|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nagrajevanje s sladkarijami
22.9.2009 16:19:03   
picola1
Berem ravno eno odlično knjigo hujšanju, s pomočjo katere sem končno enkrat za vselej razčistila nekatere stvari v svoji glavi...No, v glavnem avtorica knjige (ki je po poklicu psihologinja, socialna delavka in je tut diplomirala iz Motenj hranjenja oz. Debelosti) pravi, da so zametki debelosti postavljeni že v otroštvu. Nekaj so geni, nekaj pa so napačne stvari, ki jih počnejo starši.
Ena takšnih stvari je tut nagrajevanje (in kaznovanje) otrok s sladkarijami. Ker pač otrok dobi občutek, da sladkarije so pa nekaj posebnega, ponotranji to, da si jih lahko privošči za nagrado (in itak je priložnosti za nagrajevanje sebe vedno dovolj...user posted image ), itd.
In sem se prav zamislila, ker jaz sem do sedaj počela isto, v glavnem s čokolado in moram rečt, da jo ima hčerka blazno rada, za druge sladkarije (s katerimi je nikoli nisem nagrajevala) ji pa res skor dol visi.

Vaše mnenje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nagrajevanje s sladkarijami
22.9.2009 16:22:35   
A smem vprašat katero knjigo???

Sanje nikoli ne zasovraži pa četudi se ne uresničijo...

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.9.2009 18:30:34   
picola1
Osnovna šola hujšanja, Željka Avgustinovič.

(odgovor članu cita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.9.2009 19:10:07   
nuala
Ma kaj jaz vem. Osebno nagrajevanja s sladkarijami ne odobravam ( ker so sladkarije, kot vsa druga hrana, namenjene potesitvi lakote, ne nagrajevanju ).
Vendar se mi preveckrat zdi, da debeli ljudje pac iscejo razloge za svojo debelost v vsem mogocem. Enostavno nocejo razumeti, da pac pojejo vec kot porabijo. Da je torej treba zmansati kolicino ali povecati aktivnost.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
22.9.2009 23:23:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
22.9.2009 23:28:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
23.9.2009 9:53:33   
honey
Pri nas imamo v kuhinji v spodnjem predalu sladkarije, slano pecivo (Smoki ipd.) ves čas na zalogi. In kaj se zgodi? Ko se spravim pospravljat predal, več kot pol predala pomečem stran, ker ugotovim, da je rok že zdavnaj pretekel. Torej - moje mnenje je tako: če boš otroku nekaj prepovedal, bo to najslajše. Naš ima vse na dosegu roke ves čas, že od malega, pa moram reči, da mu niti ni bilo nikoli dosti mar za sladkarije. Ne rečem, saj poje kakšen bombon, košček bele čokolade ipd., ampak da bi pa kar jedel v nedogled, pa ne. Pa mu nisem nikoli branila in omejevala. Smokije ima pa zelo rad, pa mu jih tudi ne branim. S tem, da ima pri 4,5 letih 105 cm in 19 kg. Je pa res, da je aktiven od jutra do večera. Ni pri miru nič - še takrat ne, ko spi user posted image . Se mi zdi, da pokuri vse, kar poje - kar je pa res da bolj malo. Če bi mu dovolili, bi živel samo od čokolina user posted image . Gledamo tako, da pred obroki ne je smokijev, za druge sladkarije se mi ni treba bati. Nagrajevala ga pa s hrano nisem nikoli - ne s tako, ne drugačno. Pri nas je hrana za to, da se najemo, ne za nagrado. No, če izvzamem kinder jajca - te pa so včasih za nagrado oali pa mu ga kupim kar tako. 

Mi pa res ni všeč, da dajejo starši otrokom "za nagrado" hrano - to se mi zdi nekako (pa me ne narobe razumet) živalska vzgoja. To se prakticira pri vzgoji psa, ne pa otrok. Otroku se da drugače dopovedat, da mora nekaj naredit tako in tako, ne drugače in se mu lahko - če je že treba - da drugačna nagrada.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.9.2009 21:11:03   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Vaše mnenje?

da je bilo to uspešno pred 40 in več leti, ko sladkarij ni bilo.

moj se ne pusti nagraditi z biločemuser posted image  za sladkarije pa mu je še sploh vseeno....mogoče zato, ker iz njih nikoli nismo delali problema oz. jih negativno poveličevali....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.9.2009 21:23:25   
ZmajTolovaj
Mene to tudi bolj spomni na dresuro kot pa vzgojo. Moja starejša občasno dobi kako liziko v trgovini, že točno ve, kje imajo naštimane, drugače pa ne kupujem sladkarij. Itak ji babici dajeta, ko se vidijo, pa še to me vprašata, a lahko in koliko lahko, tako da, prikrajšana res ni.
Jaz jo za lepo vedenje raje pohvalim in se ji fajn zdi.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.9.2009 21:30:05   
ledenaa
Nikoli ne  dajem za nagrad sladkarije
Doibta sadje
sladkarijo pa 1 bonbon na dan in basta

Pa ne verjet vsem neumnostim kar pravijo psihologi ;=)

Jaz sem imela doma sladkarij na pretek,kdaj sem hotela sem vzela,pa še vedno pri takšni starosti vsak dan dobesedno požerem ogromno sladkarij
Aja,pa nimam težav s težo,ravno nasprotno

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.9.2009 22:40:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Nikoli ne  dajem za nagrad sladkarije
Doibta sadje
sladkarijo pa 1 bonbon na dan in basta

Pa ne verjet vsem neumnostim kar pravijo psihologi ;=)

Jaz sem imela doma sladkarij na pretek,kdaj sem hotela sem vzela,pa še vedno pri takšni starosti vsak dan dobesedno požerem ogromno sladkarij
Aja,pa nimam težav s težo,ravno nasprotno

Otrok gleda mamo kako se baše s sladkarijami, celo vso otroštvo jih je imela na pretek, sam pa sme dobit sam en bonbon.  Sori deluješ mi egoistična mama.

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
24.9.2009 23:49:38   
Raho
Pri nas so sladkarije nastavljene, pa se jih nihče ne dotakne, morda včasih kateri vzame kak bombon.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.9.2009 6:58:27   
ledenaa
ena pač preden začneš resne obtožbe pisat kakšna je katera mama,se prej pozanimaj kako in kaj

zame bi bila ti marsikaj pa ne pišem kajne

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.9.2009 13:24:22   
julam
pri nas je posladek po kosilu - kdor pridno ne je, ne dobi posladka (pa to ne pomeni, da mora vse pojest). Kaj sladkega si lahko privoščita tudi po sadni malici (če nočeta sadja, potem tudi ni sladkega). Ne vem, je to nagrajevanje? user posted image

Sicer se pa trudim, da jima ponudim kvalitetnejše sladkarije (piškote brez aditivov,  medvedke bombone od medexa, domače pecivo,...).
se pa strinjam, da je prepovedano najslajše.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.