|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nadaljevanje z tabletkami ali ne
3.2.2010 20:23:08   
dspela
Ojla!

od Marca 2009 do marca 2010 imam tabletke, torej še en mesec. V mesecu julija načrtujema zanositev.

Ali naj grem grem ginekologinji po tablatke ali naj preneham da se mi telo prečisti?

kaj menite

Hvala

LP Špela
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nadaljevanje z tabletkami ali ne
3.2.2010 20:50:00   
Naja31
Pred načrtovanim "delanjem otroka" se svetuje s prenehanjem jemanja tabletk 3 mesece prej, da se ponovni vzpostavi naravni ciklus. Če po treh mesecih ne dobiš M, greš k G.
V tem času naj bi se tudi uporabljal kondom.

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.2.2010 20:53:42   
Anonimen
Takoj po prenehanju tabletk lahko delata na otroka,ni trena nič čakati 3 mesece oz. da se nekaj sčisti ,kot se nekatere izražajo

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.2.2010 22:55:24   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Takoj po prenehanju tabletk lahko delata na otroka,ni trena nič čakati 3 mesece oz. da se nekaj sčisti ,kot se nekatere izražajo

No, to ni res. Vprašaj Pušenjaka na MONu. Priporoča vmesni čas, pa ne da se telo očisti, ampak da se vzpostavi naravni menstrualni ciklus.
Če se vmes zgodi nosečnost, tudi nič ni narobe. Če je vse ok, se bo nosečnost obdržala in ni posledic za plod.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.2.2010 22:59:26   
Anonimen
No torej če se vmes zgodi nosečnost ni nič narobe,torej ni treba čakat
Mislim halo kot da bo 1 mesec že zanosila

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.2.2010 1:25:59   
živa

Mislim halo kot da bo 1. mesec že zanosila

A se ti zdi, da to ni možno? Jaz sem namreč trikrat takoj zanosila user posted image .

Drugače ima Naja31 kar prav.

Lp,

živa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.2.2010 7:23:32   
doloress
Zakaj pa je nekdo zbrisal moj odgovor?user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.2.2010 9:40:18   
doloress
Evo pravkar prebrala en clanek na to temo:

Čas pred nosečnostjo Zdrava in uravnotežena prehrana matere pred zanositvijo omogoči tvorbo dobre zaloge raznih hranilnih snovi, ki jih v času nosečnosti uporabita razvijajoč se zarodek oz. nekoliko kasneje plod ter bodoča mati.
Danes posvečajo strokovnjaki za prehrano vse večjo pozornost prehrani pred zanositvijo in prehrani v prvih mesecih nosečnosti, saj je ta mnogo pomembnejša, kot smo si predstavljali. Večina tkiv in organov se razvije v prvih dveh mesecih nosečnosti po točno določenem zaporedju (srce, hrbtenjača in možgani se oblikujejo že v prvih treh tednih), zato mora biti na voljo potreben "gradbeni material" - beljakovine, maščobe, ogljikovi hidrati, vitamini in minerali. Po nekaterih podatkih naj bi bilo bolje, da se oralna kontracepcijska sredstva ne uporabljajo nekaj mesecev pred načrtovano zanositvijo, saj naj bi ta zdravila motila ravnovesje snovi kot so vitamin B6, B12, folat in cink, ki so vse pomembne za nosečo mater in zarodek oziroma plod.

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.2.2010 11:37:50   
shyshy
Jaz ne verjamem da je katera že rodila bolanega otroka zaradi tega ker je zanosila takoj po jemanju kt... Kaj pa jaz ko bi mogla zanosit takoj ko sem jih nehala, zato da bi preprečili da se razvijejo endometriomi? Meni so vedno rekli naj ne čakam, ker bom storila še slabše če bom brez hormonske zaščite in če ne zanosim. To sta dva pogleda na isto stvar, še strokovnjaki se ne strinjajo samo z enim...

