Gina
|
Jaz še ne bi šla. Vsaj pri meni to ni pomenilo, da že konkretno rojevam, ampak da se telo pripravlja na porod. IN zgledalo je točno tako, kot ti opisuješ. Samo da sem bila vedno že kak prst ali dva odprta, ni bil samo zmehčan maternični. Pri meni je bila res velika razlika med temi popadki in tistimi, pri katerih gre zares. Ti popadki en teden ali dva, celo tri pred porodom so bili pač malo boleči, zoprni, ni pa bila to res tista bolečina, kot pri ta hudih krčih med M, ko vmes nič ne moreš, se moraš res osredotočit na dihanje, da ga čez daš. KO so taki popadki trajali celo minuto skup, se jim je reklo Popadki. Je pa tako, d a res menda obstajajo ženske, ki rojevajo tako, kot ti opisuješ, da jih skoraj ne boli. Samo po moje je takih manjšina. Te pa razumem, da imaš dovolj. Tudi meni je bilo vsakič res že dovolj. Enkrat mi je ena rekla, da je že tako narejeno, da ženska tako dolgo nosi otroka, da ima na koncu res že tako zelo dovolj tega tiščanja in da nič ne more in hkrati tako težko pričakuje otročka, da si na koncu že tako zelo želi rodit, da tudi sam porod težko pričakuje, kljub vsemu. Privoščim ti, da bi šlo čim hitreje. Pa srečno!
|