|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naj se preselim k faantu ali ne?
25.4.2008 17:59:38   
diamantina
Tukaj ste tako razumevajoče in pripravljene pomagat, da bi vas prosila za kakšno mnenje, nasvet, izkušnjo...

Gre se za to, da se ta mesec želim seliti k fantu , imava svojo hišo (on je podedoval), ki se jo po najboljših močeh trudiva preurediti po najinem okusu (notranja oprema in zunanji izgled je malo zastarel in uničen), kar nama le počasi uspeva (jaz sem še študentka in delam + štipendija, on je ima svoje podjetje).

Problem je v tem, da se moji starši nočejo sprijazniti z dejstvom, da odhajam (čeprav le v sosednjo vas oddaljeno 10 minut peš) in me imajo doma zelo grdo - pravijo, da nikoli ne bom dokončala šole, ker bom služkinja fantu, da sem neumna, kura zmešana, ker se selim, namesto, da bi končala šolo (zdaj sem še 4. letnik, a v jeseni nastopim abs, povprečje imam 9.4, vse sem redno delala- delno imam tako povpr. da jim dokažen da zmorem, ker me je dobesedno strah past izpit, saj vem, kakšne zmerljivke bodo padale name in zraven tega bodo krivili še mojega fanta), si poiskala službo in šele nato sploh razmišljala o partnerju (tak nergač je predvsem oče, ki me včasih zelo žaljivo napada - udari me sicer ne, me še nikdar ni).

S fantom se o tem veliko pogovarjava in pravi, da če je taka njihova želja, da lahko ostanem tudi doma dokler ne izpolnim vseh pogojev, ki si jih starši postavljajo za mejo zrelosti, tako da me sploh ne sili kamorkoli iti z njim (skupaj sva malo več kot tri leta). Jaz pa sama ne morem več zdržati pri starših: pri naju imam stvari, ki sem si jih s težavo kupila in ne bi želela, da mi zdaj tašča (tast je že pokojen) pospravlja, sesa, briše prah, pretirano uporablja najine prostore (edino kuhinjo imamo skupno), tudi želim si skrbeti za partnerja (da mu kaj skuham, zlikam, operem), da greva skupaj spat, da se lahko počutim del njegovega življenja.

Preprosto ne vem, kaj naj. Ne bi rada odšla od hiše in se skregala tako, da me ne bi več hoteli videti na pragu, da ne bi hoteli k meni priti na obisk (večkrat jim povem, da bodo lahko prišli kadarkoli), rada bi ohranila lep, normalen odnos.

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 1.5.2008 22:43:30 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nekaj NEnosečniškega
25.4.2008 18:08:06   
divans1
Jst če bi bla na tvojem mestu, bi se postavila na svoje noge, ker si dovolj stara im vrjemi mi, da bo potem veliko boljše. Sama sem imela skor isti primer in zdaj ko sem na svojem, se super razumemo. Tako da kar pogumno, najbolj važno je to, da ti partner stoji ob strani, to je najbolj pomembno. Boš videla, da ti ne bo žal. Veliko sreče ti želim!!!user posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.4.2008 18:08:12   
ninchi9
Poglej, jaz sem tudi študentka, brez štipendije, ampak delam. Moj partner ima redno zaposlitev. Zdaj si ravno opremljava stanovanje, tako da bova kmalu začela živeti pod eno streho. Mislim, da se morajo tvoji starši sprijaznit s tem, da si odrasla in da greš svojo pot naprej. Moraš pa vedeti, da si potem sam svoj gospodar, še predvsem finančno mislim - neodvisna od staršev. Dobro premisli, če se vama izide, da ti ne bo potem žal. Jaz sem finančno samostojna že kar nekaj časa in žal včasih tudi preveč odvisna od partnerja. Tako da je včasih težko reči svojemu partnerju za vsak euro. No, če nisi tak človek, ne skrbi. Je pa res, da ti starši želijo le najboljše, čeprav se ti včasih ne zdi tako. Premisli, preden greš na vrat na nos pod isto streho. Drugače pa ti jaz povem, da toliko kot je dobrega v tem, je tudi slabega. To prinaša zelo veliko odgovornost in dela. Je pa res, da moramo vsi enkrat iz gnezda, a ne?

Lp, Ninchi ;)

Neposredna povezava do sporočila: 3
25.4.2008 18:34:27   
kajajaka
Svojim staršem razloži, da si odrasla. Tudi, če bo v začetku zamera, bodo s časom videli, da je res.
Postavi se na svoje noge in ne odlašaj, če sama čutiš, da je čas za ta korak (selitev)
Srečno!!