Pa ne planirat zanostive, ker ponavadi se planirano zelo malo puncam uresniči... potem so pa razočaranja in takoj vse pomislijo da so neplodne pa tak... nehaš jest kt in živiš normalno naprej kot si... ko pa zanosiš pa pač pomirkaš tut mal kaj ješ, da imata ti in otrok dovolj hranilnih snovi za normalen razvoj...

Folno kislino pa itak lahko začneš jest takoj.

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.2.2010 15:55:48   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: shyshy

Jaz ne verjamem da je katera že rodila bolanega otroka zaradi tega ker je zanosila takoj po jemanju kt... Kaj pa jaz ko bi mogla zanosit takoj ko sem jih nehala, zato da bi preprečili da se razvijejo endometriomi? Meni so vedno rekli naj ne čakam, ker bom storila še slabše če bom brez hormonske zaščite in če ne zanosim. To sta dva pogleda na isto stvar, še strokovnjaki se ne strinjajo samo z enim...

Pa ne planirat zanostive, ker ponavadi se planirano zelo malo puncam uresniči... potem so pa razočaranja in takoj vse pomislijo da so neplodne pa tak... nehaš jest kt in živiš normalno naprej kot si... ko pa zanosiš pa pač pomirkaš tut mal kaj ješ, da imata ti in otrok dovolj hranilnih snovi za normalen razvoj...

Folno kislino pa itak lahko začneš jest takoj.

Se strinjam glede tega načrtovanja. Zna trajati, da ne boš preveč razočarana.
No,pri meni so vse tri nosečnosti uspele takoj, ena pa se je slabo končala.

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.2.2010 15:57:03   
tanjusi
No torej če se vmes zgodi nosečnost ni nič narobe,torej ni treba čakat
Mislim halo kot da bo 1 mesec že zanosila

mislim halo jaz sem tudi trikrat takoj zanosila... user posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.2.2010 15:58:10   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

No, to ni res. Vprašaj Pušenjaka na MONu. Priporoča vmesni čas, pa ne da se telo očisti, ampak da se vzpostavi naravni menstrualni ciklus.
Če se vmes zgodi nosečnost, tudi nič ni narobe. Če je vse ok, se bo nosečnost obdržala in ni posledic za plod.

Meni je moj G rekel, da je to o čiščenju telesa od hormonov en navaden larifari. Pavza 3 mesece se priporoča zato, ker je maternična sluznica zaradi jemanja KT stanjšana in če zanosiš takoj po prekinitvi jemanja KT, je večja verjetnost, da se zarodek zaradi stanjšane sluznice ne bo mogel vgnezditi. That's it.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.2.2010 16:00:12   
Anonimen
Ker sem sama imela veliko težav pri zanositvi, sem 3x dobila tbl, po prenehanju pa naj bi kar takoj zanosila. Sam pri meni tudi tako ni šlo. Moj G, ki ima tudi neplodne pare čez, mi je razložil, da te tablete ni so več tako kot so bile včasih, zato večina žensk priporoča, da zanosijo kar takoj po prenehanju tbl. 

(odgovor članu tanjusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
5.2.2010 15:53:27   
Anonimen
Meni je moj G rekel, da je to o čiščenju telesa od hormonov en navaden larifari. Pavza 3 mesece se priporoča zato, ker je maternična sluznica zaradi jemanja KT stanjšana in če zanosiš takoj po prekinitvi jemanja KT, je večja verjetnost, da se zarodek zaradi stanjšane sluznice ne bo mogel vgnezditi. That's it.

Meni se je zgodil ss .Zanosila sem en mesec po prenehanju tablet... kolikor sem razumela sem imela ss zaradi tega ker se posteljica ni vredu razvila ... ne vem lahko da tudi zaradi tablet, ki sem jih prej jedla 7 let... nikoli ne veš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Patris Health®: Podpora za bodoče starše
photo
Patris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.