposobnostjo prave komunikacije dokazuje samo to, da je nekoliko nesrečna v svojem življenju?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.12.2010 11:53:32   
Čebel@
poznano:jaz bom pri 26tih rodila 2.user posted image ,sem se poročila in živim v lastnem stanovanju...kolegica še vedno živi v svoji otroški sobi,misli le na žur in pijančevanje
tko pač je...spoznala sem druge punce,prav tako mamice,in dobila drug krog prijateljev

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.12.2010 11:56:57   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Če bi bila res tvoja prava prijateljica bi se veselila s teboj - ne glede na to, da ima ona drugačen način življenja. Bi bila pač tvoja prijateljica še naprej, je pa res, da bi obe prilagodili način pogovorov: ker njo ne bi toliko zanimali pogovori o menjavanjih plenic, vnetih ritkah, izpuščajčkih, mleku itd.... tebe pa ne več toliko pogovori o žurkah, tračih itd.... Bi se obe pač nekako prilagodili, če bi bilo pravo prijateljstvo seveda.

Ker pa temu ni tako, je očitno, da je nekaj narobe. Mogoče tudi to, da pa ti mogoče malo zavida? Mogoče si v sebi vse to želi tudi ona, pa se na tak način brani oz. z jezo navzven in nesposobnostjo prave komunikacije dokazuje samo to, da je nekoliko nesrečna v svojem življenju?
Se strinjam.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.12.2010 12:06:12   
hel32
tudi sama imam tako izkušnjo, sem imela res, dobro prijateljico, sva bili neločljivi, še najina fanta sta bila prijatelja, povsod smo hodili skupaj, ko pa sem se preselila k njemu, in čez dobro leto zanosila, je prišla še 1x v 5 mesecu nosečnosti na obisk, prinesla igračo za otroka, pa še parkrat sva se slišale po telefonu, na zadne za novo leto 2010, od takrat dalje ne dviguje telefona, in tudi jaz je ne kličem več.

Sem mnenja, da pa ta tvoja prijateljica malo zavida tebi tvojo nosečnost, in si po eni strani tudi sama želi tega, ker pač twega nima se raje oddaluje, ker nje pač na zanima, kako se ti počutiš, zdaj, ko si noseča, kaj te boli, ali ti je slabo, ona živi, svoje brezkrbno življenje.

Ne sekiraj se, saj v življenju prijatelji pridejo, in grejo, tako to je.
Pa lepo nosečnost, in zdravega otroka! Mi pričakujemo čez dobra 2 meseca 3 otroka, in prav uživam v vlogi mame.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.12.2010 12:16:35   
Spontan
IZVIRNO SPOROČILO: hel32
v življenju prijatelji pridejo, in grejo, tako to je.

Ja, tako to je. Vsakršno ukvarjanje s tem je brez-plodno.
Boli samo zato, ker hočemo včasih nategniti nekaj, kar se ja pač končalo.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.12.2010 12:22:04   
ribica.
nisem brala vseh komentarjev, ampak bi rekla samo to - ti si se zmotila, ko si mislila, da je ona tvoja prijateljica. pravi prijatelj ne odreagira tako.

(odgovor članu Spontan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
20.12.2010 13:04:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
20.12.2010 13:43:50   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

podpis user posted image user posted image user posted image

sem imela prijateljico iz celja, in je rodila par let pred mano. nismo več žurale, ampak sem odšla do nje, pa smo šle popoldne na sprehod, pijačo, na kako pico in smo se menile. tako o plenicah - ker me je zanimalo, kot o tračih, o življenju, obujale smo spomine. no, piše, da sem imela, ker se je preselila iz celja, smo pa še prijateljice, da ne bo pomote... jaz pa sem dolenjka

in ravno tako, ko sem jaz rodila prvič. kolegice brez otrok so še vedno v moji družbi. se pač potrudim, da je tema tudi za njih zanimiva, drugače mi pa to povejo. in tako je prav.

da se vse, če se le hoče... in prava prijateljstva zdržijo...

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.12.2010 13:45:51   
poli*
Očitno se dogaja to vsem. Pa meni se je tudi. Ko sem rodila, me je do takrat "najboljša" prijateljica prišla obiskat šele po dveh mesecih in še potem čez eno leto. Pa še to se je ustavila mimo grede za 15 minut in se ji je mudilo naprej user posted image  mah, brezveze.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.12.2010 14:05:23   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: poli*
Očitno se dogaja to vsem.

Ženske sklepajo prijateljstva glede na skupne interese. Ko si ženska ustvari družino se spremeni interes in tudi prijateljice.

