|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nahod in domača lekarna
29.3.2011 10:58:22   
*NikoLina*
Pozdravljene!
Tiste, ki poznate recepte starih tet in babic user posted image ... Kaj priporočate pri 4m dojenčku, ki je nahoden? Nekaj s čebulo itn?user posted image

Hvala za dgovore in lp,
Nikolina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nahod in domača lekarna
29.3.2011 11:05:33   
mia14
Nam je zdravnica priporočala lonec vrele vode, v katero vsuješ morsko sol in kamilice. Lonec postaviš k vzglavju posteljice, ko otrok spi. Z raznimi pripravki ga ne bi mazala, je še premajhen.

(odgovor članu *NikoLina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nahod in domača lekarna
29.3.2011 12:15:04   
Hope2
prvo kot prvo, veliko fiziološke in aspirator. Pri tako malem, smo dajali 2,5 ml v vsako nosnico, da je na drugi ven priteklo.

Lonec slanih kamilic pod posteljo

Narezana čebula, zavita v gazo nad posteljo (smrdi ogabno cela soba še 3 dni). Če misliš sirupe iz čebule ali črne redkve, to ni za tako male.

Inhalacije (v kopalnici narediš paro in se gresta kopat ali se malo poigrata), dranaža hrbta- po hrbtu ga tapkaš, da lažje sluz izkašlja- kako pravilno izvajat, najdi na internetu

Pražene kamilice na prsnem košu, čez noč (če kašlja)

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 29.3.2011 12:17:30 >

(odgovor članu mia14)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nahod in domača lekarna
29.3.2011 21:46:18   
*NikoLina*
Aspirator in fiziološka, inhalacije, osvežilec zraka, tapkanje po hrbtu, dvignjeno vzglavje in svež zrak,...vse to počnemo. Mislila sem recimo kot to s čebulo zavito v plenico, nobenih žavb.
Zanima pa me še nekaj...Tiste, ki uporabljate baby vac in njemu podobne aspiratorčke, koliko časa sesate sluz, dokler ne spucate do konca noska ali recimo 1 min? Mogoče malce neumno vprašanje, vendar me skrbi, da ne bi malemu poškodovala noska oz sluznicouser posted image

(odgovor članu *NikoLina*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nahod in domača lekarna
30.3.2011 7:27:35   
Hope2
Z baby-vacom nos pucaš tako, da vtakneš v nosnico za 1-3 sekundi in potegneš ven, pa spet not v nosnico za 1-2 sekundi in ven. Če držiš v nosnici več kot 5 sekund prav vidiš kako se otrok napenja oz mu gre na bruhanje in če mu čistiš po hrani, bo tudi brihnil. Torej v vsako nosnico daš fiziološko, malo počakaš, potem pa 1-4x po 1-3sekunde. Evo tak od okauser posted image , lahko večkrat , ampak v nosnici mora biti le kratek čas. Tak da o kaki minuti ne sanjaj. Šmrklji gredo takoj ven.  Jaz več kot 2x v eno nosnico niti ne šarim po nosu, največkrat je dovolj 1x po 2 sekundi



(odgovor članu *NikoLina*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nahod in domača lekarna
31.3.2011 15:45:39   
*NikoLina*
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Tak da o kaki minuti ne sanjaj.


user posted image  Mišljeno je bilo o celotnem čiščenju noska, ne da bi toliko časa držala v nosku. Ok, potem pa to pravilno izvajamo user posted image . Počasi nam gre na bolje, tako da upam, da se bomo kmalu znebili BV. Hope2, hvala!

lp

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?