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.4.2008 18:39:27   
mojca345
user posted image vsi gremo skozi to. to je čisto nekaj normalnega. ti delaj kar čutiš da je prav. odnosi se bodo sami zgladili. nisi odgovorna za očetova čustva in izpade. in fant ti stoji ob strani. odločitev je tvoja.

vsaka odločitev te pripelje nekam v življenju.  

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.4.2008 18:42:43   
mojca345
edina napaka, ki jo lahko na tej poti narediš je, da ko se preseliš in ustališ, da ne bi dokončala faksa in da si ne bi najdla svoje službe. da bi potem visela na njegovem denarju. ipak, je to njegova hiša in jedla bi njegov kruh.

moški znajo biti lisjaki, zato pazi, da ne bi zanosila prehitr, ker verjemi mi, to ne bi bilo dobro za tebe in tvojo samostojnost.  

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.4.2008 19:22:20   
becky
tud jaz imam nekaj komentarjev: kot prvo, če sta partnerja, noben ne leži drugemu na denarju-midva skupaj živiva, oba sva na podiplomcu, on ima redno zaposlitev, jaz delam preko študenta in imam štipendijo. odkar živiva skupaj imava skupne finance in mojemu niti na kraj pameti ne pride, da bi mi rekel, da sem pod njegovo streho al pa da živim na njegov račun.

drugič, zakaj ne bi končala faksa, če se selita skupaj? to je bedarija. če nekaj hočeš nardit, to nardiš (midva sva skupaj začela živet ko sva bila skupaj kake pol leta in oba na dodiplomcu-sicer sem še imela sobo v študentu, za ziher, ampak tam sem bila ful poredko).

tvoji starši se bodo slej ko prej moprali sprijaznit s tem, dan sta skupaj in da hočeš svoje življenje uredit po svoje. jaz se z mojimi nisem pogovarjala eno leto, ker niso spoštovali mene, mojega partnerja in najinega skupnega življenja-to jih je izučilo. je pa res, da je za to potrebno imeti veliko poguma in zaupanja v partnerja.

pa še to: z mojo taščo se razumem zelo v redu-ok, se skregava, ampak nič drastičnega. ona je trmasta, jaz sem trmasta, obe pa se spoštujeva, še pomaga mi, če rabim pomoč pri kuhi al pa pranju-predvsem, ko delam. ve pa tudi, da so meje in predeli najinega življenja, kamor se ne sme vtikat-to sem ji na začetku povedla v obraz. vem , da imam ful srečo, da imam takega partnerja in da se z njegovimi starši razumem bolje kot z mojimi, do rahlih kregov pa mora prit, ker sta skupaj dve generaciji in vsaj dve mnenji.

jaz osebno ti svetujem, da se odločiš za partnerja, če tako čutiš, da ne o dobil občutka, da ti ne pomeni dovolj, kar se pri moških lahko hitro zgodi. upam, da se boš pravilno odločila in da boš srečna

< Sporočilo je popravil becky -- 25.4.2008 19:23:08 >

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.4.2008 20:15:14   
diamantina
Hvala za dobre in prametne odgovore. Imate vse po vrsti prav.

Svojega fanta dobro poznam, mislim, da ni takšen, da bi mi kaj spodnašal kdaj, jaz sem mnenja, da če enemu zagusti mu drugi pomaga pa najsi bo finančna i kakšna druga plat.

Sama si želim živeti z njim, ampak me je malo strah in naštetih razlogov pa tudi, kdor si ne izkusi skupnega življenja si ga lahko samo predstavlja pa najsi bo še tako odrasel - torej jaz zaenkrat res ne vem, kako to izgleda, bom pa slejkoprej upam da videla in ostajam optimist pri tem, da mi ne bo žal. Verjetno so povsod vzponi in padci, tako bo najbrž tudi pri nama.

Finančno sem dokaj samostojna, v bistvu mi plačajo samo zavarovanje za avto (pa še to bi si lahko sama, ampak ker se ne obdarujemo za noben praznik, je to nekaj takega kot darilo za rojstni dan - vem, jako domiselno, sam kaj morem, nekaj pa le je). S štipendijo in delom imam skupaj dorbih 500e mesečno, moj seveda bistveno več in me ubobožanja ni strah. Strah me je le teh odnosov, očitkov, mojega kolebanja,  da se bodo njihove napovedi uresničile ipd. Še dobro, da imam razumneg fanta, ki miri mene, taščo in moje starše.

Res so grozni ti očitajoči pogledi, ki poleg tega izraajo neko poniževanje, žaljenje ... ne privoščim nobeni.

