tane
|
IZVIRNO SPOROČILO: diamantina (jaz sem še študentka in delam + štipendija, on je ima svoje podjetje). Problem je v tem, da se moji starši nočejo sprijazniti z dejstvom, da odhajam (čeprav le v sosednjo vas oddaljeno 10 minut peš) in me imajo doma zelo grdo - pravijo, da nikoli ne bom dokončala šole, ker bom služkinja fantu, da sem neumna, kura zmešana, ker se selim, namesto, da bi končala šolo (zdaj sem še 4. letnik, a v jeseni nastopim abs, povprečje imam 9.4, vse sem redno delala- delno imam tako povpr. da jim dokažen da zmorem, ker me je dobesedno strah past izpit, saj vem, kakšne zmerljivke bodo padale name in zraven tega bodo krivili še mojega fanta), si poiskala službo in šele nato sploh razmišljala o partnerju (tak nergač je predvsem oče, ki me včasih zelo žaljivo napada - udari me sicer ne, me še nikdar ni). S fantom se o tem veliko pogovarjava in pravi, da če je taka njihova želja, da lahko ostanem tudi doma dokler ne izpolnim vseh pogojev, ki si jih starši postavljajo za mejo zrelosti, tako da me sploh ne sili kamorkoli iti z njim (skupaj sva malo več kot tri leta). tudi želim si skrbeti za partnerja (da mu kaj skuham, zlikam, operem), da greva skupaj spat, da se lahko počutim del njegovega življenja. Preprosto ne vem, kaj naj. Ne bi rada odšla od hiše in se skregala tako, da me ne bi več hoteli videti na pragu, da ne bi hoteli k meni priti na obisk (večkrat jim povem, da bodo lahko prišli kadarkoli), rada bi ohranila lep, normalen odnos. osebno ne vdimi nobenega problem, praviš, da imaš štipendijo in še delaš, pa tudi da si želiš mu kuhati, pospravljati, likati...no, to je za mene že več kot dovolj, da si enakovredna svojemu fantu, ki dela in je njegova hiša. pozabljamo namreč, da tudi hišna opravila, pa kasneje skrb za otroka veliko štejejo, čeprav naša družba živi še v starih okvirih, ko se to od ženske itak pričakuje. osebno ti svetujem tudi, da se čimpreje odseliš, ker nobene, ki ti je odpisala ni zmotil odnos tvojega očeta do tebe...oprosti ne poznam cele situacije vendar to kar si napisala ti, je skrajno neprimerno, zato bi tudi bilo bolje, da greš stran, ker ti oče zbija samozavest in ti vceplja v glavo, da si nesposobna in ti ne bo uspelo, te žali morda celo grozi (rekla si da udaril te še ni), in njegov (negativen) vpliv se malce že čuti na tebi, ker te je strah da ti ne bi uspelo itd. tako, da takšno okolje ni ravno spodbudno zate, so tvoji starši ampak ni prav od njih da te zaradi svojih interesov (da bi dalj ostala doma) na takšen način strašijo. Poglej vedno obstajajo opcije v življenju, tudi če ti ne uspe (kar se mi zdi se ne bo zgodili, s fantom sta skupaj 3leta, po njegovih izjavah zveni bolj razumno in odraslo kot tvoj oče) se bo pa pojavila kakšna druga opcija, da se ti ne bo treba vrniti domov in poslušati očitkov: 'no, kaj smo ti rekli'. moja mama se je tud prekomerno vmešavala v moje življenje, do točke, ko sva se tako skregali, da nisva več hoteli slišati druga za drugo in nisva govorili in se videli 2 leti, dokler ni zbolela in me prosila za pomoč, nažalost sva potrebovali to, da nama je odprlo oči. zdaj imava spet normalen odnos oz. boljši, ker se ne vmešava več in ker ji je jasno, da sem samostojna in odrasla oseba. kot ti je napisala neko drugo dekle, če odideš se znajo odnosi s tvojimi kvečjemu izboljšati, morda n etakoj, ker znajo kuhati zamero ampak sčasoma bo pa bolje. ti pa svetujem, da preden se odseliš jim na miren način poveš vse to kar si nam in tudi to, da hočeš da ohranite dober odnos in da jih imaš in jih boš vedno imela rada in pa seveda tudi to, da boš najprej končala faks itd. držim pesti zate in ti želim obilo sreče pri skupnem življenju s tvojim fantom.
< Sporočilo je popravil tane -- 28.4.2008 9:22:35 >
|