|
RE: Najboljša prijateljica, ko izve da si noseča 21.12.2010 10:13:06
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Magic* Pozdravljene, ne vem a sem prišla po tolažbo, po vzpodbudno besedo ali po kaj, pa vendar, moram to deliti z vami... Imam najboljšo prijateljico že od osnovne šole. So bili vzponi in padci, vendar takega pa še ne... Noseča sem dobra dva meseca, omenjena prijateljica to ve in je izmed vseh prva izvedela. Sicer po naključju, pa vendar. Že takrat nad to novico ni bila pretirano navdušena, vendar se je veselila z mano- češ, saj sva le prijateljici! Potem pa se je vse skupaj le še stopnjevalo. Jaz sem se preselila (le 3km starn) in s tem pridejo tudi nove obveznosti.. od nje pa ne duha ne sluha. Servirala mi je, da nimam dovolj časa zanjo (govorimo o roku 3h tednov), pa vseeno sva se dobivali skoraj vsako dopoldne na kavi, da me posluša, da ne vem kaj naj skuham in na vse zadnje, da jo ne zanima kako bom jaz menjala plenice med tem ko se njej žura in nori... Sedaj, ko sem še enkrat prebrala kaj sem napisala, mi je vse jasno. Ji pač ni več do druženja in do tega, da bi stvari še vedno delili skupaj. Pa vendar me boli- kako lahko tako "zavrača" MOJEGA bodočega otročka, kako lahko "obsoja" življenje, ki sem si ga izbrala in hkrati poleg vsega pričakuje, da bom jaz podpirala njo na njeni poti? Res se življenje spreminaja, pota ločujejo, pa vseeno- če bi bili pravi prijateljici, bi kljub vsemu še našli skupen jezik, ali pač?! Ja, bosta našli skupni jezik.....če bosta OBE sposobni razumeti, da so se pri tebi prioritete spremenile, pri prijateljici pa še ne.....še včeraj si bila precej podobna njej in z njo žurala.....imela si precej podobno življenje kot ona......zdaj naenkrat pa je prišel oz. bo prišel otrok.....in verjamem, da njej še vedno ni v prvem planu zgolj poslušati, kaj se bo kuhalo, kje boš nabavljala oblačila za otroka, kako se tvoj otrok premika in kako raste......ona bi se s tabo pogovarjala in družila na način kot se je včeraj......ona vseeno ne more čutiti tako kot ti, saj si le ti noseča in ne ona....... Obe bosta morali odrasti v tem smislu, da bosta sprejeli spremembo.....in ko jo bosta sprejeli, bo tudi vajin odnos boljši.....ona mora sprejeti, da si ti noseča, da si ustvarjaš družino in da nisi več njej non stop na razpolago.....ti pa moraš sprejeti to, da ona pač do tvoje nosečnosti ne čuti tako kot ti....tudi do tvojega otroka ne.....in da bo ona še naprej žurala, ti pa ne boš...... Ja, včasih gredo prijateljstva "po zlu" zgolj zato, ker ljudje nismo sposobni sprejeti spremembe......ker želimo, da vse ostane po starem, če pa ne, pa pričakujemo, da se vedno nam nekdo prilagodi.....
|
|
|