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.4.2008 20:51:41   
Anonimen
Jaz sem se odselila k fantu od doma skoraj 2 uri vožnje po pol leta veze. Mami mojo je skoraj kap. user posted image Potem sva si opremila gnezdece za naju. Moja mami je takoj paničarla, da kaj pa če se veza razdre. Pa jo moj mož (takrat je bil še fant) vpraša, da kaj je bilo pa drugače ko se je ona tudi čez pol Slo preselila k mojemu očetu. Pa moja mami reče, da ona se je takrat poročila - po pol leta kar sta hodila. Pa reče moj, da če je problem samo poroka da lahko greva takoj naslednjo soboto na matičnega. user posted image user posted image user posted image
Pa sama sem tudi še študentka (mož pa zaposlen za nedol. čas in študira ob delu - čaka ga samo še diploma). No, ko sva prvič šla sama na morje je dva dni za mano hodila in mi govorila, da slučajno ne bomo z morja prišli trije, da moram končati najprej faks,... bla bla bla. Konec zadnjega letnika sem načrtovano zanosila in bila vsa panična kako ji povedati, da sem noseča in da se kmalu poročiva. V mislih sem si predstavljala kako mi bo težila, ker nimam še končanega faksa,... V praksi pa je to zgledalo čisto drugače. Je bila vesela kot le kaj, komaj je čakala svojega prvega vnuka. In sedaj je vsa nora nanj. Diplome še nisem dokončala (jo pa imam namen do jeseni), pa mi nič ne mori, celo navija za še enega člana. In vsakič sproti pove, da je moj brat, ko je bil star 18 mesecev dobil sestrico, pa da je moj sinko tud že tolk velik, da bi jo lahko dobil.

Nauk: Nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
25.4.2008 20:59:16   
Anonimen
Sama si želim živeti z njim, ampak me je malo strah in naštetih razlogov pa tudi, kdor si ne izkusi skupnega življenja si ga lahko samo predstavlja pa najsi bo še tako odrasel

Pravi cas je, da to preizkusis.
Nimata se otrok (se prav razumem), skoraj si ze koncala faks, drugih obveznosti nimas. Ce se bosta dobro razumela, ti bo z njim lepse kot ti je bilo doma; po napisanem sodec bos sele dobro zadihala :).

Na tvojem mestu bi poskrbela le zato, da ne bi na slepo vlagala v hiso in bi spravljala papirje in racune...ker nikoli ne ves.

Za starse pa nikoli ne bi bil pravi cas, po moje.

Neposredna povezava do sporočila: 10
26.4.2008 9:56:25   
diamantina
EnaNobena, wow!!!! tudi jaz bi si želela toliko poguma in prav imaš, nobena juha se je poje toliko vroča, kot se skuha.

Mič, glede računov si shranjujem, to kar kupim jaz in to kar kupi on, čeprav sva se pa pogovarjala, da ko bova poročena, bi naj imela skupne finance. Od mojega starši so imeli tako in pravi da je bilo najbolje (moji starši pa seveda vsak svojega, niti slučajno ni hotel kdo od njiju, da bi kateremu ostal kaj dolžen - zaradi takšnih in podobnih pogojev imata zelo nikakvo zvezo za moje pojme - polno hladnosti, to je moje, to je tvoje ... ne vem, če bi meni bilo takšno življenje všeč).

Očitno bo treba narediti korak naprej, ker doma je res utesnjujoče, pomislite samo, da mi še po smeteh brskajo (od kar je mama na vrhu koša za smeti v moji sobi zagledala prazno škatlico od testa), po omarah in predalih pa itak že vse moje življenje. Lahko si mislite, kako mučno je živeti v takšnem primežu. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.4.2008 14:10:28   
db
mislim da se tvoji starši bojijo zate in jih je strah oziroma se nočejo sprijazniti s tem da greš na svoje da ti neboš več njihova punčka.sama sem isto doživljala ko sem se iz doline preselila v hribe,ampak zdaj ko je eno letu  28.4.kar sva se poročila so se straši spriajznili in je vse ok.kakor koli ti bom rekla bodi na svojih nogeh in ti bo uspelouser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
26.4.2008 16:32:55   
aqua77
naredi tako kot ti narekujeta srce in tvoja vest, pa se boš sigurno prav odločila.... user posted image

" Neka bude, što biti nemože."
P.P.Njegoš

(odgovor članu db)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.4.2008 9:21:24   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: diamantina

(jaz sem še študentka in delam + štipendija, on je ima svoje podjetje).

