Njuškalo
|
Ja, res mi je jasno, zakaj mulci nagajajo in mislijo,da imajo samo pravice,dolžnosti pa ne.Vsaj na naši šoli. Moj sin zadnje čase nagaja in moti pouk.Tega mi ni nihče rekel do včeraj,ko sem bila na govorilnih urah.No, pa se jaz doma z gospodom pogovorim,zakaj to počne in čisto njemu primerno odgovori nekaj pametnega : nagajam zato,ker ne dobim nobene primerne kazni in zato mislim,da lahko delam kar hočem. O.k,si mislim..bom to sporočila učiteljici,da ga da na vsake toliko časa malo stat v kot ali sedet na kakšen stol,pa je problem rešen.Tudi moj sin se s tem strinja. Ampak,presenečenje....učiteljica je ful proti kakršnikoli kazni.Je kar nekaj težila,da moram jaz to doma uštimat,da bo on bolj priden v šoli. Jaz sem ji rekla, da jaz imam doma red,če je kdaj preveč zoprn,ga pač pošljem sedet na stol,da se umiri in razmišlja.Da ji dovolim,da to tudi ona naredi v šoli,če želi-da bo potem on prej razmislil,preden bo nagajal...ona pa,da otrok ne kaznujejo z ničemer.Ja,svašta...in potem se čudijo,zakaj so mulci neobladljivi.Saj z njim gor raste to,da izven doma za svoje zoprno obnašanje,nagajanje,delanje škode...ne dobi nobenih sankcij.Torej bo kot odrasel po tej logiki neodgovoren tudi kar se tiče službe,saj bo imel v glavi,da se itak nič ne zgodi,pa če dela kar hoče.Ludoooooo No,jaz sem ji rekla,da naj naredi kakor želi.Ampak,da če ne bo upoštevala mojega nasveta,da bo sin to še naprej izkoriščal in to skoz huje.Zato naj to ustavi zdaj,ko je še majhen.Ker,če se kot 7-letnik zaveda tega, kaj bo šele,ko bo večji..če tega ne bo ustavila zdaj. Res ,zanimivo,da me je bolj šokirala izjava učiteljice kot pa 7-letnega mulca.
< Sporočilo je popravil primoza -- 10.5.2007 16:06:58 >