lelaval
|
Seveda ostanejo uši tudi na posteljnini, oblekah, brisači,... - naredi, kot so ti že predhodnice svetovale. Jaz sem uporabila šampon NIX - pa po pranju uporabi tudi priložen glavniček - tudi, če ima še tako tanke lase, v glavniček se ujamejo polne gnide (prazne pa moraš z roko dol vlečt). - jaz sem tako odstranila hčeri uši, pa ima lase skodrane in do riti dolge - sem jo hotela postrižt, pa ni pustila. V šolo (imela jih je v 1. razredu), pa sem ji spela lase - 2 kiti v lase in vse lase, ki bi stran štrleli, pritrdila s špangicami - uši se namreč nalezejo že, če se samo lasje stikajo. Je pa rekla, da jih ima 1 sosošolka - so bili v OPB skupaj,pa sem ji predlagala, da naj se je izogiba. Pol pa jih ni več imela. In vzgojiteljici povej, naj dajo na oglasno desko,da so uši prisotne, da bodo starši doma pregledovali lasišča otrokom. Letos jih je septembra moja najmlajša prinesla iz vrtca in zgleda, da sem jih kar hitro našla - oprala s tem šamponom, počesala, potem pa pregledovala, pa jih ni bilo več. Sem pa se z vzgojiteljico skoraj skregala, ker sem jo cel teden prosila, da naj dajo obvestilo o ušeh ven. Sem rekla, da potem sploh nima pomena, da jih ji jaz zatiram, če jih kak drug otrok veselo goji - no, po tednu dni je končno dala ven obvestilo.