Problem je v tem, da se moji starši nočejo sprijazniti z dejstvom, da odhajam (čeprav le v sosednjo vas oddaljeno 10 minut peš) in me imajo doma zelo grdo - pravijo, da nikoli ne bom dokončala šole, ker bom služkinja fantu, da sem neumna, kura zmešana, ker se selim, namesto, da bi končala šolo (zdaj sem še 4. letnik, a v jeseni nastopim abs, povprečje imam 9.4, vse sem redno delala- delno imam tako povpr. da jim dokažen da zmorem, ker me je dobesedno strah past izpit, saj vem, kakšne zmerljivke bodo padale name in zraven tega bodo krivili še mojega fanta), si poiskala službo in šele nato sploh razmišljala o partnerju (tak nergač je predvsem oče, ki me včasih zelo žaljivo napada - udari me sicer ne, me še nikdar ni).

S fantom se o tem veliko pogovarjava in pravi, da če je taka njihova želja, da lahko ostanem tudi doma dokler ne izpolnim vseh pogojev, ki si jih starši postavljajo za mejo zrelosti, tako da me sploh ne sili kamorkoli iti z njim (skupaj sva malo več kot tri leta). 

tudi želim si skrbeti za partnerja (da mu kaj skuham, zlikam, operem), da greva skupaj spat, da se lahko počutim del njegovega življenja.

Preprosto ne vem, kaj naj. Ne bi rada odšla od hiše in se skregala tako, da me ne bi več hoteli videti na pragu, da ne bi hoteli k meni priti na obisk (večkrat jim povem, da bodo lahko prišli kadarkoli), rada bi ohranila lep, normalen odnos.

osebno ne vdimi nobenega problem, praviš, da imaš štipendijo in še delaš, pa tudi da si želiš mu kuhati,  pospravljati, likati...no, to je za mene že več kot dovolj, da si enakovredna svojemu fantu, ki dela in je njegova hiša. pozabljamo namreč, da tudi hišna opravila, pa kasneje skrb za otroka veliko štejejo, čeprav naša družba živi še v starih okvirih, ko se to od ženske itak pričakuje.

osebno ti svetujem tudi, da se čimpreje odseliš, ker nobene, ki ti je odpisala ni zmotil odnos tvojega očeta do tebe...oprosti ne poznam cele situacije vendar to kar si napisala ti, je skrajno neprimerno, zato bi tudi bilo bolje, da greš stran, ker ti oče zbija samozavest in ti vceplja v glavo, da si nesposobna in ti ne bo uspelo, te žali morda celo grozi (rekla si da udaril te še ni), in njegov (negativen) vpliv  se malce že čuti na tebi, ker te je strah da ti ne bi uspelo itd. tako, da takšno okolje ni ravno spodbudno zate, so tvoji starši ampak ni prav od njih da te zaradi svojih interesov (da bi dalj ostala doma) na takšen način strašijo.
Poglej vedno obstajajo opcije v življenju, tudi če ti ne uspe (kar se mi zdi se ne bo zgodili, s fantom sta skupaj 3leta, po njegovih izjavah zveni bolj razumno in odraslo kot tvoj oče) se bo pa pojavila kakšna druga opcija, da se ti ne bo treba vrniti domov in poslušati očitkov: 'no, kaj smo ti rekli'.
moja mama se je tud prekomerno vmešavala v moje življenje, do točke, ko sva se tako skregali, da nisva več hoteli slišati druga za drugo in nisva govorili in se videli 2 leti, dokler ni zbolela in me prosila za pomoč, nažalost sva potrebovali to, da nama je odprlo oči. zdaj imava spet normalen odnos oz. boljši, ker se ne vmešava več in ker ji je jasno, da sem samostojna in odrasla oseba.

kot ti je napisala neko drugo dekle, če odideš se znajo odnosi s tvojimi kvečjemu izboljšati, morda n etakoj, ker znajo kuhati zamero ampak sčasoma bo pa bolje.

ti pa svetujem, da preden se odseliš jim na miren način poveš vse to kar si nam in tudi to, da hočeš da ohranite dober odnos in da jih imaš in jih boš vedno imela rada in pa seveda tudi to, da boš najprej končala faks itd.

držim pesti zate in ti želim obilo sreče pri skupnem življenju s tvojim fantom.

< Sporočilo je popravil tane -- 28.4.2008 9:22:35 >

Neposredna povezava do sporočila: 14
28.4.2008 10:50:55   
Anonimen
Držim pesti, da se boš pogumno postavila na svojo pot.

