Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Mi smo tudi doma pol gradbenih del na bajti brez računa naredili.......samo mi imamo to srečo, da nismo na očeh javnosti in nas za polaganje parketa na črno ali za obnovo strehe na črno ne bodo slovenski raziskovalni novinarji po tabloidih vlačili.......pa tudi bogati nismo, da bi nam nekdo bil zato nevoščljiv....... Problem je veliko večji.....in niso krive samo Simone, Hilde....ampak smo krivi VSI MI, ki smo kadarkoli kaj naredili brez računa, ki smo kadarkoli prikrojili kak podate, da smo se zaradi tega materialno okoristili..... Vendar zgolj s prstom kazati na druge izgleda veliko bolj čistunsko, kot pokazati nase......svoj greh se pa lahko opraviči s tem, da je tisti drugi kradel več kot jaz..... In nič ne bo počilo.....ne delajte se revolucionarje na forumih, za anonimnimi imeni...... Se strinjam, da je problem večji in da smo krivi mi vsi. Vendar....moraš vedet, da za delom na črno stoji tudi vodstvo, država zadaj. Zakaj pa jaz ali ti ali kdorkoli že najame nekoga na črno oz. zakaj tisti, ki dela, dela na črno? Ker država ne zna voditi gospodarstva na način, da bi se splačalo biti nekdo, ki ima firmo, sp., karkoli že. Enostavno se ne splača, če nisi nek monopolist z veliko začetnico. Zakaj drugje tega ni? Ne ker bi bila kultura na tako zavidljivo visoki ravni, ampak ker ti delo na črno ne prinaša ne vem kakšnih koristi, prej maluse, da o tem, da ti pošteno delo prinaša koristi sploh ne govorimo. Pir nas pa ti pošteno delo prinaša same probleme. Zakaj naj nekdo potem pošteno dela? Pa zakaj naj jaz ne najamem nekoga na črno - če se pa obema tako bolj splača na vseh nivojih?! Tako da tukaj nimaš prav - gre spet za politiko, ki jo vodi država. Se pa strinjam s coltom, pa ne okrog raznih hild ali simon.., ampak v principu za velike kraje denarja velikih podjetij, medtem ko mali človek životari. Ampak...to so lastnosti kapitalizma. Hoteli smo imeti kapitalizem iz razloga, ker tudi mali človek dokaj dostojno lahko živi v njem, četudi je polno velikih barab zraven, ki si jemljejo pogačo. Ampak nam so bile všeč drobtinice, ker iz bogataševe mize še vedno dovolj dol pade. Uprli se pa ne bomo, preprosto zato, ker smo slovenci ene navadne riti. Morda se bo celo zgodilo, da bo vlada prej padla, ampak rešili pa s tem problema ne bomo, ker se bo še kar na veliko kradlo, ker je sistem tak. Čas v celoti. In ne verjamem, da je katerakoli garnitura, ki bo še ali je bila na oblasti, kaj boljša ali slabša v teh ozirih - mislim v sposobnosti vodit državo tako, da bo funkcionirala bolj pravično ali pošteno ali če hočeš drugače, da ne bomo delali za drobtinice, ampak za pošten kos kruha.
|