Mogoče tudi moški sklepajo prijateljastva na enak način ampak prav gotovo tega ne občutijo tako zelo, saj niso tako občutljivi na kontakte.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
20.12.2010 14:17:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
20.12.2010 14:25:41   
kristinaj
čudi me da imate take prijateljice. jaz imam dve iz otroštva, ki sta še samski, jaz pa z dvema otročkoma. nobenega problema ni bilo, da sem zanosila, obe sta se veselili z mano, poročala sem jima, kaj se dogaja, sicer eni bolj ker živi blizu, drugi manj ker je odšla v glavno mesto a še vedno kontaktiramo, s to ki živi v bližini se slišimo skoraj vsak dan, se pa zgodi, da tudi po 14 dni ne, ampak to ne štejem v slabo, ker tako kot jaz nimam časa, ga tudi ona nima, videvamo se bolj malo a si vsake toliko vzamem čas in grem na kavo, pijačko.. pa vidimo se na rojstnih dnevih, zvečer na kakšni pivi..obiski se omejijo na domače okolje, nič več zunaj..

življenje teče dalje in hvala bogu da jih imam..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Magic*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.12.2010 20:34:41   
josephine27
tudi sama imam tako izkušnjo, sem imela res, dobro prijateljico, sva bili neločljivi, še najina fanta sta bila prijatelja, povsod smo hodili skupaj, ko pa sem se preselila k njemu, in čez dobro leto zanosila, je prišla še 1x v 5 mesecu nosečnosti na obisk, prinesla igračo za otroka, pa še parkrat sva se slišale po telefonu, na zadne za novo leto 2010, od takrat dalje ne dviguje telefona, in tudi jaz je ne kličem več.

ne vem sicer kako je to mogoče ampak men se je zgodilo do pikice enako

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.12.2010 21:01:43   
Naja31
Meni se je tudi zgodilo podobno z nekdanjo bivšo prijateljico.
Odkar sem rodila prvega otroka je šlo samo navzdol.
Saj se videvava, v sklopu širše družbe prijateljic, ampak to je zelo daleč od tega kar sva imele prej. Pa me še vedno boli. Ona je še vedno samska, nima otrok, moj starejši sin je že skoraj 6 let star.
Ne razumem zakaj, ampak tako je.
Sem pa z materinstvom pridobila novi krog prijateljic, ampak samo za eno lahko rečem, da je prijateljica v pravem pomenu besede.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.12.2010 21:09:54   
Peli
Meni se je zgodilo isto, ostala sm še doma v bolniški, ležat sm mogla, umirala sm od dolgčasa, ampak nism bla več zanimiva, ker nismo šle več skupaj vn.
Mislim pa da se potem ko tudi one postanejo mamice, ponovno lahko vzpostavijo stiki, ker tud one več ne žurajo, pa skupaj začnete vozičkat...

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.12.2010 21:25:05   
Anonimen
Men se je pa ravno kontra zgodilo ... v gimnaziji sem imela eno sošolko s katero sva sicer bili prijateljici, samo nisva pa nevemkako skup viseli, potem ko sva obe hodili na faks ... tako da sem ji tut za nosečnost v bistvu povedal šele v 4. mesecu enkrat čist tko mim grede ... no pa je bila čist frapirana od sreče in od takrat naprej imava sigurno 1x na mesec babji večer in če to ni čvek pri men na kavču, greva pa v kino al na kako večerjo ... no pa sicer fanta ima, samo otrok pa še nima ... no in jaz sem glede tega razpleta presrečna user posted image ...

Je imela pa moja mami tako izkušnjo, da je imela ful dobro prijateljico, ki pa ni mogla imet otrok... no in sta imeli čist ok odnose po tem ko je mami z mano zanosila  ... po tem, ko je zanosila z mojim bratom so se odnosi rahlo ohladili, ko pa je zanosila z mojo sestro, je pa prijateljica povsem pretrgala stike in se od takrat še nista slišali, pa bo sedaj tega 19 let.

(odgovor članu Peli)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
20.12.2010 23:33:00   
ianna
po prebranem ugotavljam da sm primerek dobre prijatelce user posted image
ko mi je moja najboljša prijatelca povedala da je noseča sm bla čist navdušena, ker sem vedla kako si želi ustvariti družino. do takrat nisem imela še nobenega bližnjega z otročičkom, zato nisem imela blage veze kako nosečnost poteka, kako se plod rezvija, kake preglede ima... in ker sem želela da še naprej ostaneve na "isti valovni dolžini" sem začela brskat po spletu in se vsaj malo seznananjati skozi kaj gre. in mi je blo super, ker sve se lahk pogovarjale o nuhalni svetlini, morfologiji... pa še jst sm ogromno zvedla, kar mi bo, ko se bom odločla za otročička, koristilo. ko je rodila sm pa kot tetka ponosno hodila 2 metra nad tlemi user posted image
zdaj sve narazen okrog 100 km, in se posledično vidve manj, ampak si pa redno izmenjujeve novičke in rada spremljam kako se njen čmrlj razvija. in to, da ima čisto drugačno življenje kot sva ga imele prej in kot ga imam sama še zdaj, si štejem v prednost, saj si prek nje širim obzorja tudi na področja, v katerih trnutno nisem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.12.2010 8:47:01   
kalbo
Pravi prijatelji so tisti, ki tudi če jih ne vidimo, vemo da so.... Takšnega imam sam samo enega, oba eden za drugega veva, da če bo treba prideva na konec sveta. Lahko se pa tud po mesec dni ne slišiva.