Jaz sem 2 uri stran od družine in jim ni bilo fajn, ko sem odhajala. Nisem imela diplome, pa sem jo nardila. Moj se je tudi v red spravu in bo zdaj zdaj dokončal to šolo (ne veš, kako mi je tašča hvaležna lol). Od začetka sva kar šparala, da je šlo skozi. Zdaj imava več denarja in je lažje, ker z leti tud plače rastejo...pa on je zarad te šole dobil boljšo službo. Denar je najin. Vzameva, kjer pač je...na mojem računu, al pa na njegovem. Privoščiva si marsikaj, ne gledava si pod prste, kdo kaj zapravi. Sicer je veliko dela z gospodinjstvom, pa še več ga bo, ko bodo otroci, vendar se da, če sta oba za to.
Domači pa...mojim je hudo, ker me ni več doma (3 leta), vendar so to sprejeli, in ko vidijo, da nama gre, so veseli za naju. Sicer pa se dosti slišimo po telefonu in si gremo na obiske. Pa gre. Čeprav sem tudi sama dvomila v to.

Videti je, da si pametna punca, in da veš, kaj so prioritete v življenju, zato sem prepričana, da se boš na svojem dobro znašla. Prvi korak je najtežji. Srečno!

(odgovor članu tane)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
28.4.2008 11:46:51   
sasa78
IZVIRNO SPOROČILO: becky

tud jaz imam nekaj komentarjev: kot prvo, če sta partnerja, noben ne leži drugemu na denarju-midva skupaj živiva, oba sva na podiplomcu, on ima redno zaposlitev, jaz delam preko študenta in imam štipendijo. odkar živiva skupaj imava skupne finance in mojemu niti na kraj pameti ne pride, da bi mi rekel, da sem pod njegovo streho al pa da živim na njegov račun.

drugič, zakaj ne bi končala faksa, če se selita skupaj? to je bedarija. če nekaj hočeš nardit, to nardiš (midva sva skupaj začela živet ko sva bila skupaj kake pol leta in oba na dodiplomcu-sicer sem še imela sobo v študentu, za ziher, ampak tam sem bila ful poredko).

tvoji starši se bodo slej ko prej moprali sprijaznit s tem, dan sta skupaj in da hočeš svoje življenje uredit po svoje. jaz se z mojimi nisem pogovarjala eno leto, ker niso spoštovali mene, mojega partnerja in najinega skupnega življenja-to jih je izučilo. je pa res, da je za to potrebno imeti veliko poguma in zaupanja v partnerja.

pa še to: z mojo taščo se razumem zelo v redu-ok, se skregava, ampak nič drastičnega. ona je trmasta, jaz sem trmasta, obe pa se spoštujeva, še pomaga mi, če rabim pomoč pri kuhi al pa pranju-predvsem, ko delam. ve pa tudi, da so meje in predeli najinega življenja, kamor se ne sme vtikat-to sem ji na začetku povedla v obraz. vem , da imam ful srečo, da imam takega partnerja in da se z njegovimi starši razumem bolje kot z mojimi, do rahlih kregov pa mora prit, ker sta skupaj dve generaciji in vsaj dve mnenji.

jaz osebno ti svetujem, da se odločiš za partnerja, če tako čutiš, da ne o dobil občutka, da ti ne pomeni dovolj, kar se pri moških lahko hitro zgodi. upam, da se boš pravilno odločila in da boš srečna

se podpišem pod tole!!!!!!! bravo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu becky)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.4.2008 13:30:53   
diamantina
Sem vedela, če bom potrebovala malo vzpodbude, jo bom našla tukaj. Hvala, zlate ste in zelo življensko inteligentne, od vas prihaja veliko dobrih odgovorov. user posted image user posted image user posted image

Ja,a bo treba na svoje, sama to vem, če ne bo tudi partner počasi zblaznel zraven mene, čeprav ohranja bolj trezen odnos do mojih staršev kot ga jaz, dostikrat mi vliva voljo, pogum ... kaj bi brez njega ... S kuhanjem, likanjem, pranjem sem mislila predvsem to, da mi je lepo nekaj za njega narediti (vse to zna tudi sam, tudi meni kdaj kakšno majčko opere, zlika, mi kaj skuha), poprimem tudi za težko fizično delo, kolikor imam moči in pri hiši precej pomagam, on pač več, ker je bolj izvežban na tem področju.

Finančno upam, da bova zmogla, se bom maksimalno potrudila on pa tudi, je pa hudič, ker so precej veliki stroški bivanja, ampak mislim, da bo, ker nihče od naju ni zapravljiv, še vsak mesec, kljub gradnji sva uspela še kaj dat na stran.

Še enkrat hvala, v veliko pomoč ste mi. user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?