zmajčica
|
Pozdravljene, lani na začetku leta sva z mojim dragim začela zazmišljati o :duda: , nato sva se "projekta" lotila resneje, nato pa že pošteno :sloncek: . Pa nič. Nula. Zero. :( Januarja letos sem z napotnico odkorakala na antisterilitetno amb. v MB. Naročili so me za začetek maja. Sprejela me je dr. Kovač. Full prijazna :bravo: Ker sva še mlada (jaz 29, moj :love: 30) bomo z preiskavami še malo počakali in sem dobila Klomifen. V 2. ciklusu, torej po 2 mesecih jemanja Klomifena sem zanosila. Bila sva presrečna. V 6 tednu pokličem moj osebno G, pa je bila na dopustu., zato me je sestra naročila za 8 teden. Ko sva se vrnila z morja sem imela 1 pregled. Moja G je bila full vesela. Vendar, ko sva začeli gledati na monitor ultrazvoka je rekla, da nekaj pa ne bo v redu... :( Rekla je: Vaš zarodek se ne razvija, premajhen je (za 6t), ne vidim utripa... Nato sva se pogovarjali in zaključili, da nima smisla zavlačevat, kar je narava sama postorila. Plod ne živi več. Tudi rumenjaka ni videla. :( Krvavela nisem. Doma pa :(( Čez 3 dni sem imela čiščenje-abrazijo. Po posegu nisem krvavela, le malu sluzi. 4. Dan po posegu pa dobim rjavkast izcedek. Pregledala me je moja G rekla, da je vse očiščeno. Ni vredu le to, da se je izcedek pojavil toliko časa po abraziji. Dala mi je kapljice za krčenje maternice in antibiotik proti vnetju. Pri tem istem pregledu je ugotovila tudi, da imam v steni maternice en "miomček". Ampak da to naj ne bi vplivalo na odmrtje. Miome je treba v nosečnosti le spremljat...:zmeden: Naročila me je na kontrolo čez 1 teden. Ga je tudi "sprintala", ni mi pa povedala velikosti. Jaz pa sem v tem času pregledala cel Internet in prišla do zaklučka: miomi vpliva 2 - 10% na neplodnost, možnost splava je 2x večja, možen je predčasni porod (okrog 24t), miomi so hormonsko odvisni - so estrogensko pogojeni. Ali to pomeni, da ne dovolijo progesteronu, da obdrži nosečnost? Ali je to krivo, da moj zarodek ni imel rumenjaka? Ali...??? Vprašanj je nešteto. :( Za naslednji teden, ko imam spet pregled pri moji G, sem si že pripravila vprašanja, kako naprej... Povezana so tudi z dr. Kovačevo, h kateri grem spet septembra (še dobro, da nisem odpovedala termina, ko sem zanosila). Me zanima, kako bodo postopali naprej (laparoskopija?, histeroskopija?, kontrola hormonov? spet Klomifen, vendar tokrat s Dabrostonom?...) Jaz se ne dam! Najraje bi ta "miomček" spravila z laparo. ven (če se bo dalo), saj nočem imeti rizične nosečnosti ali celo prezgodaj roditi...:zmeden: Upam, da nisem preveč zatežila. :ups: Vem, da je za moj primer lahko kriva "le" kromosomska nepravilnost (kar je pri SS najpogosteje). Vem, da imate nekatere še bolj žalostne zgodbe... Pa vendar... Hvala vsaki, ki si je vzela malo časa in je mojo zgodbo prebrala. Lep pozdrav in srečno! Še vas bom brala. :rozica: Zmajčica
|