(odgovor članu Magic*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.12.2010 9:39:36   
Magic*
Živjo punce,

jooooooj kako ste mi pomagale. Včeraj cel dan nisem uspela prit do raučunalnika, sem pa ves čas mislila na vasuser posted image
Sem prebrala vse, kar ste napisale, in imate vse tako prekleto prav!
Le da ste mi mogle napisat in jaz prebrat, da sedaj veliko bolj dojemam. Da vem zakaj je tako...
Ima sigurno tudi njena zgodba svojo plat, pa vendar, kar mi je povedala, so le izseki, pa še to po sms-u. BRUH!
Je pa še prej- sicer med vrsticami priznala, da njej ne gre vse tako po planih kot meni (jaz imam fanta, s katerim se odlično razumeva, novo stanovanje, noseča sem), ona pa ima sicer fanta, na katerega je samo navezana, živi doma itd...
Samo še zmeraj pa ne bom razumela- saj se je za tako življenje odločila- kaj ji torej ne gre po planih..? Oh, mislim, da je škoda živcevuser posted image
Aja pa še to- najbolj ji ne gre v račun, da sem stara 22 let, imam končan fax, redno službo v kateri uživam in novo stanovanje za katerega sem garala, ampak je - mojeuser posted image user posted image user posted image
Punce še enkrat hvala za vse spodbudne besede! Zakon ste!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.12.2010 9:59:29   
vesna_b
no, samo da se boljše počutiš. in kaj pa veš, mogoče bo tako, da ko si ona "uredi" življenje, lahko ponovno navežeta stike. možno je, verjemi.
lepo nosečnost in še naprej veliko razumevanja s fantom. to je največ, saj to je tvoje življenje, prijatelji pa so le oz so še dodatna smetana na tortici.

(odgovor članu Magic*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
21.12.2010 10:13:06   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Magic*

Pozdravljene,
ne vem a sem prišla po tolažbo, po vzpodbudno besedo ali po kaj, pa vendar, moram to deliti z vami...
Imam najboljšo prijateljico že od osnovne šole. So bili vzponi in padci, vendar takega pa še ne...
Noseča sem dobra dva meseca, omenjena prijateljica to ve in je izmed vseh prva izvedela. Sicer po naključju, pa vendar. Že takrat nad to novico ni bila pretirano navdušena, vendar se je veselila z mano- češ, saj sva le prijateljici!
Potem pa se je vse skupaj le še stopnjevalo. Jaz sem se preselila (le 3km starn) in s tem pridejo tudi nove obveznosti.. od nje pa ne duha ne sluha. Servirala mi je, da nimam dovolj časa zanjo (govorimo o roku 3h tednov), pa vseeno sva se dobivali skoraj vsako dopoldne na kavi, da me posluša, da ne vem kaj naj skuham in na vse zadnje, da jo ne zanima kako bom jaz menjala plenice med tem ko se njej žura in nori...

Sedaj, ko sem še enkrat prebrala kaj sem napisala, mi je vse jasno. Ji pač ni več do druženja in do tega, da bi stvari še vedno delili skupaj.
Pa vendar me boli- kako lahko tako "zavrača" MOJEGA bodočega otročka, kako lahko "obsoja" življenje, ki sem si ga izbrala in hkrati poleg vsega pričakuje, da bom jaz podpirala njo na njeni poti?
Res se življenje spreminaja, pota ločujejo, pa vseeno- če bi bili pravi prijateljici, bi kljub vsemu še našli skupen jezik, ali pač?!user posted image

Ja, bosta našli skupni jezik.....če bosta OBE sposobni razumeti, da so se pri tebi prioritete spremenile, pri prijateljici pa še ne.....še včeraj si bila precej podobna njej in z njo žurala.....imela si precej podobno življenje kot ona......zdaj naenkrat pa je prišel oz. bo prišel otrok.....in verjamem, da njej še vedno ni v prvem planu zgolj poslušati, kaj se bo kuhalo, kje boš nabavljala oblačila za otroka, kako se tvoj otrok premika in kako raste......ona bi se s tabo pogovarjala in družila na način kot se je včeraj......ona vseeno ne more čutiti tako kot ti, saj si le ti noseča in ne ona.......

Obe bosta morali odrasti v tem smislu, da bosta sprejeli spremembo.....in ko jo bosta sprejeli, bo tudi vajin odnos boljši.....ona mora sprejeti, da si ti noseča, da si ustvarjaš družino in da nisi več njej non stop na razpolago.....ti pa moraš sprejeti to, da ona pač do tvoje nosečnosti ne čuti tako kot ti....tudi do tvojega otroka ne.....in da bo ona še naprej žurala, ti pa ne boš......

Ja, včasih gredo prijateljstva "po zlu" zgolj zato, ker ljudje nismo sposobni sprejeti spremembe......ker želimo, da vse ostane po starem, če pa ne, pa pričakujemo, da se vedno nam nekdo prilagodi.....

(odgovor članu Magic*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?